Cei care viziteaza Romania sunt surprinsi si impresionati prin numeroasele biserici monumentale, frumos impodobite si foarte bine intretinute. Aceste edificii – printre care se numara bazilici, catedrale si biserici de lemn de-a lungul istoriei – reflecta religia crestina si istoria spirituala a Romaniei.

Trecand prin a destinatie in destinatie, calatorii descopera fiecare bucatica din istoria peisajului spiritual si cultural al Romaniei. Iata cele mai frumoase biserici din Romania si amprentele pe care le depun acestea in cultura noastra:

I. Biserica Sf. Elefterie, Bucuresti
Biserica Sf. Elefterie se afla in mitropolia bucuresteana si este o biserica monumentala din secolul al XVIII-lea construita in stil baroc. Biserica are un interior frumos decorat cu icoane, fresce si sculpturi ce reprezinta scene din Vechiul si Noul Testament.

II. Biserica Neagra, Brasov
Biserica Neagra se afla in inima veche a Brasovului si este una dintre cele mai frumoase biserici din tara noastra. Constructia bisericii in stil gotic dateaza inca din secolul al XIV-lea si a fost inițial numita Biserica Dominicană sau Biserica Sfântului Nicolae. In prezent, adaposteste o colectie impresionanta de picturi si icoane.

III. Biserica Sfanta Treime, Brasov
Biserica Sfanta Treime este considerata una dintre cele mai importante monumente medievale din Transilvania si se afla langa Piata Sfatului din Brasov. Constructia acestei biserici putem sa o tragem in urma aproape pana cu 600 de ani. Interiorul bisericii contine icoane si picturi iconografice gotice si renascentiste si se adaposteste chiar si relicvele mai multor sfinti.

IV. Biserica Manastirii Curtea De Arges
Biserica Manastirii Curtea De Arges dateaza din 1205 si a fost initial numita Biserica Mare sau Biserica Domneasca. Stilul sau bizantinesc face ca aceasta biserica sa fie una dintre cele mai importante si frumoase biserici din Romania. Manastirea – care de-a lungul timpului a suferit o multime de restaurari- adaposteste relicve si icoane vechi.

V. Manastirea Horezu
Manastirea Horezu – ridicata in secolul al XVII-lea -este una dintre cele mai cunoscute constructii medievale din Romania. Asezata intr-un loc izolat, aceasta manastire nu numai ca este una dintre cele mai frumoase biserici ci si una dintre principalele atractii turistice din Romania. Interiorul sau adaposteste picturi vechi, icoane si mozaicuri.

VI. Manastirea Moldovita
Manastirea Moldovita este o manastire ortodoxa din nord-estul Romaniei, situata recent pe un site al UNESCO. A fost construita in secolul al XIV-lea și este decorata cu palate vechi și cu picturi murale deosebite. Acesta manastire adapostesterelique si icoane vechi.

VIII. Manastirea Putna
Manastirea Putna, construita intre anii 1469-1513,este aceea mai veche biserici in stil Moldovenesc construita in Romania. Denumita si Maica Domnului de la Putna, aceasta biserica este considerata ctitoria principala a lui Stefan cel Mare. Este decorata cu picturi fresce murale si adaposteste relicve si icoane vechi.

Astfel, biserica in Romania reflecta spiritul si istoria spirituala a tarii noastre si, totodata, ne bucura privirea cu frumusetea lor si ne ofera un spațiu de reculegere si meditatie. Cu toate acestea, atractia principala ramane cultura, istoria si religia care se simte in orice biserica.