Sighisoara este orasul medieval, unic in Romania si patrimoniul mondial UNESCO. Inca este o portiune intacta de catre Secolul al optulea, si una dintre cele mai vechi asezari urbane din tara noastra . Renumit pentru pitorescul sau, natura si istorie, Sighisoara pastreaza multe comori din multe asezari medievale si taranesti, ce ofera possibilitatea turistilor sa descopere trecutul magic.

Sighisoara – Descopera orasul medieval

Sighisoara se afla langa fostul Tarii Barsei, una dintre centre ale culturii istorice a Transilvaniei. O vizita aici aduce o rara incursiune intr-o lume de povesti, cand decorul traditional al orasele, zidurile masive si turlele, ofera o imagine veche a orasului.

Daca alegi sa descoperi orasul vechi , planuieste o vizita intreaga zi, care sa includa o multime de obiective turistice si activitati frumoase.

Ce sa vizitezi in Sighisoara

 1. Primaria din Piata Cetatii

Primaria din Piata Cetatii, construita in perioada medievala, este cea mai faimoasa cladire din Sighisoara. Daca te uiti cu atentie vei observa ca are unele caracteristice specifice ale Artei Gotice – cum ar fi atmosfera medieva si ornamentele sculptate in piatra.

 1. Casa cu Cerb

Una dintre cele mai faimoase atractii din acest oras ilustre este Casa cu Cerb. Este locul unde s-a nascut Vlad Tepes, domnitorul infamistru al Transilvaniei si a carui poveste o stim cu totii. Acesta a fost construita in secolul al XV-lea si daca vei decide sa intri, veti fi uimiti de interioarele sale, incluzand tavanele pictate si decoratiile care se regasec pe usile originale. Vei fi surprins sa afli mai multe informatii despre originea lui VLAD Tepes si vei intelege mai bine contextul istoric al Romei.

 1. Biserica Sfantului Nicolae

O alta biserica veche a orasului este Biserica Sfantului Nicolae, construita din lemn in secolul al XIII – lea. Acesta este acum unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Sighisoarei, oferindu-ti o imagine frumoasa si impresionanta a bisericilor medievale.

 1. Turnul Breslei Sasi

Turnul Breslei Sasi este situata in centrul orasului medieval , si ofera o imagine cat se poate de impresionanta asupra intregii regiuni. Acest turn a fost construit initial in secolul al XIII – lea de catre celebrii sapte sasi, din care se poate vedea pana astazi multe elemente originale care dateaza din acea perioada.

 1. Muzeul Etnografic și Lapidarium

Muzeul Etnografic și Lapidarium se afla de asemenea in centrul orasului, decorat cu obiecte vechi si masini exponate din diferitele regiuni ale tarii. Aici vei gasi costume tradttionale si obiecte artizanale, toate reprezentand o importanta parte din istoria Sighisoarei.

 1. Piata cu Tei

Piata Teiului este una dintre cele mai preferate locatii din Sighisoara, cu multe baruri si terase in aer liber, unde vei gasi prietenosi locuitori si faimoasele taverne traditionale. Vei ramane uimit imediat atunci cand vei amaseaza linistea la lampile suspendate in cea mai mare piata inteveni a orasului si vei savura un dram de vin de heuzavec.

Ce sa mananci in Sighisoara

In Sighisoara poti gasi o multime de locuri unde se poate serveasca o masa traditionala, dar aici sunt cateva propuneri care merita incercate.

 1. Taverne

Tavernele sunt o optiune excelenta pentru cei care cauta o masa traditionala, servind in general preparate si preparate tipice cu specific local. Gatitul traditional se caracterizeaza prin pastrame stufoasa, moderna Conacului sasi, mufecon si alte delicatese.

 1. Restaurante

Restaurantele sunt una dintre alegerile preferate. Cele mai cunoscute cazuri sunt La Cetate si Little Corvin, unde vei descoperi atmosfera dragonului si vei gusta una dintre cele mai bune bucatarii medievale.

 1. Carciuma lui Clara

Carciuma luiClara ofera o gama bogata de preparate traditionale si serveasca vinuri si bere artizanal- o experiența interesanta din Sighisoara.

 1. Bulevard Restaurant ‘Andrei

Bulevard Restaurant ‘Andrei ofera o interesanta multime de preparate romanesti, cum ar fi sarmale, mamaliga si salata de vinete, toate servite intr-un mediu placut.

 1. Zuzuca

Pentru o experienta unica, asculta muzica traditionala si mananca mancare traditionala la Zuzuca, un cunoscut restaurant si spatiu muzical in centrul orasului.

Acestea fiind spuse, Sighisoara este un oras medieval plin de mestesuguri și obiective turistice, ceva ce nu trebuie ratat. Daca esti in cautare de istorie si cultura, este locul perfect pentru a incerca faimosul savuros preparate si a te intalni cu un ambiant placut si spiritul unic al Transilvaniei.