Este adevarat ca micii preparati la ceaun nu pot fi egalati de nimeni, insa cand ai putina timp si chef sa gatesti, micii la cuptor pot fi o solutie buna pentru a savura un mic deosebit. Ei pot fi serviti cu o salata corespunzatoare sau sos dulce acrisor, ceea ce face ca aceasta reteta sa fie pe placul tuturor gurmanzilor. Iata mai jos cateva lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a obtine un mic gustos la cuptor.

I. Ce ingrediente sunt necesare pentru a face mici la cuptor

  1. Carne de porc amestecata (1 kg)
  2. Condimente: sare, piper, boia, chimen etc.
  3. 4 cepe
  4. 2 catei de usturoi
  5. 2 linguri de afumat

II. Instructiuni pas cu pas

  1. In primul rand, macinati carnea amestecata, dupa care o amestecati cu condimentele si adaugati sare dupa gust.
  2. Amestecati ceapa si usturoiul tocat, iar apoi adaugati-le si afumatul peste amestecul de carne.
  3. Greuti si modelati micii in dimensiunea dorita, taiati-i in bucati mai mici si puneti-le intr-o tava unsa cu ulei.
  4. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si coaceti micii la cuptorul preincalzit la temperatura moderata, aproximativ 160 de grade, timp de 45 de minute.
  5. Cand sunt gata, scoateti folia de aluminiu si coaceti micii la cuptor inca 5-10 minute, pentru a le obtine o crusta usor rumenita.

III. Cum se servesc micii
Micii la cuptor aduc un plus de savoare oricarei cafele de dimineata, luni sau seara, sau pot fi serviti cu diverse salate la iesiri in aer liber sau pur si simplu pentru a demonstra talentele gastronomice. Sunt deliciosi mancati simpli si serviti cu un sos dulce acru, asezonat cu otet sau lamaie. Aceasta reteta poate fi preparata cu orice tip de carne, de la vita la miel si chiar de pui sau peste, pentru a asigura un gust mai lejer.

IV. Sfaturi pentru a prepara mici optimi la cuptor

  1. Amestecati bine toate ingredientele, astfel incat sa nu ramana bucati intregi de carne in aluatul rezultat.
  2. Odata pregatiti micii, asigurati-va ca sunt bine lipiti intre ei, insa nu prea intrebuintati aluatul pentru a se lipi.
  3. In functie de portiile pe care vreti sa le pregatiti, unkg de carne poate fi suficient pentru 15-20 de mici.
  4. Presarati putin ulei deasupra micilor pregatiti, inainte de a introduce tava la cuptor.
  5. Puneti ceapa si usturoiul in aluatul de mici pentru a adauga un plus de savoare.

V. Beneficiile nutritive ale micilor 

Spre deosebire de varianta clasica preparata la ceaun, micii la cuptor sunt mult mai sanatosi si contin mai putine calorii si grasimi. Aceasta reteta poate fi considerata chiar si o varianta dieta, deoarece nu se folosesc foarte multe condimente sau alte adaosuri nutritional, in afara de ceapa si usturoi. Sunt bogati in vitaminele si mineralele pe care organismului umanusor a le asimila, inclusiv magneziu, calciu si fier.

Prepararea unor mici la cuptor poate fi o solutie buna pentru cei care vor sa savureze un mic diferit. Acestia nu sunt doar deliciosi, ci si sanatosi, iar procesul de preparare nu este unul foarte dificil. Totusi, el necesita urmarea unor anumite instructiuni pas cu pas si respectarea anumitor sfaturi.