Criza de fiere este o afectiune gravă şi trebuie tratată cu înţelepciune şi precauţie. Criza de fiere se manifestă prin calduri, greaţă, vărsături, urgentă urinare, transpiraţie, oboseala extremă, dureri în zona abdominală, tahicardie, ameţeli şi chiar pierderea cunoştinţei. Acestea sunt simptome la care trebuie acordată toată atenţia, mai ales atunci când sunt însoţite de slăbiciune extremă şi ameţeli. În general, criza de fiere necesită tratament medical urgent şi datorită complicaţiilor sale, uneori poate fi fatală.

Incearca mai intai remedii naturiste

Atunci când apar simptomele unei crize de fiere, este bine să se ia măsuri de precauţie şi să se apeleze la remedii naturiste. Acestea funcţionează cel mai bine atunci când simptomele nu sunt prea grave.

Remedii naturiste incluse în tratamentul crizei de fiere care pot fi aplicate acasă :

 1. Consumarea a 2-3 căni de ceai de mentă proaspătă zilnic, care ajută la ameliorarea manifestărilor crizei și previne reapariția acesteia.

 2. Consumarea a 2-3 linguri de ulei de măsline, care stimulează stimularea producţiei bilei și controlează dureri abdominale.

 3. Adaugarea de fructe în dieta zilnică, cum ar fi ananas, pepene verde, grapefruit, portocale și struguri, care ajută la ameliorearea simptomelor. Acestea vor ajuta, de asemenea, la creşterea producţiei biliare.

 4. Consumarea a 2-3 căni de suc de mărar pe zi, care conţine un nivel scăzut de sodiu şi poate ajuta la reducerea edemelor și durerilor.

 5. Ingestia a 2-3 căni de ceai verde pe zi, care conține antioxidanți și poate ameliora simptomele crizei de fiere. Acestea ajută, de asemenea, digestia, stimulează funcțiile hepatice și elimină toxinele din organism.

 6. Ingurgitarea a 2-3 căni de cafea neagră sau espresso pe zi, care poate reduce durerile și blocajele biliare, pe lângă alte beneficii pentru organism.

 7. Consumul de alimente bogate în omega 3, cum ar fi somonul, algele, semințele de chia, nuci, uleiul de pește și semințele de in, care favorizează producția bilei și ameliorează simptomele crizei.

Ofera organismului tau hidratare corespunzatoare

Consumul de apă este extrem de important atunci când vă confruntați cu o criză de fiere. În acest mod, veți ajuta corpul să elimine toxinele și să obțină o hidratare corespunzătoare în cel mai scurt timp. Apa însă nu este singurul fluid care ne ajuta în criza de fiere.

Iată alte lichide care pot ajuta la reducerea simptomelor unei crize de fiere:

 1. Suc de fructe și legume proaspete: este o sursă bogată de minerale și vitamine esențiale, care intaresc sistemul imunitar și echilibrează ph-ul și fluidele organismului.

 2. Sucuri de fructe sau sucuri de legume proaspăt stoarse: sunt o sursă excelentă de nutrienți și apă, care vă va ajuta să vă recuperați mai repede după criză.

 3. Sucuri de plante: acestea sunt utile pentru tratarea simptomelor, deoarece conțin antioxidanți și minerale care ajută la reducerea inflamației.

 4. Apă alcalină: poate ameliora simptomele crizei de fiere, deoarece poate avea un efect calmant asupra sistemului digestiv.

 5. Sucurile de fructe presate la rece: sunt o sursă excelentă de nutrienți pe care corpul și ficatul să le utilizeze pentru a se recupera după o criză.

Prin intermediul acestor sucuri, vom asigura hidratarea și necesara necesarului de vitamine și minerale pentru un recuperare mai rapidă și mai ușoară.

Redu stresul daca criza reapare

În unele cazuri, crizele de fiere se pot repeta dacă persoana nu se preocupă de schimbările alimentare și stilul de viață. Din acest motiv, este important să se încerce reducerea stresului care poate sta la baza reapariției crizei de fiere. Există mai multe tehnici de gestionare a stresului care pot fi de ajutor, cum ar fi meditația, yoga, tăierea zahărului, respirația profundă și exercițiile fizice regulate.

Mentine o dieta adecvata

De asemenea, se recomandă menținerea unei diete adecvate pentru a preveni crizele de fiere și pentru a se asigura de buna funcționare a vezicii și ficatului. Dacă vă confruntați cu frecvente crize, este important să urmaţi această dietă strict, deoarece aceasta vă va ajuta să vă controlați simptomele și poate preveni reapariția crizelor.