Aproximativ 20% din femeile si tot atatia barbati fac asta, chiar si cu voia lor – inghit semen le-ar putea aduce numeroase beneficii – atat pentru ei insisi, cat si pentru vocea lor sexuala. Insa, inainte de a inghiti lichid seminal, oricine trebuie sa cunoasca impactul pe care il are miscarea aceasta.

In acest articol vom descoperi ce se intampla daca inghiti lichid seminal atat din punct de vedere al sanatatii, cat si din punct de vedere al vietii sexuale.

I. EFECTELE ASUPRA SANATATII

 1. Continut nutritive

Lichidul seminal nu este compus numai din spermatozoizi, ci contine si hormoni, vitamine, calciu, carbohidrati si antioxidanti, care pot fi benefici pentru sanatatea generala.

 1. Proprietati antibacteriene

Lichidul seminal poate avea proprietati antibacteriene, care pot ajuta la prevenirea anumitor infectii.

 1. Proprietati antifungice

Lichidul seminal poate avea, de asemenea, proprietati antifungice, care ajuta la prevenirea ciupercii vaginale si le pot oferi organismului femeii, apa rafinata.

II. EFECTELE ASUPRA VIETII SEXUALE

 1. Placere sexuala

Inghitirea lichidului seminal poate oferi un nivel mai ridicat de placere sexuala si poate face ca actul sa fie mai intes si mai satisfacator.

 1. Controlul orgasmului

Inghitirea lichidului seminal poate ajuta, de asemenea, la controlul orgasmului atat pentru femei cat si pentru barbati datorita substantelor care se regasesc in acesta.

 1. Infertilitate

Un studiu sistematic publicat de revista de specialitate “BJUI International” a descoperit ca barbatii care ejaculeaza regulat in gurile femeilor au o mai mica sanse sa se confrunte cu infertilitatea.

III. RISCURI

 1. Riscuri la nivel digestiv

Inghitirea lichidului seminal poate provoca o anumita disconfort la nivel digestiv, daca partenerul masculin are anumite infectii cu transmitere sexuala.

 1. Riscuri la nivel hormonal

Inghitirea lichidului seminal poate avea riscuri in ceea ce priveste nivelul hormonilor, daca e facut des.

IV. Sfaturi practice

Daca aveti intentia de a transforma inghitirea fluidului seminal intr-un ritual, atunci urmatoarele sfaturi ar putea sa va ajute.

 1. Curatarea corporala

Pentru a preveni orice neplaceri sau infectii in zona genitala, trebuie sa va faceti o igiena corporala curata, inainte si dupa actul sexual.

 1. Placa de zinc

Utilizati o placa de zinc, in zona genitala, dimineata, pentru stimularea organismului si proportionalizarea hormonilor gonadiei.

 1. Folositi prezervativul

Deoarece exista numeroase riscuri de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala, folositi prezervativul pentru a proteja partenerii de toate boli contagioase.

 1. Evitati prea multa inghititura

Chiar daca inghitirea lichidului seminal poate oferi beneficii si conferi placere sexuala, este nevoie sa se tina cont si de nevoia organismului de a se reface si revitaliza.

V. Profilaxie

Pentru a preveni eventualele complicatii, inainte de a inghiti fluidul seminal:

 • Discutati cu partenerul despre riscurile de transmitere a bolii cu transmitere sexuala

 • Asigurati-va ca ambii parteneri sunt sanatosi

 • Discutati cu medicul despre starea de sanatate si tratamente, daca este necesar

Inghitirea lichidului seminal poate fi o sursa de placere pentru cei care practica sexul oral. Insa este nevoie sa se ia in seama riscurile – unul dintre cele mai importante fiind acela de infectii cu transmitere sexuala. De aceea, deoarece aceasta practica poate avea atat beneficii, cat si riscuri – este nevoie sa se ia masuri preventive inainte de a face asta.

De asemenea, trebuie sa se stie ca lichidul seminal nu poate fi considerat mancare si nu poate inlocui alimentele nutritive – deci nu trebuie sa se abuzeze de aceasta practica.

Prin urmare, e clar ca inghitirea lichidului seminal poate avea diverse avantaje, insa trebuie luate in seama si riscurile si sa se ia masuri preventive, pentru a evita complicatiile.