Corpul uman este constructia noastra, care ne ofera calea catre o bunastare fizica si mentala. Ceea ce facem si cum ne folosim aceasta constructie duce la diferite rezultate, iar unul dintre acestea este greutatea. Exista mai multe moduri de a stabili numarul de kilograme care ar trebui sa fie asociate cu anumite inaltimi. In general, exista doua moduri prin care aceasta se calculeaza.

Tabelul de inaltime si greutate

Prima metoda de a determina numarul de kilograme in functie de inaltime este tabelul de inaltime si greutate. Acest tabel este dedicat tuturor sexelor si include persoane de diverse rase si cu diferite niveluri ale musculaturii. Cel mai usor se gaseste online si poate fi utilizat pentru a estima greutatea generala care se potriveste cu o anumita inaltime.

De exemplu, un barbat adult cu inaltimea de 1,80 m ar trebui sa aiba o greutate de aproximativ 72 de kilograme, in functie de acest tabel. Exista, desigur, diferente intre sexe, poate fi necesar un numar usor diferit pentru femei. Acest tabel este destinat in mod principal persoanelor sanatoase si fara anomalii.

Tabelul BMI

Un alt mijloc pricipal de a determina kilogramele ce se potrivesc unei inaltimi este tabelul BMI, adica Indicele de Masa Corporala. Acest indicator ia in considerare nu doar inaltimea, ci si cantitatea de grasime din corp. Scopul sau principal este sa ofere o cifra care sa serveasca ca o estimare a greutatii ideale pentru anumiti oameni.

Calculul BMI se face prin impartirea greutatii in kilograme la inaltimea in metri la patrat. Acest indice nu este specific fiecarei persoane, deoarece nu ia in considerare numarul de muschi dezvoltati sau masei musculare. Deci, nu este necesar sa se verifice tabelul unei singure persoane.

Cate kilograme trebuie sa am in raport cu inaltimea, daca nu sunt in parametrii normali

Daca indicele tau BMI se afla in afara celor mentionate mai sus, ar trebui sa discuti cu un medic inainte de orice miscare. Acestia va pot oferi sfaturi benefice si va pot explica exact cate kilograme trebuie sa ai raportat la inaltimea ta. De asemenea, va pot recomanda modalitati mai sanatoase de a reduce in greutate. Exista mai multe metode prin care putem face acest lucru, cum ar fi dietele speciale, sedintele regulate de exercitii sau administrarea unor suplimente alimentare.

Pentru o persoana scunda, este important sa nu incerce sa atinga greutati anormale. Un lucru foarte important pe care orice persoana inalta sau scunda trebuie sa-l tina minte este sa fie mereu controlat de un medic si sa tina pasul cu modificarile care apar in corp la intervale regulate de timp. Numarul de kilograme de atins reprezinta un aspect extrem de important pentru a obtine o stare fizica si emotionala buna.

Cum trebuie sa retinem aceste informatii

Este important sa retinem aceste informatii si sa le folosim pentru a ne pastra sanatosi si pentru a ne bucura de viata. Si in cazul in care nu suntem in parametrii normali atunci ar trebui sa cerem sfaturi de la un specialist inainte de a incerca sa ne schimbam greutatea.

Important este si sa mentinem anumite stiluri de viata sanatoase, care ne vor ajuta sa ne pastram numarul de kilograme despre care am vorbit si sa ne bucuram o viata frumoasa si prolifica.

In concluzie, aceasta este o informatie principala referitoare la cate kilograme ar trebui sa aiba o persoana in functie de inaltimea sa. In primul rand, se poate utiliza tabelul de inaltime si greutate, iar, in al doilea rand, se poate verifica si indicele de masa corporala. In cazul in care parametrii BMI sunt in parametrii normali nu trebuie sa se modifice numarul de kilograme sau sa se incerce sa se piarda mai multa greutate si e bine sa se solicite sfatul unui specialist inainte sa se ia orice decizie. In definitiv, e bine sa ne construim propria constructie, punand accent pe un stil de viata sanatos, care sa ne ajute sa pastram aceasta greutate sau, in cazul in care este necesar, sa ofere mijloace sigure de a ne schimba astfel de parametri.