Ceapa este unul dintre cele mai bune soluții pentru combaterea paraziților la radacina plantelor, fiind folosite de agricultori cu sute de ani în urmă. Acest lucru se datorează efectelor antiseptice și antiparazitare ale cepei și proprietăților sale nutritive. Cea mai buna cale de a profita de beneficiile cepei pentru combaterea viermilor și alte paraziți din solul de gradina este sa o stropim la radacina plantelor. In acest articol va vom explica cum sa faceti asta pas cu pas si cu ce ati putea sa stropiti ceapa pentru vierme la radacina.

De ce sa stropim ceapa la radacina pentru vierme?

Ceapa are efecte antiseptice si insecticide. Aceste proprietati ale cepei fac din ea un ingredient excelent pentru eradicarea viermilor din solul tau si pastrarea in acelasi timp a sanatatii plantelor. Stropirea cepei la radacina plantelor este metoda preferata de agricultori si gradinari, mai ales daca folositi si alte solutii pentru combaterea viermilor, cum ar fi tratamentele chimice. Stropirea cepei se face pentru a distruge viermii de sol, pentru a stopa raspandirea lor si, totodata, pentru a nu deteriora alte insecte pasnice din jur.

Cum procedam? Pas cu pas

  1. Luati o cantitate mica de ceapa si curatata in prealabil, eliminandu-i coaja si taiati-o in bucati mici. Pregatiti un recipient in care sa amestecati bucatele de ceapa cu apa.

  2. Luati o sita si strecurati maceratul de ceapa. Maceratul este solutia pe care o veti folosi pentru stropirea la radacina plantelor.

  3. Acum, luati ceasca pe care ati strecurat maceratul si introduceti-o in ghiveciul plantei pentru care vreti sa stropiti ceapa la radacina.

  4. Incepeti sa stropiti ceapa la radacina si ramaneti pe acea zona pana cand solutia incepe sa patrunda.

  5. Dupa ce ati terminat sa stropiti, asigurati-va ca a nins bine in jurul radacinii si tapeti usor cu degetul pentru a ajuta solutia sa patrunda mai adanc in sol.

Cu ce stropim ceapa pentru vierme la radacina

Stropirea cepei la radacina plantelor poate fi facuta folosind doar ceapa si apa sau se pot adauga si alte substante care sa ii marcheze efectul asupra viermilor. Iata o enumerare cu cele mai bune solutii de stropire a cepei pentru paraziti.

Apă și oțet

Se fierbe un kilogram de ceapa in apa si se adauga o cana de otet. Dupa ce se lasa sa stea cca 4 ore, se strecoara si se dilueaza cu apa fiarta. Se poate folosi aceasta solutie pentru a stropi radacinile plantelor.

Lut și sare

Se poate pregati o solutie pentru stropirea cepei prin combinarea a trei parti tasatura cu doua parti sare fina. Se adaugă mai multa apa si aceasta se lasa sa stea mai mult de 30 de minute. Solutia obtinuta se foloseste pentru stropirea cepei la radacina.

Ulei și oțet

O solutie buna pentru stropirea la radacina a cepei este amestecul de ulei si otet. Se adauga o parte ulei vegetal si doua parti otet in cca 500 ml apa. Se amesteca bine si se lasa sa stea 10 minute. Aceasta solutie poate fi folosita pentru stropirea cepei la radacina.

Ulei de catina

Uleiul de catina este bun pentru stropirea la radacina a cepei. Se combina un sfert de lingura de ulei esential de catina si cinci linguri de lapte. Această amestec se amestecă bine celor 500 ml apa și se folosește pentru stropirea cepei la radacina.

Ulei și argilă

Se poate prepara o solutie pentru stropirea cepei prin amestecarea a trei parti argila cu trei parti apa si cu doua parti ulei vegetal. Se lasa sa stea cca 4 ore, dupa care se strecoara si se foloseste pentru stropirea la radacina a cepei.

Stropirea cepei la radacina este o solutie de lunga durata si practica pentru eradicarea viermilor din sol. Ceapa are multe proprietăți antiseptice și pesticide care sunt benefice pentru plantele din gradina ta. Folosirea ei pentru stropirea la radacina ajuta la eliminarea viermilor paraziti si la prevenirea constipatiei din solul tau. In acest articol am discutat despre ce este stropirea cepei, de ce si cum se face, si listam la final cateva solutii, amestecuri si adausuri care pot fi incerctate pentru a intensifica efectul.