Situatiile dificile si neprevazute de ingrijire si protectie a subiectilor afectati de un timp prenatal efemer pot determina necesitatea de a recurge la folosirea pastilei de-a doua zi. Cu toate acestea, exista anumite tabuuri legate de costurile asociate acestuia, ceea ce poate fi un factor inhibator pentru multi.

Drept urmare, in acest articol, vom discuta despre cat costa pastila de-a doua zi si cateva alte informatii importante despre achizitionarea si utilizarea pastilei.

Ce este pastila de-a doua zi?

Pastila de-a doua zi – cunoscuta și sub numele de contracepție de urgență (EC) este un medicament recomandat de medici pentru a intrerupe sarcina atunci cand este folosit la fel de repede si precis precum cu 2-3 zile dupa actul sexual. Cu toate acestea, exista anumite restrictii referitoare la folosirea acestui medicament, astfel incat cu cat este administrat mai devreme, cu atat poate fi mai eficient.

Pastila de-a doua zi este in esenta o doza mare de medicamente de contracepție hormonală. Acest medicament ajuta la blocarea ovulatiei si schimbarile in endometru, conservand astfel fertilitatea si ajutand la intreruperea sarcinii.

Ce contine pastila de-a doua zi?

Pastilele de-a doua zi sunt, in general, disponibile ca urmatoarele doua optiuni farmacologice:

  1. Contraceptive de urgență care contin un progestogen cunoscut ca Levonorgestrel și se pot obține sub numele de marci – Acqua Choice, ellaOne, NorLevo și Postinor.

  2. Contraceptivele combinate care contin atat estrogeni cat si progestine si se pot obtine sub urmatoarele marci comerciale – Escapelle, Ivel, Levonelle-2 si Nordette.

Cat costa pastila de-a doua zi?

Pastila de-a doua zi poate fi achizitionata de catre parinti sau tutore legal atunci cand copiii au varsta sub 18 ani.

De obicei, pastilele EC sunt gratuite daca sunt achizitionate din cabinetele medicilor sau primate de la furnizori de servicii si programe subventionate. Cu toate acestea, in functie de marca pe care o alegeti pentru a cumpara, costul poate sa varieze.

In general, costul pastilei de-a doua zi ec este cuprins intre 10 USD si 45 USD in Statele Unite. In acelasi timp, pretul poate varia si in alte state.

De asemenea, exista si optiuni pentru pastile de-a doua zi ieftine online care costa mai putin decat pretul de cumparare din magazin. Cele mai ieftine pastile, care nu necesita prescriptia medicala inainte de a fi folosite, costa aproximativ 6 USD-8 USD si se pot gasi rapid cu ajutorul unei cautari simple in Google.

Cu toate acestea, este de-a dreptul esential sa alegeti doar medicamentele din surse sigure si sa nu incercati sa optati pentru medicamente ieftine care pot fi produse inafara sistemului de medicamente traditionale, deoarece acestea pot cauza efecte severe asupra sanatatii.

Lucruri de luat in considerare inainte de a cumpara pastilele EC

Inainte de a cumpara pastilele EC, exista cateva lucruri importante pe care trebuie sa le luati in considerare:

• In primul rand, asigurati-va ca medicamentul este de origine farmaceutica si provine din surse sigure cum ar fi magazinele de farmacie si centrele medicale.

• Asigurati-va ca medicamentul mai prezinta eticheta originala la livrare

• Asigurati-va ca medicamentul este in interiorul termenului de valabilitate.

• Nu cumparati medicamente online fara o prescriptie medicala. De asemenea, exista restrictii cu privire la administrarea medicamentelor EC in afara teritoriului.

• Cumparati pastilele EC cu minim 15 zile inainte ca este nevoie sa le folositi.

• Documentati pe cat posibil informatiile privitoare la medicamentul EC si rugati medicul sa va explice mai exact modul in care trebuie sa-l folositi.

• Asigurati-va ca medicamentul EC nu va face rau in alt mod sau va interfera cu medicamentele pe care le luati in mod normal.

Inainte de a folosi pe aceasta pastila, trebuie din nou sa recomandam consultarea medicului. De asemenea, trebuie luata in considerare si varsta, starea de sanatate si o eventuala sarcina inainte de a cumpara pastile de-a doua zi.

Cat costa pastila de-a doua zi depinde de marca pe care o alegeti, cea locala sau cea achizitionata online. Sfatul nostru este sa folositi marci farmaceutice sigure, mai ales in cazul pastilelor cu acelasi active si sa va consultati medicul inainte de a le achizitiona.