Lingurile au o istorie antica ce dateaza inapoi peste 5000 de ani, acestea fiind folosite atat ca si unelte cat si ca simboluri funerare. Din punct de vedere arheologic, s-au gasit doua tipuri principale de linguri – aceea din pluta si cea din lut. Atat din punct de vedere istoric, cat si din punct de vedere spiritual, pozitia lingurei este extrem de importanta.

Istoria Lingurei și Importanța sa

Lingurile au jucat un rol important in ceremoniile funerare si in cultul zeitatilor din vechime. De exemplu, in cazul culturilor Maya si Azteca, lingura era depozitata la șase degete deasupra inimii mortului. Acest simbol avea un rol important in crearea o legatura spirituala intre mormantul mortului si locurile ceresti.

In China, lingura a devenit simbolul longevitatii si a prosperitatii materiale. Acest simbol si-a facut loc si in cultura occidentala, fiind folosita pentru a simboliza abundenta si viata fara griji. Oricare ar fi pozitia lingurei, ea ramane un simbol spiritual al abilitatii de a obtine rasfat financiar si confort fizic.

Cum Se Foloseste Lingura

Lingura este, de obicei, folosita pentru a lua alimente și a turna bauturi in pahare sau alte vase. Oricare ar fi conceptia asupra simbolismuluii, folosirea lingurei residual tehnicile culinare foarte vechi. Avand in vedere acest fapt, aceasta unealta este foarte importanta in prepararea si servirea mâncării.

  • Lingura din lemn sau din plastic se folosește pentru mâncarea solida, cum ar fi orezul, salatele si alte feluri de mancare
  • Lingura din metal se folosește pentru prepararea mâncării, precum aluaturile, sosurile si lutul
  • Lingurile din plastic sau metal, subtiri, se folosesc pentru a lua si a turna anumite lichide, precum supa, cafeaua sau ceaiul.

Pozitia Lingurei in Religie si Arta

In religie și arta traditionala, pozitia lingurei face referire la abilitatea de a lua sau oferi hrana. Acest simbol a fost folosit in toate culturile lumii pentru a simboliza generozitatea si bunatatea spirituala.

  • In cultura buddhista, lingura este reprezentata ca un simbol al oferirii hrana si al abilitatii de a oferi sfaturi si intelepciune.
  • In cultura chineza, lingura este considerata un simbol al pacii si al bunei intelegeri in familii.
  • In cultura greaca, lingura era un simbol al partilor de aur ale lui Apollo și a lui Dionysos.
  • In cultura tibetana, lingura era depozitata la șase degete deasupra mormantului mortului si avea ca scop sa-i mentina energia vibranta.

Totodata, pozitia lingurei poate fi utilizata si in arta. Lingurile pot fi folosite pentru a crea imagini frumoase și pentru a sublinia vizual și simbolic mesajul artelor. De exemplu, numeroase tablouri prezinta imagini magice ale molizelor care tin linguri de aur in min unghiuri diferite, simbolizand intreaga natura a vietii si a universului.

Semnificația Poziției Lingurei

Din punct de vedere spiritual, pozitia lingurei neamintestecum trebuireșpetcim sa rasfatam si sa oferim alimente spirituale și realitatea efemera a spiritualitatii divinului. Ilegat de acest simbol, oamenii au inteles sa ofere hrana si ajutor celor altora, deoarece darurile vietii sunt temporare si limitate.

Primind sau oferind alimente, o persoana trebuie sa isi aduca aminte ca atat sufletul cat si corpul trebuie hrănite cu energie spirituala si nutritie fizica
Atunci cand folosim lingura, trebuie sa respectam propriul corp, sa oferim ingrijire si sa ne oferim rasfat pentru confort si pace
*Folosind lingura, invatam atat sa luam cat si sa dam, deoarece atunci cand ne oferim mai mult decat primim, ne recuperam si dezvoltam intelepciunea, lumina si dragostea

În concluzie, folosim lingura pentru a manca, dar simbolismul lingurii este profund. Ei simbolizeaza intelepciunea, generozitatea si capacitatea de a ne oferi hrana si ingrijire, atat spirituala cat si fizica. Mai mult, lingura poate oferi inspiratie pentru lucrurile mai profunde, simbolizand daruirea si pozitia de a da mai mult decat primim.