Facută cu grijă și stil, o coafură pentru păr lung poate deveni rapid punctul central al întregii ținute. Părul lung atrage întotdeauna admirație și poate fi ușor îmbrăcat sau adaptat într-o varietate de stiluri. Este un plus important în conturarea feminității și look-ului elegant, însă nu orice fel de coafuri pentru păr lung arată bine sau sunt potrivite pentru anumite ocazii. 

Acest articol explorează toate elementele necesare pentru ca o coafură pentru păr lung să fie reușită, precum și diferite tipuri de coafuri pe care le vezi în mod regulat pe stradă și la evenimente.

Tipuri de Coafuri de Păr lung

Coafurile pot pune în evidență sau pot aminti de un stil feminin, în funcție de cum sunt aranjate. Strălucitor și îngrijit, părul lung poate avea mai multe avantaje, dar trebuie să fie potrivit pentru stilul și specialitatea unei persoane. Vom face o scurtă listă cu opt tipuri de coafuri pentru păr lung care sunt populare în ultimul timp:

 1. Stilul Bob. Stilul Bob, care a avut o revigorare începând cu mijlocul anilor 2000, poate fi împărțit în trei categorii: Bob clasic, Bob răsucit, și Bob strâns lateral.

 2. Mana care cade. Aceasta coafură, asemănătoare unuiac și jumătății, este potrivită și pentru coafuri feminine și pentru cele messy. Arborând această coafură, gusturile pot varia de la feminitate la naturalețe, expresând ușor diverse personalități.

 3. Coada de cal. Popularizată în anii 1990, coada de cal poate fi văzută acum în majoritatea tinutelor, iar vedetele, inclusiv Kim Kardashian, au făcut această coafură populară. Aceasta se potrivește oricărui tip de păr, de la ondulator și lins până la creț și rebele.

 4. Coada de twister. Acesta este stilul plin de personalitate care a căpătat popularitate mai ales între femeile tinere. Această coafură poate fi obținută prin împletituri pe părul de lângă urechi și prin arcuirea lor către ranforsare.

 5. Neat aranjat. Dacă îți plac șuvițele bogate, este atractive coafuri neat aranjate. Aceste coafuri sunt simple și potrivite pentru un look relaxat, cu șuvițe dintr-un singur strat care se cerneuște și se lasă liber spre umăr.

 6. Răsfirat. Răsfiratul părului poate fi o modalitate distractivă de a se juca cu multe forme și împletituri. Acest stil poate pune în valoare luciul părului, ceea ce reduce și mai mult nevoia de produse pentru răsfirat.

 7. Răsfirat “undeva are”. Această coafură este cea mai potrivită pentru persoanele care își doresc un look relaxat și modern. Aceasta presupune tunderea marginilor și aranjarea lor de-a lungul conturului feței de-a lungul liniilor naturale ale lor.

 8. Pufos. Acest stil este unul dintre cele mai populare pentru părul lung, presupunând ondularea sau crețirea șuvițelor prin perie rotativă sau prin ondulător. Acesta poate fi folosit pe orice tip de păr și poate oferi mult volum și strălucire.

Care ar trebui sa fie selecția ta de produse pentru îngrijirea părului lung?

Simțindu-se incomod între haine sau chiar sub soare, părul are nevoie mereu de îngrijire specială. Pentru a se bucura de un păr lung sănătos și strălucitor, se recomandă ca fiecare persoană să aibă în colecția lor următoarele produse pentru îngrijirea părului:

 • Şampon. Folosit pentru a elimina orice urme de murdărie și sebum, şamponul poate, de asemenea, ajuta la prevenirea protejarea părului împotriva vântului, prafului și factorilor de mediu periculoși.

 • Șampon cu ulei. Acest tip de șampon poate oferi un plus de hidratare șuvițelor lungi de păr, contribuind la menținerea lor drept și strălucitoare.

 • Balsamul. Balsamul, care poate fi folosit imediat după șamponare, ajută la creștereua flexibilității și rezistenței părului și poate accelera, de asemenea, procesul de împrospătare al părului.

 • Mască de îngrijire. Folosită periodic, această mască ajută la aducerea părului la un nivel superb de elasticitate și strălucire.

 • Uleiuri pentru păr. Uleiurile special aranjate pentru păr pot ajuta la protejarea culorii, la întărirea și hidratarea părului, iar această combinație țin părul într-o stare sănătoasă, protejându-l împotriva căderii prematur.