Bucurestiul este un oraș plin de istorie și frumusețe, acesta fiind unul dintre cele mai mari orașe ale Europei. Orașul oferă turiștilor posibilitatea de a descoperi foarte multe frumuseți naturale, monumente și alte locuri interesante de vizitat. Una dintre cele mai ubicate-vizuale momente din oraș este panorama. 

Admirația peisajului Bucureștiului este una dintre primele lucruri pe care le fac atât localnicii cât și turiștii. Pentru ca tu să poți veghea asupra capitalei României și să te bucuri la maxim de priveliștile sale, lăudate de generații de vizitatori, îți vom prezenta mai jos cele mai bune locuri de unde poți admira panorama Bucureștiului.

I.Cotroceni

Cotroceni este un cartier renumit în București, este și de asemenea cel mai mare parc din orașul capital. Vei fi încântat să afli că acesta oferă o superbă panoramă asupra Bucureștiului de jos, de la înălţimea zidurilor sale. Parcul Cotroceni se întinde pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare și cuprinde magnifice grădini palatiale, poduri frumoase, lacuri și, bineînțeles, mai multe locuri unde poți admira o priveliște impresionanta asupra zonei.

II.Turnul Primăriei Generale

Altă locație perfectă pentru a vedea Bucureștiul de jos este Turnul Primăriei Generale. Turnul este situat în inima Bucureștiului, chiar în curtea Primăriei Generale. Din turn, poți să adieri o priveliște superba asuprațunctelor patrimoniale si unor zone mai moderne în care, în prezent, predomină stilul ultramodern de construcții.

III. Herăstrău

La sol, Herăstrăul este deseori prima alegere în cazul în care dorești să admiri panorama orașului. Herăstrăul are cea mai mare plajă din București, iar la J12 Mall poți vizita terasa din muzeu de arhitectură locală, unde poți admira frumoasele vederi ale Bucureștiului.

IV. Cărturești Carusel

Cărturești Carusel, situat pe bulevardul Lipscani, are o terasă, care oferă o perspectivă fericită asupra bulevardului. Nu mai vorbim de frumusețea acoperișului. Coșmarul lipscenienilor înflorind scările în intunericul nopții este un adevărat spectacol.

V. Turnul Eiffel

Pe locul 5 în lista de admirare a panoramelor Bucureștiului se găsește Turnul Eiffel. Acesta se află în parcul Kiseleff, fiind una dintre principalele atracții ale orașului. Pe lângă frumusețea sa, turnul oferă și panoramă asupra Bucureștiului, precum și o vedere asupra parcului.

VI. Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului, cunoscut și ca Palatul Poporului, este, probabil, cea mai cunoscută construcție din București și de asemenea cea mai mare clădire administrativă din Europa. Terasa terasă oferă panorame interesante asupra unor puncte de vederi importante ale capitalei, precum și lăcașuri ca Arcul de Triumf, Turnul Eiffel sau Calea Victoriei.

VII. Turnul Patriarhiei

Turnul Patriarhiei se află pe strada Patriarhiei, în vecinătatea Catedralei Patriarhale și este încărcat de numeroase culturi și obiceiuri. Turnul este destul de înalt și oferă o imagine asupra măreției orașului și poate fi admirat de la distanță.

VIII.Varful Dealul Mitropoliei

Varful Dealul Mitropoliei se află în curtea Catedralei Mitropoliei și oferă o priveliște soberbă asupra orașului și miilor de stâlpi și clădiri care se întind de-a lungul parcului. Terasa te încurajează să te bucuri de panoramă de dimineață târziu și lângă aceasta poți găsi un mic popas, care include o vecherie și un muzeu.

IX. Arc de Triumf

Arc de Triumf este o construcție emblematice a palimpsestului arhitectural al orașului. Arc de Triumf oferă o veveriște panoramă asupra Căii Victoriei și asupra centrului Bucureștiului. Înainte de urcare, pot fi admirate și sculpțurile decorând arcul. Aceste sculpțuri prezintă eroi istorici sau situații de război, fiind o mostră memorabilă a istoriei locale.

X. Cercul de pe Colții Capitalei

Acoperișul experiențial cu vedere la sol se află pe malul lacului Herăstrău și poate fi găsit lângă clubul sportiv staționar Primăverii. Această terasă oferă o panoramă vizuală asupra unei zone vaste din orașul București, cuprinzând lacul Herăstrău, rezervă naturală, și multe alte Puncte de atracție. Coșmarul degajat de cerul de seară de deasupra