Una dintre cele mai fascinante legende din lume este cea a Castelului Transilvania. Situat pe malul albastrusi al râului Mureș, castelul este un simbol emblematic al orașului Transilvania. Amintindu-ne de istoria sa magica și de vremurile trecute, este dificil să nu te simti captivat de povestea castelului și de grădina sa luxuriantă. Citiți mai departe pentru a afla povestea despre Castelul Transilvania și câteva detalii interesante despre istoria și legendele sale.

Istoria Castelului Transilvania

Castelul Transilvania a fost construit la sfârșitul secolului al XIV-lea, când domnitorul regele Ștefan cel Mare a decis că aceasta va fi locația pentru unul dintre cele mai mari edificii de pe vremea sa. Construcția sa a durat mai mult de un secol, și a fost gata în 1591, cu un înveliș bine conservat, în acea vreme.

Castelul a cucerit faima sa în perioada domniei regelui Vlad Tepes, cunoscut și sub numele de Dracula. Această perioadă a fost în același timp și cea mai neagră perioadă a istoriei castelului. Cu toate acestea, castelul a reușit să trezească mai multe decât isteria pe care o creează romanul lui Bram Stoker, ci și interesul față de misterul sau neînlocuit.

Castelul Transilvania a fost foarte bine conservat și astăzi se poate spune că este în stare excelentă. Este, de asemenea, unul dintre puținele castele din Europa care au fost construite de la zero cu arhitectură originală. Cu toate acestea, casa se datorează îndeosebi arhitecturii și urbanismului tăriei elegante, în care domnește savoarea și strălucirea locului.

Mai exact, Castelul Transilvania are o arhitectură ce se încadrează în stilul renascentist al perioadei când a fost construit, caracterizat de camere spațioase, horde încântătoare și jardiniere, precum și de fresce care acoperă zidurile sale și reflectă atmosfera regală care exista la vremea respectivă. Însă cea mai mare parte a Castelului Transilvania poate fi achizitionată prin vizitarea curții sale interioare: aceasta cuprinde două clădiri, una construită în secolul al XVI-lea și cealaltă construită în secolul al XVII-lea. Interioarele interioare sunt decorate cu o varietate de obiecte vechi, mobilier și obiecte decorative din perioada medievală, precum și unele elemente arhitecturale baroce.

Castelul Transilvania – Un important reper cultural

Dincolo de misterul său, Castelul Transilvania a servit întotdeauna drept un important reper cultural. Astăzi, este gazda unor concerte, spectacole de teatru și evenimente culturale. De asemenea, este locul pentru mai multe proiecte de dezvoltare socială și poate fi vizitat de către turiști.

Grădina castelului este una din cele mai memorable priveliști cu a sa, iar cei care o vizitează sunt întâmpinați de o mulțime de plante exotice și de multe flori colorate. Are un parc mare cu numeroase alei somptuoase, care se află în jurul unei izvoare izvorâte din stâncile albastre.

În plus față de diverse galerii și muzee, Castelul Transilvania adăpostește, de asemenea, câteva dintre cele mai interesante biblioteci din țară. Acolo se poate găsi o colecție bogată de cărți vechi și rare, precum și o varietate de documente și manuscrise autentice cu vechi istorii.

Legendele Castelului Transilvania

Castelul Transilvania este faimos atât pentru istoria sa și arhitectura sa frapantă, cât și pentru legendele sale misterioase. Această zonă este considerată încă și astăzi o reședință a vrăjitorilor, vampirilor și a alor lor creaturi întunecate. Legenda spune că acela care stă în Castelul Transilvania va fi ocrotit de o putere mai mare decât existența de azi și că l-ar ademeni spre lumi străine ce ascund lucruri mistice și vechi.

În plus, unii spun că cei care dorm în Castelul Transilvania, vor fi întâmpinați de diavoli și spirite rele, în timp ce alții spun că aceia care vor intra, vor găsi tronul vampirilor și le va revoluționa complet viața. Un alt mit interesant este acela că marele turn negru din apropierea grădinii se spune că a fost construit pentru a aprinde stelele și luna, și o împiedică pe vrăjitoare să intre în castel.

Găzduind istoria romantică și misterioasă, Castelul Transilvania se bucură de o reputație legendară. Cu elemente de arhitectură unică, acest castel poate fi considerat unul din cele mai interesante simboluri istorice, culturale și turistice ale Transilvaniei. De asemenea, printre legendele sale și obiectele misterioase, castelul are o mulțime de lucruri de vizitat și de descoperit.