Furnicaturi in picioare
Un numar mare de persoane se confrunta cu simptomul dureros cunoscut sub numele de furnicaturi in picioare. Aceasta senzatie poate provoca disconfort pana la extremele de soc si anxietate. Furnicaturile in picioare (termed neuropatie periferica sau neuropatia senzitiva) sunt adesea simptomele primelor semne ale unei afectiuni neurologice sau ale altor tulburari.

Cu toate acestea, exista o varietate de cauze posibile ale simptomului. Din fericire, tratarea furnicaturilor in picioare poate sa fie cu usurinta oferita odata ce cauza este identificata. In acest articol, analizam cauze posibile si tratamente ale furnicaturilor in picioare.

Ce sunt furnicaturile in picioare?
Furnicaturilor in picioare se refera la senzatia neobisnuita si inconfortabila a arsurii, amortelii, furnicaturilor sau socurilor electrice in picioare, glezne sau talpi. Aceasta senzatie poate varia de la usoara la severa si poate sa sparasca de la cateva secunde sau minute la ore sau zile intregi.

Motivul principal pentru care apar aceste simptome este acela ca nervii in picioare sunt dielectrici sau lezati. Acest lucru poate provoca furnicaturi sau o senzatie de amorteala, in special in jurul talpilor sau gleznelor. Cand aceasta senzatie se intampla frecvent poate sa fie un semn ca sistemul nervos este intr-o stare proasta si trebuie tratat.

Care sunt cauzele furnicaturilor in picioare?
Exista mai multi factori care pot cauza disconfortul furnicaturii in picioare si disfunctia generala a picioarelor. Acestea sunt:

 1. Diabetul
  Diabetul de tip 2 poate provoca neuropatia diabetica, cauzand furnicaturi si amorteala in talpile picioarelor. Acest lucru poate fi cauzat de lucruri precum nivele scazute de glucoza in sange sau tulburari ale circulatiei limfedicamente.

 2. Leziunile
  Leziunile la nivelul picioarelor pot duce la neuropatie datorita lezarii nervilor. Acest lucru poate fi cauzat de accidentari sau raniri similare si poate provoca adesea durere, amorteala si furnicaturi.

 3. Bolile inflamatorii
  Unele boli inflamatorii, cum ar fi polineuropatia inflamatora cronica, pot provoca lezari la nivelul nervilor periferici in corpul persoanei. Aceste lezari pot provoca, de asemenea, furnicaturi in picioare.

 4. Afectiunile metabolice
  Afectiunile metabolice, cum ar fi boala lui Biermers, pot cauza neruronului si furnicaturi in picioare. Acest lucru se datoreaza lezarii tesuturilor nervoase si poate provoca alte simptome, cum ar fi slabiciune musculara.

 5. Bolile de mielina
  In unele cazuri, boli precum Scleroza Multipla isi gasesc originea in leziunea si pierderea mielinei, cauzand, in acelasi timp, afectarea nervilor. Acest lucru poate provoca furnicaturi in picioare, precum si alte simptome precum slabiciune si amorteala.

 6. Boli cardiovasculare
  Bolile cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau insuficienta cardiaca, pot cauza disfunctie a nervilor in picioare, cauzand, in acelasi timp, furnicaturi.

 7. Alcoolismul
  Consumul excesiv de alcool poate duce la lezari ale nervilor si poate cauza, de asemenea, furnicaturi in picioare.

 8. Deficitele de vitamine
  Un anumit grad de deficite de vitamine, precum vitamina B sau vitamina D, pot provoca, de asemenea, disfunctia nervului si furnicaturi.

Cum se poate trata furnicaturile din picioare?
Tratamentul furnicaturilor in picioare depinde, in mare parte de cauza care a dus la aparitia simptomului. De exemplu:

 1. Diabetul
  Tratamentul furnicaturilor diabetice implica administrarea de medicamente, schimbarea dietei si / sau o ingrijire mai buna a picioarelor. In cazul in care nivelurile de glucoza din sange nu se stabilesc, tratamentul poate necesita si injectii regulate cu insulina.

 2. Leziunile
  Leziunile care provoaca furnicaturi in picioare pot fi tratate cu medicamente, precum anticoagulante, aspirina si antiinflamatoare. In cazuri mai severe, interventia chirurgicala poate fi necesara.

 3. Bolile inflamatorii
  Bolile inflamatorii, precum polineuropatia inflamatora cronica, pot fi tratate cu medicamente antiinflamatoare, anticonvulsivante si analgezice.

 4. Afectiunile metabolice
  Afectiunile metabolice sunt adesea tratate cu o dieta echilibrata sau medicamente. Uneori, interventia chirurgicala poate fi necesara.

 5. Bolile de mielina
  Unele boli de mielina pot fi tratate cu medicamente, cum ar fi glucocorticioide. In unele cazuri, insa, interventia chirurgicala va fi necesara.

 6. Bolile cardiovasculare
  Bolile cardiovasculare pot fi tratate prin medicatie, schimbarea stilului de viata si interventia chirurgicala, daca este necesar.

 7. Alcoolismul
  Cel mai important pas in tratarea alcoolismului este sa opriti auto-medicatia si sa conectati la serviciile de relianta. Acestia va pot ajuta sa va limitati sau sa opriti complet consumul de alcool si sa preveniti leziunile nervoase cauzate de excesul de alcool.

 8. Deficitele de vitamine
  In general, deficitele de vitamine sunt remediate prin suplimente alimentare si schimbarea dietei. Acesta poate include adaugarea de fructe, legume si alimente bogate in minerale in dieta ta.

Furnicaturile in picioare sunt adesea simptome primelor semne ale unei afectiuni neurologice sau ale unei alte tulburari. Acest lucru poate fi cauzat de lamai precum diabetul, bolile inflamatorii si bolile cardiovasculare.