Pozitia Fluturelui sau Subtirelul Fluturelui, supranumit uneori si Pozitia Lotusului sau Padmasana, este un element cheie al practicilor yoga Incepatorilor. Aceasta pozitie este fundamentul unei bune posturi intinere, deoarece aduce o postura corecta si stabila pentru multe alte pozitii de yoga.

Ce este pozitia Fluturelui?

Pozitia Fluturelui reprezinta o pozitie de yoga usoara, care se practica in asezarea cu semipresul lor; unele persoane aleg sa-si aseze coapsele pe imitatia genunchilor lor. Pozitia Fluturelui debutează cu împreunarea picioarelor, cu genunchii împreună. Piesele în poziția fluturelui sunt relaxate, cazand intr-un mod organizat pentru a minimiza tensiunea. Practicantul aduce atentia si respiratia in partea interioara a corpului, ceea ce creeaza o stare de relaxare profunda si schimbarilor de eliberare si de vindecare. Pozitia fluturelui ofera si numeroase beneficii fizice si emotionale.

De ce sa incercati pozitia Fluturelui?

Pozitia fluturelui ofera utilizatorilor multe avantaje fizice si emotionale. Acestea includ:

• Reducerea tensiunii din coloana vertebrala: Pozitia fluturelui stretchuiee coloana vertebrala si imbunatereste circulatia in regiunea lombara.

• Cresterea mobilitatii articulare: Miscarile lente si blande cresc flexibilitatea articulatiilor, in special in regiunile soldurilor si abdomenului. Acest lucru va ajuta sa va simtiti mai relaxat si va va oferi o postura adecvata pentru alte exercitii de yoga.

• Stimularea glandelor si organelor interne: Pozitia fluturelui purifica sangele si stimuleaza glandele si organele interne.

• Recunoasterea unei lumii interioare: Pozitia fluturelui aduce in centru interior, un loc de pace si liniste, în care se poate experimenta nivelul de conștientizare selectateal inconștientului.

• Reducerea anxietatii si a stresului: Pozitia fluturelui aduce un sentiment de calma si seninatate, ceea ce va ajuta sa luptati contra stresului si a anxietatii.

Cum sa ajungeti la pozitia Fluturelui:

Iata ce trebuie sa faceti pentru a ajunge la pozitia fluturelui cu usurinta:

  1. Ridicati-va picioarele si masurati-va talia. Din aceasta pozitie, incepeti sa aduceti picioarele inapoi si in jos.

  2. Asezati-va gambutele astfel incat ultimele dosuri sa se aseze intre genunchii.

  3. Mentineti spatele drept si asezati-va mainile pe genunchii astfel incat degetele sa se apropie de mana opusa.

  4. Inchideti ochii si aduceti respiratia in abdomen. Respirati lent si adanc, ceea ce creeaza o stare de relaxare profunda.

  5. Concentrati-va pe simturile interioare si manipulati-va respiratia. Lasati presiunile externe.

  6. Eliberati-va muschii si picioarele.

  7. Daca simtiti nevoia sa va relaxati mai mult tesuturile, intindeti usor picioarele si relaxati-va.

Cum sa obtineti maximul de beneficii din Punctul fluturelui:

Odata ce v-ati acomodat cu pozitia fluturelui, puteti obtine maximul de beneficii folosind aceste cateva tehnici:

• Intindeti-va usor picioarele, crescand liniile curbe ale corpului.

• Permiteti-va sa ramaneti concentrati pe respiratie si sa redirectionati fluxul energiei.

• Permiteti-va capului sa fie relaxat si sa nu va indoiti gatul pentru o postura mai adecvata.

• Pentru mai multa relaxare si concentrare, puteti sa inchideti ochii.

• Puteti schimba directia fluxului energetic prin miscarea mainilor.

• Puteti limita totul cu alte elemente, cum ar fi meditatia sau controlul respiratiei.

Pozitia fluterelui este de prim rang in sfera practicienilor de yoga. Aceasta pozitie poate fi destul de simpla pentru a invata, dar frequentand-o cu regularitate si folosind tehnici adecvate poate oferi o gama larga de beneficii pentru corpul fizic, dar si emotional. Pozitia fluturelui este o cale buna si eficienta de a reduce tensiunea, blocajele digestive si musculare si stresul. Prima data cand incercare pozitia, este necesar ca antrenorul sau un partener de yoga sa va observe pentru a va garanta o tehnica de respiration corecta si un nivel convenabil de intindere.