Bicarbonatul de sodiu este, în general, o plăcere pentru gurmanzi, dar poate deveni și un aliat al sănătății. Unul dintre beneficiile sale este potentialul de a reduce umflarea picioarelor, cunoscută și sub numele de edem. Persoanele cu edeme uneleori experimentează plăcerea unei băi de picioare în sare și bicarbonat de sodiu. Aceste substanțe și produsele farmaceutice cum ar fi diureticele pot ajuta la reducerea edemului național. Cu toate acestea, remediile pe bază de bicarbonat de sodiu sunt prietenoase cu organismul și nu în prezintă efecte secundare.

Știm cu toții că excesul de sare poate contribui la retenția de apă în corp. Excesul de sodiu poate de asemenea să vină în calea sănătății la nivel general. Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat nu doar pentru a reduce edemul, ci și pentru a urmări excesul de sare din corp.

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu (soda de bucătărie obișnuită) este un compus chimic cu formula NaHCO₃. Este un metabolitul principal al mineralului natriului și se găsește în mare parte în solurile marine și în zonele vechi. Bicarbonatul de sodiu este utilizat ca agent antiacid și leșie, un aliment și dioxid de carbon în produsele alimentare și băuturi și este foarte des utilizat în produsele de curățare și îngrijire de casă. Proprietățile sale alcaline sunt cunoscute de mult.

Beneficiile de utilizare a bicarbonatului de sodiu pentru picioare umflate

Bicarbonatul de sodiu poate avea numeroase beneficii pentru persoanele care se confruntă cu edeme naționale, cum ar fi:

  1. Ajută la reducerea inflamațiilor și contribuie la scăderea retenției de sare și a umflăturilor.

  2. Ajută la reducerea inflamațiilor și contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui.

  3. Ajută la îmbunătățirea sănătății generale și la reducerea stresului.

  4. Ajută la reducerea inflamațiilor și extinderea venei.

  5. Ajută la creșterea puterii și randamentului fizic.

  6. Ajută la reducerea durerii și disconfortului.

  7. Ajută la relaxarea mușchilor când este aplicat pe picioare sau alte zone ale corpului.

  8. Ajută la reducerea inflamațiilor și îmbunătățirea circulației limfatice.

Metode de utilizare a bicarbonatului de sodiu pentru picioare umflate

Există mai multe modalități de a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru a reduce edemul național. Iată câteva dintre remediile obișnuite și eficiente:

☑ Băi de picioare: Adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu la un lighean de apă caldă. Lasă picioarele și gleznele în soluție timp de 15-20 de minute. Folosește această metodă de două ori pe zi și vei observa o îmbunătățire în câteva zile.

☑ Compresii cu bicarbonat: Se amestecă un litru de apă caldă cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Înmuiați o cârpă în soluție și apoi înfășurați în jurul gleznelor umflate pentru a face comprese. Rămâneți îmbrăcați pentru a permite masajului să aibă loc. Repetați procedura de două ori pe zi pentru rezultate optime.

☑ Cremă cu bicarbonat de sodiu: Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu și o lingură de apă pentru a face o pastă. Aplicați pasta pe gleznele umflate și masați ușor. Păstrați pastă pe glezne timp de 30 de minute. Repetați acest lucru de două ori pe zi.

☑ Masaj cu bicarbonat de sodiu: Cu o jumătate de cană de bicarbonat, amestecați patru pahare de apă caldă într-un bol. Amestecul rezultat trebuie să fie destul de lichid pentru a obține această compoziție. Puneți această soluție într-un lighean și faceți aburi la picioare masează picioarele cu această pastă, începând de la gleznă până la coapsă. Folosiți această metodă de două ori pe zi, de preferință în momentul în care vă simțiți inflamați sau obosiți.

Precautii

Înainte de a începe să folosiți bicarbonatul de sodiu pentru a trata edemul național, asigurați-vă că nu aveți o afecțiune subiacentă care poate provoca umflarea picioarelor. Un astfel de tratament nu înlocuiește recomandările medicului și, în cazul în care nu vedeți rezultate, ar trebui să mergeți la medic pentru o evaluare medicală corespunzătoare.