In ultimii ani, capitala Romaniei se revigoreaza si devine un hub cultural vibrant cu numeroase spatii si evenimente dedicat artistilor si creatoriilor din lumea intreaga. Bucurestiul creativ ofera acces la numeroase ateliere, evenimente inspiratoare si oportunitati de munca. Cu talentul sau unic, Bucurestiul devine o piata internaionala pentru a descoperi noul talent si, de asemenea, o provocare pentru artisti si creatori existenti sa se manifeste si sa se dezvolte.

O epoca noua de creativitate a luat nastere, iar Bucurestiul a devenit unul dintre cele mai spectaculoase orase din intrega regiune pentru care contine, promoveaza si recunoaste talentul sau artistic. Acest articol va discuta despre Bucurestiul creativ: cele mai bune evenimente si spatii pentru artisti si creatori. El va discuta tambur, dar nu se limiteaza la aceste spatii destinate industriei creative, ci includ si burse, ateliere si alte oportunitati cu scopul de a permite artistilor si creatoriilor sa se dezvolte si sa isi indeplineasca visele. Stadiul actual al Bucurestiului creativ ascunde multe evenimente si spatii pentru artisti si creatori, astfel incat acestia sa se bucure de o comunitate deschisa si inovativa.

Bursa Bucurestiului Creativ

Bucurestiul a recunoscut boua nevoia de a suporta artistii si creatori folosind bursa Bucurestiului creativ. Acesta ofera un mediu ideal pentru a transforma si sustine talentul si munca artistilor si lucratorilor din industria creativa. Bursa a fost lansata in 2020 si are scopul de a sustine pana la 50 de artisti si creatori pe an printr-o gama diversa de burse si activitati. Aceste burse sunt conditionate si facilitatiile financiare variaza intre 5000 si 10.000 EUR.

Bursa a oferit cateva exemple de programe specificate in ceea ce priveste la domeniul de creativitate. Aceste programe includ:

 • Programe de mentorship: Acestea sunt programe dedicate in care mentorii consacrati ofera feedback si resurse pentru a-i ajuta pe artistii si creatori sa-si dezvolte cariera

 • Programe de Afaceri: Acestea sunt programe care se concentreaza pe cariera profesionala si ofera artistilor si creatorilor resurse si un mediu de dezvoltare, pe langa cei mai buni mentori si membri din industrie;

 • Programe in mers: Aceste programe se concentreaza pe educarea si formarea artistilor si creatorilor prin provocari si sarcini care se desfasoara in fiecare saptamana;

 • Programe de rezidenta: Acestea sunt programe de finantare care ofera un mediu stabil si intim pentru dezvoltarea creativitatii.

Ateliere

Atelierele sunt locuri unde artistii si creatori se pot intalni, se pot desavarsi intr-un mediu stimulativ si creeaza lucrari de arta care sa schimbe lumea. Atelierele ofera artistilor si creatorilor sansa de a se bucura de cele mai bune tehnici si practici si de a se dezvolta ca artisti si creatorii, prin realizarea de proiecte. Cand vine vorba de Bucurestiul creativ, atelierele ofera o variata gama de resurse si oportunitati artistice.

O runda de ateliere in Bucuresti include, dar nu se limiteaza la, urmatoarele:

 • Ateliere de sculptura: Atelierele de sculptura sunt centre de creativitate unde artistii pot lucra la sculpturi sau alte forme de arta sculpturala;

 • Ateliere de grafica: Acestea sunt destinate artistilor care se concentreaza pe arta grafica si de design, cum ar fi jucarii, ilustratii, 3D si altele;

 • Ateliere de pictura: Acestea ofera artistilor accesul la tehnici si ateliere de pictura;

 • Ateliere de fotografie: Acestea ofera artistilor acces la tehnici si module de invatare pentru fotografie, cum ar fi fotografia portretului, a intunericului, a naturii si a peisajului si mai multe.

Centre de Creativitate

În Bucuresti, exista numeroase centre dedicate artelor si creativitatii din diferite domenii. Acestea pot fi prinse la focuri unde artistii se pot intalni si se pot desavarsi intr-un stimulativ mediu creativ. O buna parte din aceste centre sunt axate mai mult asupra profesiei tale, dar exista si locatii multidisciplinare unde se pot gasi artisti si creatori din diferite domenii, cum ar fi dansul, muzica, industria de film sau tehnologii creative.

Cateva dintre cele mai populare centre de creativitate din Bucuresti includ:

 • Art Syndicate: Acesta este unul dintre cele mai importante centre de creativitate si este innobilat cu tehnologii multimedia. Acest centru ofera intalnirea ca un loc unde artistii si creatorii se pot intalni si pot lucra la diferite proiecte.

 • Fabrica de Pensule: Acest centru se concentreaza pe pictura si sculptura si ofera ateliere de lucru pentru artisti si creatori. Ei sunt, de asemenea, faimosi pentru proiectele lor exceptionale si evenimentele lor artistice.

 • Fabrica de Idei: Acest centru ofera programe de antreprenoriat si artistice, inspirand tinerii artisti si creatori sa faca lucruri asa cum niciodata nu se crede ca sunt posibile.

 • Cultural Arts Center: Acest centru ofera mai multe ateliere artistice pentru artistii si creatorii interesati. Ei au schimbat multe vieti prin transformarea artistilor si creatorilor in artisti si creatori profesionisti.

Evnimente de pe scena creativitatii

În aceste zile, scena creativitatii Bucurestiului este plina de energie si pasiune, ceea ce da nastere unor evenimente exceptionale in Bucuresti. Bucurestiul aduna trupe, artiști și scenariști pentru a face parte din chiar lumea acestora si a creste nivelul artist al orasului.

În cele ce urmeaza, o scurta lista a celor mai bune evenimente de pe scena creativitatii din Bucuresti:

 • Bucuresti Design Week: Acest eveniment creativ aduna creatori din lumea intreaga, pentru discutii, seminarii, prezentarea produselor si mai mult.