Tuzla este una dintre statiunile preferate de romani de langa Marea Neagra. Situată în nordul litoralului Marii negre, statiunea are un climat foarte blând, fiind unul dintre cele mai calduroase locuri din litoralul romanesc. Cei care doresc, pot sa aleaga Tuzla ca destinatie pentru relaxare si plaja la Marea Neagra. Tuzla face parte din comuna Tuzla, judetul Constanta si nu se numara printre cele mai cunoscute statiuni ale Romaniei, dar ofera destul de multe plaje si optiuni relaxare.

In aceasta zona exista mai multe plaje intinse de nisip (sau cu pietricele) ce pot fi parcurse pe jos. Tuzla le ofera turistilor multiple atractii, precum un peisaj de litoral aparte, golf, terenuri de tenis si sporturi nautice captivante – windsurfing, caiac, banana boat sau ski nautic.

Prezentare istorica

Tuzla s-a dezvoltat usor datorita faptului ca Muzescul National al Litoralului (Muzeul „Regina Maria”) s-a mutat in aceasta localitate. Primii vizitatori ai statiunii veneau din istoria vecina rusa, iar oamenii au descoperit frumusetea localitatii Tuzla. Dupa ce Reginei Maria i-a placut statiunea, acesta a continuat sa fie unul dintre cele mai populare locuri pentru elita regala și aristocratii Europei.

Gastronomie locala

Tuzla are o traditie bogata in termeni de gastronomie, iar oamenii se pot bucura de gustul preparatelor locale. Turistii pot alege dintre restaurante locale precum Cel Mare, care ofera preparate seafood delicioase din peste cu sticle delicioase de vin si delicios cocktailuri. De asemenea, restaurantul Caribei Cazino Plaza este locul ideal pentru cei care iubesc sa manance mici si produse din carne de vita si pui.

Activitati si atractii

Tuzla se afla langa Marea Neagra si ofera turistilor oportunitatea de a explora marea si de a se bucura de o varietate de activitati si obiective turistice fascinante. Acesta ofera, de asemenea, zona ideala pentru observarea pasarilor, cu un parc natural de pasari uimitoare.

Printre cele mai atractive obiective se afla plaja cu nisip fin si ape curate. Plaja are mai multe activitati, inclusiv windsurfing, kiteboarding, velat, inot si meditatie. Aceasta plaja se afla langa promenada, ceea ce inseamna ca turistii pot sa alerge, sa inoate sau sa se odihneasca, langa parcul de joaca pentru copii si sezlonguri.

Parcul National Tuzla ofera turistilor o economie de natura si distractie, acest parc fiind eternizat prin marginea Mării Negre, care se intinde pe o plaja infinita si contine trasee pentru mersuri mai indelungate si destul de intereseaza. Tuzla are și o mulțime de magazine, distractii nocturne, cluburi si terenuri de jocuri.

Locuri de cazare

Exista multi turisti care cauta un loc de cazare, precum si un loc confortabil si relaxant pentru a petrece vacanta. In Tuzla, turistii se pot bucura de cea mai buna calitate a serviciilor locurilor de cazare. Hotelul Tuzla ofera conditii excelente de cazare, un club de sănătate, sauna si piscina, si o camera standard spatioasa și curata, dotata cu baie proprie si televizor. De asemenea, hotelul ofera o serie de facilitati pentru a se bucura de statiunea Tuzla, inclusiv baruri, restaurante, supermarketuri, un cazinou si chiar un parc acvatic.

Hotelul Prestige ofera cazare luxoasa si ofera facilitati de calitate precum aer conditionat si mini-bar, precum și un restaurant de specialitate. De asemenea, turistii se pot bucura de un program variabil de divertisment, precum parcurile acvatice, terenuri de golf și cluburi private.

O alta locatie de cazare pentru turisti in Tuzla este Complexul Aligator Luxury. Cea mai buna modalitate de a sosise in Tuzla o reprezinta aceasta optiune, complexul fiind dotat cu camere modern amenajate, restaurant, piscina interioară, sala de fitness, terase și saloane spa. De asemenea, se organizeaza si barbeque-uri zilnice.

Anda Paradise este si ea o locatie de cazare foarte populara. Complexul se ocupa intre marea si insula Siutghiol si vine cu camere curate, mobilate modern, terase spectaculoase si restaurant. Pentru iubitorii de sporturi, exista diverse sporturi precum tenis, pescuit, vanatoare si sporturi nautice.

Activitati in zona

Turistii se pot bucura si de alte activitati drastice din zona, precum trasee montane si tururi culturale. Acestea ofera o vaietate de conditii de călătorie în natură și permit turistii invididualismul, indiferent ca se afla in interiorul sau pe plaja.

Una dintre cele mai populare activitati este scuba diving care se poate practica în Marea Neagra. Acest lucru ofera turistilor multe posibilitati de intrare în lumea magica a acvatica si posibilitatea de a facilita înțelegerea faunei subacvatice.

Trotinete si orasul Art Aquarium Atlantis se poate descoperi in apropiere si incorporeaza culturi si istorii, precum si traditii, obiecte vechi si piese unicat ale epocii, arătandu-le turistilor istoria locală.

Tuzla are, de asemenea, o zona fenomenala pentru inchirierea canoe pentru turistii care vor sa exploreze locul. Alte activitati pe care turistii le pot face in Tuzla sunt excursii prin imensa livada de soc si ciuperci, rezervatia de acvatica Siutghiol, precum si muzeele si monumentele locale.

Sezonul de iarna

Sezonul de iarna in statiunea Tuzla poate fi foarte interesant, cu temperaturi foarte bune si plaja prietenoasa. Iarna este un sezon mai putin cunoscut pentru statiune, dar se poate bucura de soare, promenade, locuri interesante si poate face chiar o vizita la Gradina Zoologica.