Intrebarea „cate grame are o lingurita?” este una pe care multi o pun si, probabil, o vei intalni adesea. Ceea ce este important sa stii este ca nu exista o cantitate exacta care sa fie folosita oriunde cand vrei sa masori ceva, ci depinde de felul lingurii folosite.

Lingurite si masurari  

Linguritele sunt utile nu numai pentru prepararea alimentelor, dar mai ales ca instrument de masurare. In prezent, exista mai multe tipuri de lingurite pe care le poti folosi, care difera in functie de masura pe care o ofera. Unele din ​​acestea sunt lingurile de supa, lingurile de servire, lingurile de ceai, lingurile de masura si lingurile de greutate.

Lingurite de supa

Linguritele de supa sunt cele mai mici si faceti parte din denumirea de utensile de bucatarie care constau dintr-o mana. Linguritele de supa se folosesc pentru a servi supa sau specialitati lichide, cum ar fi sosuri sau ciorbe si au dimensiunea dintr-o lingurita obisnuita. O lingură de supă are în general o capacitate de aproximativ 15-20 ml.

Lingurite de servire

Linguritele cu care servesti alimentele sunt mai mari decat o lingurita obisnuita si au o capacitate de aproximativ 30-45 ml. De obicei, deoarece aceste lingurite au o forma mai clienta, sunt folosite pentru a servi mancaruri solide si alte tipuri de asesorii pe langa preparatele principale.

Lingurite de ceai

Daca ai folosit vreodata una din aceste lingurite stii ca sunt mai mici decat linguritele obisnuite. O lingurita de ceai poate fi de dimensiuni variate, de la cateva mililitri la aproximativ 15 ml. Aceste lingurite se folosesc la servirea de bauturi, precum ceaiul si sunt adesea axate pe design si nu pe functionalitate.

Lingurite de masurare

Linguritele de masurare, cum ar fi cele pe care le vei gasi in magazinele de toate felurile, vin in mai multe dimensiuni si forme. Utilizate in aproape orice bucatarie, acestea sunt ideale pentru a masura sau prepara ingrediente. De obicei inglobate intr-o maner dubla, aceste lingurite sunt de obicei etichetate cu cantiti masurate diferite, oferind o precizie mai mare. Una dintre cele mai comune lingurite de masurare are o capacitate de aproximativ 15 ml.

Lingurite de greutate

Daca vrei sa masori cu precizie cantitatile de ingrediente, linguritele de greutate reprezinta cea mai buna solutie, deoarece te ajuta sa obtii exact cantitatea dorita pe baza greutatii. De obicei, cantitati mai mici, cum ar fi cateva zeci de milligrame sunt masurate folosind lingurite de greutate, iar linguritele MSL (marci speciale de lingurite) sunt destinate sa ofere reducerea suprafetei la minimum.

Care este cantitatea folosita in lingurite?

Acest lucru variaza in functie de tipul si dimensiunea linguritei folosite. Unele lingurite iti pot oferi cantitate mai mica decat altele, in functie de utilizarea si de cantitatile pe care vrei sa le masori.

Capacitatea in mililitri a tipurilor de lingurite este cat se poate de precisa si este urmatoarea:

  • Lingurite de supa: 15-20 ml
  • Lingurite de servire: 30-45 ml
  • Lingurite de ceai: 5-15 ml
  • Lingurite de masurare: 15 ml
  • Lingurite de greutate: de la cateva zeci de miligrame pana la mililitri.

Cea mai simpla metoda de masurare a ceea ce se afla intr-o lingurita este sa astepti sa se umple cu ingredientele pe care vrei sa le masori. Acest lucru poate presupune adaugarea ingredientele direct cu lingurita sau golirea unora dintre ele intr-un vas. Apropierea ochiului poate ajuta la stimularea sensului vizual si precizarea cantitatilor.

Este important sa ne amintim, de asemenea, ca dimensiunea linguritei are legatura cu marimea portiilor sau a porţiilor de alimente. O lingură mare va oferi unei persoane o porţie mai mare decât o lingură mică, desigur.

Speram ca acest articol sa iti fi raspuns la intrebarea cate grame are o lingurita? Din punct de vedere general, cantitatile oferite de diferite tipuri de lingurite sunt usor de inteles si, daca vrei sa masori cantitati mai precise, poti folosi lingurite de dimensiuni diferite. La sfarsitul zilei, esentiala ramane sa nu te lipesti de cantitatile oferite exact de diferite tipuri de lingurite si sa nu uiti inclinarea expresiei „masoara de doua ori, taie o data”. Astfel, poti crea cantitatile dorite si cana perfect soselite si coapte!