Cura ouălor de prepeliță poate să fie una dintre cele mai benefice tratamente pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții. Dar, este important de menționat că există și câteva contraindicații pe care trebuie să le țineți în vedere dacă alegeți să urmați această cură. Iată toate informațiile pe care trebuie să le știți despre cura ouălor de prepeliță și despre contraindicațiile existente.

Ce sunt ouăle de prepeliță și ce beneficii au?

Ouăle de prepeliță sunt un mod excelent de a adăuga nutrienți esențiali dietei tale. Originea lor provine din India, China sau Egipt și au loc de mai mult de 4.000 de ani. Aceste ouă sunt atât de populare deoarece conțin o cantitate mare de nutrienți esențiali și antioxidanți; au un conținut ridicat în minerale cum ar fi calciul, magneziul și fierul. De asemenea, ouăle de prepeliță sunt bogate în vitamine precum B1, B2, B12, și sunt o sursă excelentă de acizi grași.

Care sunt contraindicațiile curelor cu ouă de prepeliță?

Chiar dacă această cură poate fi benefica pentru majoritatea oamenilor, există anumite contraindicații de care trebuie să țineți cont:

 1. Probleme la ficat și rinichi: Această cură trebuie evitată în cazul în care suferiți de orice boală de ficat sau rinichi precum infecții, boli autoimune sau cancer.

 2. Gravide și mame care alăptează: această cură nu este recomandată femeilor însărcinate sau mamelor care alăptează, deoarece le-ar putea crește riscul de toxicitate.

 3. Copiii: Acest regim alimentar nu este recomandat copiilor sub 12 ani, deoarece ei au nevoie de un conținut ridicat de nutrienți pentru a se dezvolta optimal.

 4. Persoanele cu diabet sau alergii alimentare: această cură nu este recomandată persoanelor cu diabet sau alergii alimentare.

 5. Persoanele care iau medicamente: această cură nu este recomandată persoanelor care iau medicamente de orice fel.

Ce trebuie să țineți cont și să faceți pentru a purta o cură ouă de prepeliță în siguranță?

Cel mai important lucru atunci când puneți în practică cura cu ouă de prepeliță este să urmați instrucțiunile și recomandările medicului. Unele dintre măsurile pe care le puteți lua pentru a vă asigura că cura medicației este sigură sunt:

 1. Monitorizarea diabetului: Dacă aveți diabet, trebuie să vă asigurați că monitorizarea nivelului de glucoză al sângelui se face în mod regulat.

 2. Consumul de alimente sănătoase: Pentru a face tratamentul cât mai eficient și în siguranță, trebuie să consumați numai alimente sănătoase.

 3. Beți multă apă: beți cel puțin patru pahare de apa de două ori pe zi pentru a preveni deshidratarea.

 4. Rajnirea la un medic: Faceți o vizită la medicul dumneavoastră înainte de a începe și pe parcursul tratamentului.

 5. Consumul de ouă de prepeliță: Este recomandat să consumați cel puțin 6-8 ouă de prepeliță pe zi, pentru tratamentul optim.

Cum poate cura cu ouă de prepeliță să aibă efecte benefice asupra dumneavoastră?

Există numeroase beneficii pe care le puteți obține dacă urmați cura de ouă de prepeliță, deoarece aceste ouă sunt o sursă excelentă de nutrienți; amintim mai jos câteva dintre aceste beneficii:

 1. Potențialul de a crește imunitatea: consumul de ouă de prepeliță poate ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar prin furnizarea de antioxidanți și nutrienți esențiali.

 2. Ajută la rezistența la stres: Ouăle de prepeliță conțin seleniu și vitamina E, care ajută la reducerea stresului în organism.

 3. Reducerea inflamațiilor: Aceste ouă sunt bogate în acizi grași omega-3, care ajută la reducerea inflamațiilor din organism.

 4. Cresterea nivelului de energie: Ouăle de prepeliță conțin o cantitate mare de calciu, magneziu și fier, care contribuie la creșterea nivelului de energie al organismului.

 5. Îmbunătățirea digestiei: Aceste ouă sunt bogate în fibre care ajută la îmbunătățirea digestiei.

 6. Creșterea circulației: aceste ouă sunt o sursă excelentă de fier care ajută la circulația sângelui în organism.