Salina Turda este una dintre cele mai frumoase si impresionante minuni al naturii din Transilvania, fiind un obiectiv turistic deosebit prin bogăţia culturii sale, dramele istorice deși folosirea sa in trecut ca leac pentru bolile auresiilor. Considerata una dintre cele mai surprinzatoare zone turistice din Romania, Salina Turda este subiectul prezentarii noastre de astazi din care invitatori sa aflati totul despre minunata minune a naturii, de la istoric, pana la ce trebuie sa faceti când vizitati Salina Tura.

Istoria Salinei Turda

Salina Turda se afla in judetul Cluj si este cunoscuta in intreaga lume pentru bogatia sa naturala si culturala. Istoria minunatei saline se intinde pe o perioada de aproximativ 2.000 de ani. Prima mentiune a salinei dateaza din secolul XVI, prin intermediul documentelor vremii care confirma existenta minei in apropiere.

Mai tarziu, la data de 12 Decembrie 1875, Salina Turda a fost innobileaza cu titlul de regie, in timpul domnitorului Austro-Ungar Károly (Charles) ocazie cu care Salina era dotata cu bazinele, vasele si toate lucrurile necesare pentru a functiona ca o mina functionala.

In anul 1959, Salina a devenit un parc de agrement pentru localnici, cu piste de bowling, terenuri de sport, locuri de picnic și spații de relaxare cu vista asupra sublimelor și enormei sale galerii subterane.

Ce trebuie sa stii despre Salina Turda

Salina Turda este alcatuita din mai multe bazine cu o profunzime de aproximativ 40 de metrii. Ca functionalitate, bazinul are un conținut foarte mare de sare, care se extrage pentru industria alimentara, industria farmaceutica si industria de cosmetica. De asemenea, aceasta mina de sare este folosita ca tratament atat pentru anumite boli respiratorii, cat si pentru bolile articulatiilor, recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune metode de vindecare a bolilor auresiilor.

Salina Turda oferă un peisaj unic îmbinat cu istorie si cultura. Atmosfera cea mai speciala de aici se datoreaza izvorului de cristale de sare și lumii intunecate de mine de sare de sub pământ , unde mai poate fi vazut si un muzeu al salinei.

Ce poți face la Salina Turda?

Salina Turda oferă multe posibilitati pentru cei care o vizitează, de la locuri de joaca, piste de bowling, bălăcări în bazinul subteran si tratamente medicale, offerend mai mult decat simple experiente turistice. Iata cateva lucruri de facut atunci cand vizitati Salina Turda:

• Excursie la bazinul interior – Intrarea in salina se face prin minele de sare de deasupra, iar accesul in bazinul central se face prin galeriile subterane, unde sunt amenajate plimbari pe barci. Experienta este una cu adevarat speciala, avand in vedere vechimea si maretia peisajului salin.

• Joaca pe terasamentele salinei – Salina este dotata cu terenuri de baschet si de fotbal, gazon pentru picnic, placa de minigolf, echitatie si alte divertismente, oferind momente relaxante alaturi de familie si prieteni.

• Vizita Muzeului Salinei – Muzeul salinei ofera informatii despre istoria minunii de sare, precum si despre obiectele si modul in care a fost utilizata sarea in timpul domniei.

• Tratament medical – Echipa medicala a salinei este specializata in tratarea bolilor respiratorii si a inflamatiilor musculare si articulatiilor.

Suveniruri ieftine – Salina este si un loc bun de cumparaturi, avand un magazin de suveniruri in care pot fi achizitionate obiecte decorative facute din sare.

Unul din cele mai bune lucruri de facut in Salina Turda este sa va relaxati si sa savurati aceasta minunata frumusete a naturii, care poate fi considerata ca fiind una dintre cele mai emotionante experiente pe care va puteti infrupta din pacatele tarii noastre.

Situată în inima Transilvaniei, Salina Turda este o minune a naturii, un loc deosebit de frumos si o parte importantă a patrimoniului natural al Romaniei. Bogata sa istorie, tehnologia moderna si tratamentele medicinale atrag multi turisti si vizitatori anual. De la aventura pe apa, pana la joaca in terasele sale minunate si tratamentul medical, Salina ofera o experienta unică ce poate fi savurata la fiecare vizită.