Carnea frageda poate fi o mare placere sa o servesti la o cina sau la o canapea pentru a impresiona invitatii. Fragezirea carnei corect este un proces important care ar trebui sa se faca corect pentru ca tu sa te bucuri de rezultatul final. Cu putina atentie si tehnica corecta, fragezirea carnei poate fi facuta usor si fara prea mare efort cand stii ce sa faci.

Citind acest articol iti vom arata ce trebuie sa stii inainte de a fragezi carnea in mod corect. Iata cum se fragezeste carnea:

  1. Alegerea Carnei Corespunzatoare

Inainte de a fragezi carnea, trebuie sa stii care tip de carne ai cumparat si de unde ai cumparat. In general, carnea de vanzare provine de la animale tinere si ar trebui sa aiba grasimea separata cat mai bine de carne. Diferitele tipuri de carne au pregatirea lor speciala iar pentru fragezirea ei, este bine sa stii aceste detalii.

Unele dintre cele mai intalnite tipuri de carne care se fragezesc sunt:

• Carnea de vita – o carne dura care poate fi fragezita prin marinare sau inabusire;

• Carnea de porc – potrivita pentru gratar sau gatit inabusit;

• Carnea de peste – perfecta pentru prajire;

• Carnea tocata- potrivita pentru prepararea hamburgerilor sau chiftelelor;

• Caractere grele – potrivite pentru prajire sau gatit la cuptor;

  1. Marinarea Carnii

Marinarea carnii corect este un factor important pentru prepararea si servirea unui produs final fraged. Daca marinarea este facuta gresit, este posibil ca carnea sa nu fie deloc frageda atunci cand o servesti. Porneste prin a amesteca condimentele tale preferate si sare pentru marinada, apoi asigura-te ca adaugi ulei pentru a asigura fragezimea carnei ulterior. Acest proces poate fi facut la rece sau la cald si este bine sa lasi carnea sa se acopere complet cu marinada. Lasa carnea sa stea marinata intre 30 de minute si o noapte intreaga, si in functie de viteza de fragezire dorita, adauga ingrediente precum zahar, otet sau malai.

  1. Coacerea Carnii

Exista diferite metode prin care poti coace carnea in asa fel incat sa obtii un produs final fraged si delicios. Gratarele sunt, probabil, cea mai intalnita metoda pentru coacerea carnii. Atunci cand gatesti pe un gratar, este bine sa-l incalzesti bine in prealabil pentru ca carnea sa se coaca uniform. Daca folosesti un gratar electric, trebuie sa pastrezi temperatura reglabila pentru a evita incinerarea carcasei. Pune carnea pe gratar si lasa-o sa se coaca si sa se regleze temperatura inainte sa intorci carnea.

Alte metode de coacere includ fierberea, prajirea, aburirea si confinerea.
Fierberea necesita sa fii precaut atunci cand adaugi sare la carne, deoarece sarea poate opri absorbtivitatea carnii si poate face-o mai uscata.
In schimb, prajirea se face in tigaie si se poate controla mai usor temperatura si umidiatea. In plus, prajirea ofera un gust deosebit si creste fragezimea carnii.

De asemenea, aburirea si confinerea carnii sunt adesea folosite pentru fragezirea carnurilor mai dure. Aburirea frigeerii carne cat si confinerea carnii se fac in general sub presiune si ajuta carnea sa se frageze mai repede si mai uniform.

  1. Retete Speciale de Fragezire a Carnii

Exista anumite retete speciale pregatite pentru a fragezi carnea in mod corect.
Iata cateva retete foarte utile:

• Reteta Umezealii – se adauga apa, sosul tamari sau vinaigre si esenta dupa gust pentru a fragezi carnea. Se adauga o lingurita de unt sau ulei si se lasa aceasta sa fiarba la foc mic timp de aproximativ o ora.

• Reteta Fierberii Umede – aceasta reteta necesita ingrediente precum untul, supa, uleiul si sarea. Trebuie sa amesteci toate aceste condimente si sa le amesteci cu carnea si sa le lasi sa fiarba la foc mic timp de aproximativ trei ore.

• Reteta Marinarii – se prepara o marinata molata pentru fragezirea carnii si se adauga ceapa, morcovi si usturoi taiate marunt, precum si condimentele tale preferate. Dupa ce ai amestecat ingredientele, lasa carnea sa se acopere cu marinata timp de cel putin 12 ore.

• Reteta Toatal Umiditatii – aceasta reteta elementara necesita apa si sare. Puneti carnea intr-o oala si lasa-o sa se fiarba timp de 45 de minute. Apoi adauga sare, daca doresti, si lasa sa fiarba inca 15 minute.

• Reteta Caramelizarii – se ia o cratita si se adauga cateva linguri de ulei, ceapa, sare si cateva condimente si se rumeneste. Inainte sa ia foc, adauga carnea si lasa sa se rumeneasca, dupa care adauga sucul de rosii si lasa sa se fiarba usor pana cand carnea se fragezeste.

Culmea, daca vrei sa ai cea mai frageda carne, foloseste-ti simtul tau gustativ si atinge cu degetele carnea pentru a testa fragezimea acesteia.

  1. Sanatatea Carnii

Echipa ta de Sanatate te sfatuieste sa te asiguri ca mananci carne de calitate si sa o prepari corespunzator. Pentru a evita bacteriile si pentru a preveni riscurile

posibile, sunteti sfatuit sa respectati urmatoarele:

• Cumpara carne din surse sigure referitoare la igiena si sanatate;

• Cu cat este mai proaspata carnea, cu atat fragezirea ei va fi mai buna;

• Gati si congela carnea separat de alte produse alimentare;

• Gati carnea pana cand se atinge o temperatura interna adecvata;

• Asigurati-va ca carnea este frageda inainte de a fi servita.

Un ultim sfat: nu puscati carnea pentru mai mult timp decat necesar.