Statiunea Balvanyos din judetul Harghita este unul dintre cele mai frumoase si mai neatinse locuri din Romania. Aceasta zona idilica se afla la aproximativ 330 kilometri nord departare de Bucuresti si adaposteste o comoara de frumuseti naturale variind de la paduri impadurite si vai bogate, dealuri salbatice si rauri izvorate. Acestea ofera turistilor posibilitatea de a face foc de tabara in mijlocul naturii, de a se relaxa la umbra impadurite si peisajului natural variat si tranquil.

Fiecare sezon aduce spectacole naturale unice si pline de magie. In toamna foioase paduri sunt acoperite de un strop de culoare de la galben la portocaliu, iarna aceleasi paduri se transforma in misterioase paduri de talangi inghetate iar primavara izvorul de surprize vine cu flori de padure, izvoare intregi si cascade ce inunda raurile tulburi.

Totul despre Balvanyos

Daca te intrebi ce poti face in Balvanyos, s-ar putea sa fii surprins sa vezi cat de multe posibilitati exista pentru a te bucura de aceasta minunata destinatie. Din plimbari organizate de-a lungul raurilor, vizitarea faimoasei Cetati, explorarea padurilor, practicarea sporturilor extreme sau pescuit, turistii se vor bucura aici de o experienta turistica de neegalat.

Istoria si Legendele Balvanyos

Atestat documentar inca din 1716, statiunea Balvanyos atesta o istorie bogata in traditii specifice zonelor rurale si in sase sate vechi. In aceasta zona se gasesc si vestigii ale arhitecturii istorice, unele dintre ele inca standing, in special Cetatea Balvanyos. Aceasta impresionanta constructie fortificata construita de nobilul in secolul al XIX-lea Tekeffi este amplasata pe muntele Saraturii si considerata de specialisti ca fiind una dintre cele mai importante si spectaculoase cetati din Transilvania.