Bucurestiul este cea mai mare si cea mai aglomerata capitala din Romania si se presupune ca aceasta perioada a anului sa fie cea mai frumoasa si mai magica. Bucurestiul de iarna este spectaculos si unic in felul sau, oferind atat vizitatorilor, cat si locuitorilor sai mai multe optiuni de distracție si activitati festive pentru sezonul Craciunului. Iarna este sezonul perfect pentru a admira frumusetea Bucurestiului, iar atractiile turistice disponibile in aceasta perioada ofera experiente unice pentru toti cei care vor sa descopere acest oras minunat.

De la celebra Gradina Cismigiu, unde imbratisam spiritul si magia Craciunului la manifestari artistice si muzicale, Bucurestiul este o destinatie excelenta pentru o vacanta in sezonul sarbatorilor. Iata cateva dintre cele mai populare atractii si destinatii de Craciun din Bucuresti:

Gradina Cismigiu

Gradina Cismigiu este unul dintre principalele simboluri ale Bucurestiului, situat in inima capitalei. Pe timpul iernii, Gradina Cismigiu devine mai vie ca niciodata, atat turistii, cat si localnicii venind aici sa-si petreaca timpul liber in sezonul sarbatorilor. In special in sezonul Craciunului, gradina este incalzita intr-o atmosfera magica prin iluminatul, decorațiunile și alte evenimente pe care acestea le gazduiesc. In aceasta seara, Gradina Cismigiu va gazdui un spectacol de lumini si muzica, unde artistii vor evoca spiritul Craciunului.

Piata Universitatii

Piata Universitatii este o alta locatie faimoasa din Bucuresti care transforma aceasta perioada, oferind o atmosfera exclusivista pentru Craciun. In aceasta perioada, piata este complet decorata cu lumini stralucitoare, culori, arome si muzica care evoca spiritul sarbatorilor. Artistii ofera un spectacol viu pentru toti cei care trec prin zona, inclusiv mullti artisti de strada, cantareti si muzicieni. Se organizeaza multe evenimente si mini expozitii, dand o binemeritata magie pe perioada sarbatorilor in Piata Universitatii. Pe durata serii, este posibil sa te intalnesti cu colindatorii care vor canta colinde si hora.

Aleea Cristalelor

Aleea Cristalelor este una dintre cele mai populare destinatii din Bucuresti pentru sarbatorile de iarna si se presupune ca aceasta seara sa fie speciala. Cele 200 de domuri si 1300 de cristale instalate pe amplasamentul din Piata George Enescu si cu oceanele sale de lumini reprezinta o scena perfecta pentru sarbatori si poate fi considerata cea mai mare instalatie de lumini de interior din lume. Aleea Cristalelor ofera o alta dimensiune a spiritului Craciunului din Romania si ofera o experienta magica pe tot parcursul sezonului.

Obor

Obor este cea mai veche piata din Bucuresti si una dintre cele mai mari piete din Europa, fiind deschisa pentru comercially intreaga perioada a anului. Pe durata sarbatorilor, Obor recreate cu succes atmosfera traditionala Romaneasca, oferind o varietate de produse si produse alimentare, inclusiv fructe, legume, produse de prepelita sau traditionale si produse de artizanat. Oborul se transforma si devine in sezonul Craciunului, un loc fermecator, aducand un farmec si o magie traditionala.

Activitati festive pentru sezonul Craciunului

In plus fata de destinatiile turistice si rutele pe care le puteti urma, Bucurestiul ofera si o gama larga de activitati festive pe perioada sarbatorilor. Iata cateva dintre cele mai populare activitati si evenimente pe care le puteti incerca in aceasta perioada:

Festivalul de lumini

Unul dintre cele mai populare evenimente din Bucuresti este Festivalul de lumini, care permite visatorilor sa vizioneze un spectacol de lumini, prin care un lac se transforma intr-o scena magica si incantatoare.

Spectacole de teatru

Exista multe spectacole de teatru care sunt gazduite in Bucuresti, pe durata sezonului Craciunului. Daca va place teatrul si vreti sa petreceti o seara cu un spectacol relaxat si distractiv Bucurestiul este destinatia ideala.

Ateliere de creatie

In sezonul sarbatorilor, Bucurestiul ofera si ateliere creative, inclusiv decorarea bradului de Craciun, pregatirea felurilor de mancare traditionale si activitati de petrecere a timpului impreuna cu familia si prietenii. De asemenea, pietele specifice de Craciun din Bucuresti sau chiar mai multe magazine organizareaza ateliere interactive si distractive.

Festivaluri

Unul dintre cele mai populare festivaluri din Bucuresti este “Festivalul Craciunului”. Acesta se desfasoara in acest an in perioada 19-24 Decembrie, unde participa artisti straini si locali care vin sa intretina multimedia and spectacole chiar in centrul orasului.

Ghiduri turistice

Pentru cei care vor sa faca o excursie in Bucuresti si doresc sa cunoasca in detaliu atractiile turstice, ofertele de ghiduri turistice sunt ideale. Aceste ghiduri va pot arata cele mai populare locuri si ghideaza turistii prin piata si parcul obor. ghidurile includ si aventuri interactive pentru cei care doresc sa experimenteze atmosfera traditionala de Craciun si sa ia parte la exerse spectacole pe perioada sezonului festiv.

Bucurestiul este o destinatie excelenta pentru o vacanta de Craciun, oferind o asortiment variate de activitati festive si destinatii pe perioada sarbatorilor. Fie ca vizitatori sau localnici, Bucurestiul va oferi un sejur unic si relaxant, facand ca aceasta sarbatoare sa fie cea mai frumoasa si mai magica iarna de pana acum.