Atunci cand te gandesti la invatarea unei limbi straine, cele mai multe persoane se gandesc mai intai la engleza. Limba engleza este, fara indoiala, cea mai populara si cea mai gratioasa limba la nivel international, ceea ce inseamna ca este cea mai importanta si cea mai inteleasa pentru majoritatea vorbitorilor.

Engleza este de obicei prima alegere pentru aproape oricine, indiferent daca este vorba despre scop educator, afaceri sau pura curiozitate. Cu toate acestea, acumularea cunostintelor de baza poate fi destul de provocatora dimensiunea engleza nu a fost nicaieri mai evidenta decat in structura cuvintelor cheie. Barierele de limbaj reprezinta de fapt ceva normal atunci cand invata cineva o limba; prin urmare, acest articol se va concentra asupra unor cuvinte esentiale pe care trebuie sa le stii in engleza, inclusiv gramatica si construirea propozitiilor folosind aceste cuvinte.

Concepte de baza ale limbii engleze

Engleza prezinta catorva trasaturi de baza interesante care ar trebui luate in considerare atunci cand invatati limba. Acestea sunt:

 1. Structura listei cuvintelor:
  In engleza, cuvintele se aseaza in ordine diferita in listele cuvintelor, in comparatie cu alte limbi. Din acest motiv, vocea este un element important de luat in considerare, deoarece este esentiala introducerea elementelor complementare corecte in lista cuvintelor.

 2. Diversitatea vocabularului:
  Limba engleza este cunoscuta pentru vocabularul variat, care este bogat in anumite zone specializate ale limbi. Acest lucru poate face ca invatarea vocabularului sa poata fi destul de dificila, deoarece exista numeroase forme ale verbelor si ale formelor adverbiale care ar putea sa nu fie in mod traditional intuitive.

 3. Primirea constanta de expresii si phrasal verbs:
  Engleza este cunoscuta pentru numeroase expresii si phrasal verbs care nu se regasesc in alte limbi
  De exemplu, verbele phrasal in engleza (cum ar fi “to look up,” “to turn down” si “to give up”) sunt diferite si nu pot fi traduse la fel ca alte limbi. Acest lucru poate face ca procesul de invatare sa fie mai stresant, dar poate fi eficient abordat prin studierea si conectarea unor astfel de expresii in conversatii.

 4. Elemente de slabiciune:
  Limba engleza are elemente de slabiciune in a sa forma, deoarece exista cateva lucruri despre care vorbitorii trebuie sa stie. Acestea ar putea include regulile gramaticale precum subiectul-verbul agrement, articolele partizanilor, constructia cazului si corectitudinea literaturii. Aceste elemente pot face ca invatarea limbi engleze sa fie stresanta in anumite si trebuie sa fie luate in considerare atunci cand sunt studiate cuvintele si structura.

Anumite verbe cheie esentiale in limba engleza

Atunci cand invata o limba, o persoana trebuie sa stie cuvintele cheie pentru a folosi corect si eficient vocabularul. Exista anumite verbe cheie esentiale pe care oricine trebuie sa le stie inainte sa treaca la un nivel avansat al limbi engleze. Acestea ar include:

 1. A face:
  “A face” este un verb care se refera la condusul unei actiuni sau a unei intalniri. Acest verb afecteaza in mod direct subiectul, deoarece aceasta specifica persoana si modul in care se desfasoara o actiune.

 2. A da:
  “A da” se foloseste pentru a exprima intalnirea cu cineva sau oferirea unei informatii; de asemenea, poate fi folosit pentru a exprima o comportament semnificativ. Acest verb se foloseste atat in sensul “a oferi” un lucru (de exemplu, a da un cadou unei persoane, ceva), cat si “a acorda” (de exemplu, a da un sfat, a oferi invatare).

 3. A incerca:
  “A incerca” se refera la efortul de a face ceva si, de obicei, implica o actie deschisa spre rezultat. Acest verb se refera la miscarea sau activitatea despre care se presupune ca ar putea rezulta un anumit rezultat, dar care nu poate fi garantat.

 4. A cere:
  “A cere” se refera la solicitarea unei cereri sau a unei cereri, care poate sau nu poate fi satisfacuta. In engleza, acest verb se foloseste pentru a indica o cerere, o intrebare sau mai multe informatii despre un subiect.

 5. A judeca:
  “A judeca” se refera la formularea unei judecati asupra unui subiect. Acest verb ar putea fi folosit pentru a exprima o anumita opinie, actiune sau experienta despre un anumit lucru.

 6. A anunta:
  “A anunta” se refera la informarea unei persoane cu privire la niste fapte sau informatii relevante pentru acea persoana. Acest verb poate fi folosit pentru a anunta in mod vizibil subiectul sau persoana care primeste informatia.

 7. A lua:
  “A lua” se refera la efectuarea unei actiuni intr-o perioada limitata de timp. Acest verb poate fi folosit pentru a descrie a doua persoana sau persoana care primeste informatia (sau actiunea) sau pentru a descrie efectuarea unei actiuni.

 8. A se baza pe:
  “A se baza pe” se refera la un anumit subiect sau persoana pe care se poate conta in mod corespunzator. Acest verb se foloseste pentru a descrie o varietate de concepte cum ar fi excelenta, increderea sau increderea in cunostintele sau opinionile unei persoane.

 9. A lasa:
  “A lasa” se refera la incetarea unei actiuni sau a unei situatii. Acest verb poate fi folosit pentru a descrie intreruperea unei conversatii, unei schimbari bruste sau unei schimbari in comportament.

 10. A se astepta:
  Verbul “a se astepta” se refera la asteptarea unui rezultat sau a unei actiuni din partea unei persoane sau a unei situatii.