Lumea intreaga, dar mai ales cei din Romania, cunosc si apreciaza marea prezenta a bucatarului celebru Catalin Scarlatescu. Desi joaca in serialul ‘Adela’, el este mai cunoscut ca Cel mai bun Chef din Romania si ca creatoare a nenumarate preparate delicioase.
Printre specialitatile lui, ciorba ramane una dintre cele mai bune optiuni, aceasta fiind reteta lui de ciorba. Din moment ce aceasta reteta a devenit extrem de apreciata si folosita, am decis sa o prezentam in detaliu, sa detailam fiecare etape si sa va descriem pas cu pas cele mai necesare ingrediente.
1. Despre ciorba si reteta lui Catalin Scarlatescu
Ciorba este extrem de populara in Romania, fiind una dintre cele mai preferate mancaruri. Ciorba are o reteta extrem de veche, documentata la timpuri stravechi, variata si mereu adaptata gusturilor locale si traditiilor reintalnite. Fiecare zona sau chiar fiecare oras are reteta sa proprie de ciorba, fiind adaptata la aromele si compozitiile locului.
Reteta lui Catalin Scarlatescu aduce o nota personala acestor preparate, isi revendica o cu totul alta arome, o complexitate de forme si arome rezultate din condimentare.
Scarlatescu reprezinta un excelent chef, oferindu-ne astfel un preparat pe care sa il savuram fara sa mai gandim din nou la reteta. Atat prin ciorba sa cat si prin restul preparatelor sale, ne ofera preparate apreciate, gustoase si alese pentru cat mai multi.
2. Ingredientele de care ai nevoie pentru reteta lui Catalin Scarlatescu
Ingredientele pe care le ai nevoie pentru a pregati aceasta reteta Bucatarului Catalin Scarlatescu sunt simple si pot fi gasite in aproape orice supermarket sau chiar la negustorii locali.
Ingredientele de baza sunt:
- 2 litri de apa;
- 1 cana de orez;
- 1/2 ceapa marisor;
- 1 lingura de ulei de masline;
- 1 lingurita de sare;
- 2 linguri de zeama de lamaie;
- 3 fire de patrunjel;
- 1 cana de rosii cherry.
Ingredietele pe care le poti adauga pentru a schimba gustul sau a-l face mai savuros sunt:
- 4 catei de usturoi;
- 1/4 lingurita de oregano;
- 1 lingurita de boia de ardei iute.
3. Prerarea ciorbei reteta lui Scarlatescu
Primul pas pentru aceasta reteta a ciorbei este sa incingem cuptorul (facut in prealabil) la temperatura medie si sa-l pregatim pentru a fi folosit.
Pasul doi, pregatirea ingredientelor care se poate face simultan, consta in curatarea si spalarea ingredientelor si in pregatirea lor pentru a fi folosite ulterior in preparat.
Pentru aceasta reteta, vasul capacitate mare ar trebui sa fie perfect pentru a putea face ciorba preparata de cel mai Bun Chef din Romania.
Pasul al treilea, prepararea ciorbei, este urmatorul:
-
Aduceti la foc mare apa fara sare si adaugati uleiul de masline.
-
Adaugati ceapa marisor, patrunjelul si usturoiul dupa caz si lasati sa fiarba.
-
Adaugati rosiile cherry taiate in jumatati si boia de ardei daca doriti o savoare mai iute.
-
Dupa ce se fierbe la foc mare adaugati orezul si sarea si lasati sa fiarba la foc mic si acoperiti vasul.
-
Dupa ce au fiert toate ingredientele adaugati zeama de lamaie si lasati sa mai fiarba timp de 5 minute.
Pasul final, servirea ciorbei, trebuie sa se faca asa cum prevede reteta din pasul patru. Acest lucru inseamna ca trebuie servita calda, impreuna cu paine si smantana cat mai rara posibil.
4. Avantajele acestei retete
Ciorba pregatita dupa reteta lui Catalin Scarlatescu aduce numeroase beneficii celor care o pregatesc. Reteta prezinta numeroase avantaje, inclusiv:
- Este o reteta veche, insa intotdeauna la moda;
- Este o reteta simpla si extrem de usor de pregatit;
- Poate fi adaugate diverse ingrediente pentru a fi ‘perfecta’;
- Reteta prevede prepararea ciorbei in 8-10 minute;
- Aduce aroma traditionala si gustul legat de Romania;
- Poate fi mancata si fara a lua in considerare diete;
De asemenea, avantajele acestei retete pot fi mai multe daca adaugi propriile tale ingrediente pentru a schimba gustul si a aduce o alta nota de gust si aroma.
Ciorba pregatita conform retetei Bucatarului Catalin Scarlatescu ne pune in fata culinarei cele mai apreciate, create de unul dintre cei mai buni bucatari ai tarii. Adunand toate aceste informatii, concluzionam ca aceasta reteta este delicioasa, usor de preparat si cu beneficii multiple, cele mentionate mai sus fiind doar unele in nenumar.
Aceasta reteta ramane preferata mai ales a celor din Romania care, prin aceasta, revine la gusturile adorate mai ales dpdv culinar. Reteta poate fi adaptata si pregatita in functie de preferintele fiecaruia, avand de asemenea numeroase avantaje.
Cu aceasta prezentare a retetei sale, lui Catalin Scarlatescu ii ramane un loc important in bucataria noastra nationala, si prin acest lucru va influenta si alti bucatari si preparate, in special ciorba.
Reteta sa de ciorba ne reaminteste de originea si traditia velurilor, aducand totodata aroma sa personala si unicitatea propriei game de arome care aduc in prim plan reteta unica pe care chef-ul Catalin Scarlatescu a produs-o.