Durerea in partea stanga jos este o problema comuna, ce poate fi manifestata prin senzatia de arsura sau durere acuta. Este adesea descrisa ca fiind prezenta pe partea stanga dedesubtul coastelor si se poate manifesta ca o durere continua, regiunea fiind sensibila la palpare. Durerea poate sa apara si sa dispara, sau, cel mai adesea, poate sa aiba caracter de durere constanta. 

Este esential sa intelegeti cauza durerii, pentru a putea sa faci fata cu succes acesteia. In acest articol, te vom ajuta sa decoperiti cauzele, diagnosticul si tratarea durerii in partea stanga jos.

Cauzele durerii in partea stanga jos

Exista o serie de cauze ce pot provoca durere in partea stanga jos. Acestea trebuie investigate in profunzime pentru a determina cauza exacta si apoi sa se poata recomanda planul de tratament adecvat. Cauzele comune ale durerii in partea stanga jos sunt:

 • Dureri din cauza muschilor: Mușchii din acea regiune sunt foarte sensibili si deseori, se pot inflama. Durerea poate sa apara si sa treaca, sau poate persista in functie de severitatea simptomelor.

 • Afectiuni ale rinichilor: Rinichii sunt localizati in acea zona si, prin urmare, sunt predispusi la diversi factori de stres sau infectii care pot cauza durere.

 • Boli infectioase: Infectiile stomacale produc de cele mai multe ori durere in zona abdomenului. Acestea sunt cel mai adesea cauzate de bacterii sau o dieta nesanatoasa.

 • Afectiuni ale splinei: Splina este sistemul imunitar al organismului, astfel ca orice afectiune preexistenta poate cauza durere in jurul sau.

 • Boli ale vezicii biliare: Afectiunile grave ale ficatului sau vezicii biliare pot cauza dureri de dimineata in partea stanga jos.

 • Prolapsul uterin: Prolapsul uterin poate irita nervii din regiunea stanga a abdomenului, determinand durerea.

 • Afectiuni ale pancreasului: Cum ar fi pancreatita cronica sau diabetul zaharat, zonele de tratament pot fi localizate in zona stanga jos a abdomenului.

Diagnosticarea durerii in partea stanga jos

Ca prim pas pentru a determina cauza durerii in partea stanga jos, este necesar sa se faca un consult medical. Pur si simplu un consult va ajuta la identificarea cauzei si la luarea unui plan de tratament adecvat pentru durere.

Deoarece cauzele durerii in partea stanga jos sunt destul de variate, medicul poate sa recomande sa se efectueze diferite analize. Acestea pot include:

 • Analize de sange: Acestea includ teste ca si numarul de glucoza in sange, niveluri ale leucocitelor, numarul de creatinina si numarul de fosfatina/alcalin. Aceste analize ajuta la diagnosticarea potentialelor afectiuni ale sistemului renal sau ale sistemului imunitar.

 • Ecografie sau CAT scan: Acestea sunt efectuate pentru diagnostice advanced care ar putea fi corelate cu boala sau conditia care cauzeaza durerea.

 • Lazare sau ultrasunete: Acestea pot ajuta la identificarea presupuselor afectiuni ale ficatului, splinei, vezicii biliare sau pancreasului.

 • Colonoscopie: Aceasta poate fi folosita, de asemenea, in scopuri diagnostice pentru a determina daca exista infectii sau iritatii ale colonului.

Tratamentele pentru durerea in partea stanga jos

Diagnosticul este esential pentru a stabili un plan de tratament pentru durerea in partea stanga jos. In unele cazuri, tratamentul necesar se aplica la domiciliu, dar in cazuri severe, este necesara asistenta medicala specializata.

Iata cateva tratamente comune pentru afectiunile cauzatoare ale durerii in partea stanga jos:

 • Durerea provocata se poate trata cu medicamente anti-inflamatorii, cum ar fi ibuprofen sau aspirina.

 • Pentru afectiunile digestive, se recomanda tratamentul simptomatic, precum si dieta adecvata.

 • Pentru afectiunile ale sistemului urinar, este esential sa se respecte strict tratamentul prescris de medic si sa se bea destul de multe lichide.

 • Pentru afectiunile vezicii biliare, pot fi prescrise antibiotice sau chiar un tratament chirurgical.

 • Pancreatita este tratata prin consumul asidului gastric in doze mici, pentru a reduce disconfortul si durerea.

De asemenea, unii medici recomanda si remedii alternative precum cele homeopate pentru tratamentul durerii in partea stanga jos.

Auto-ingrijire pentru durerea in partea stanga jos

Simptomele durerii in partea stanga jos pot fi ameliorate cu usurinta prin respectarea unor masuri de auto-ingrijire.

Deoarece stresul poate creste durerea, este esential sa se faca o practica constanta a exercitiilor de relaxare. Acestea pot include meditatia, yoga, respiratia profunda sau exercitiile fizice usoare.

Este important sa se evite sporturile sau activitatile care pot provoca durere sau disconfort in zona respectiva. In plus, efortul excesiv ar trebui, de asemenea, sa fie evitat.

Incetinirea estilului de viata activ poate, de asemenea, sa ajute la prevenirea si controlul durerii. Schimbarile dietetice au, de asemenea, un rol major in ameliorarea simptomelor. Se recomanda adaugarea ingredientelor anti-inflamatorii, cum ar fi peste, seminte de in, ulei de masline si fructe de padure in alimentatie.

Consumul a fetelor de produse procesate precum carbohidratii si grasimile trebuie, de asemenea, evitate.

Durerea in partea stanga jos poate fi produsa de multe afectiuni si conditii. Cu toate acestea, diagnosticul este esential pentru a detecta cauza exacta a durerii. In acest articol, am descris cauzele, diagnosticul si tratamentul durerii in partea stanga jos.