Semnificatia spirituala a echinoctiului de toamna este facuta din vremuri stravechi. Echinoctiul reprezinta ocazia in care zilele si noptile sunt egale, si aceasta este un timp universal pentru a ne aduna sa privim inplanul astral, sa ne indoim si sa ne regasim aceasta cunoastere spirituala. Echinodctiul de toamna a fost mai mereu asociat cu schimbarea, cresterea spirituala si inceputurile noii cicluri.

Activand vibratiile energetice ale acestui moment strategic, putem sa ne regasim directia spirituala si incotro ne indreptam destinul in urmatoarea parte a vietii. Echinoctiul de toamna poate fi o ocazie pentru a ne reflecta si a ne readuce iar in centru, sa reflectam la ce am invatat si ce nu, si sa creionam urmatorul plan al evolutiei spirtuala.

Ce Inseamna Echinoctiul de Toamna?

Echinoctiul de toamna se refera la ecuatia astrala echilibrata a ciclurilor lunare si solare. Echinocotul este momentul in care Lumina curgand spre pamant si umbra se intalnesc. Acest scurt moment domina natura profunda firava a universului. La echinoctiul de toamna, Soarele trece la sud de ecuator, lumina poate sa-si manifeste intregul potential in acest moment al schimbarii si redimensionarii. Echinoctiul de toamna preschimba astfel energia solara, intrucat inceputul unui an astrological se activeaza cand Soarele intra in zodia Balancei.

Istoria Echinoctiului de Toamna

Traditiile echinoctiului de toamna sunt observate de milenii si aduc cu ele intelepciune si putere spirituala. Din istorie reiese ca, acest moment important al anului era celebrat in vechile culturi. General vorbind, echiniotiul marca mijlocul anotimpului de toamna (de obicei pe data de 22-23 septembrie), dupa care sunt cinci saptamani de postare si curatare sufleteasca. Schimbarile care apar atunci vor influenta curgerea vibratiilor energetice si vor guverna anul care vine.

In vremurile stravechi, echinoctiul era celebrat ca un moment important pe calendarul lunar, asociat cu rituri magice si ceremonii, in aceasta perioada fiind aduse rugaciuni spre timpuri mai bune. Cea mai veche menite a acestei festivitati este pastrata de civilizatia mexicana. Ceremonia echinoctiului de toamna se desfasura in jurul mai multor temple baroce si multe manifestari spirituale se tineau in aceasta perioada.

Simboluri pentru Echinoctiul de Toamna

Muzica, mersul si dansul erau importante pentru a retine cele mai profunde semnificatii ale acestui loc sacru pentru spiritualitate. De asemenea, prezenta diversilor lideri spirituali si a cunoscatorilor de vraji ajuta sa se intareasca importanta acestei sarbatori, care simboliza pregatirea si initierea spre schimbari interioare profunde si aducand in acelasi timp vindecarea lumii. Cateva dintre cele mai importante simboluri ale Echinoctiului de Toamna sunt:

  • Dansul Mortii- Dansul Mortii este un simbol folosit pentru a exprima pasajul dintre doua stari sau estecr si esential pentru a simboliza nonatatea morţii spirituale.

-Inelul arcului- Reprezinta arcul soarelui si este un simbol al luminii care straluci peste schimbarile aduse de acest moment sacru al echinoctiului.

-Riturile salutului Soarelui- Soarele este cel mai important element al Echinoctiului de Toamna, si aceste ritualuri ajuta la activarea energiei si la reinnoirea interioara cu ajutorul Razboiului ceresc.

-Bastoane magice- Aceasta este una dintre cele mai vechi traditii, se spune ca in aceasta perioada jucausi magice iti apara si iti deschid noi cale.

Semnificatia Spirituala a Echinoctiului de Toamna

Semnificatia spirituala a echinoctiului de toamna poate fi o oportunitate pentru reflecare la ceea ce ai invatat si ce nu in calea ta spre constientizare. Acest moment din an este cel mai adapostit moment al anului pentru a-ti gasi inima spirituala adevarata.

Echinociul de toamna face parte din in intelepciunea antica, care a vazut dincolo de faptele suprafete ale vietii si intelege circumstantele spirituale care sunt ascunse. Dincolo de formele si semnificatiile spirituale ascunse, aceasta schimbare de sezon poate aduce profund schimbari ciclice si vindecare.

Una din cele mai importante parti ale semnificatiei spirituale a einonoctiului de toamna este reinnoirea interioara. Acest moment al anului aduce cu el cicluri crescatoare de vindecare si constientizare spirituala ce este oferita la nivele superioare.

Intelepciunea traditionala si maiestri spirituali spun mereu ca, Echinoctiul de Toamna este o oportunity pentru a se reface energia interioara, sa se activeze meditatia si sa se rădicalizeze o noua conexiune spirituala in sufletul nostru.

Indiferent de traditia ta, echinoctiul de toamna ne recheama prezenta la un moment cu adevarat special, prin care ne putem decupa legatura cicumstantei spirituale si prin care ne pot reconecta cu intelepciunea profunda care sta in centrul sufletului nostru.

Urmatoarele liste enumare ce putem face ca sa amplificam efectul vibratiilor cerectate de Echinoctiul de Toamna:

-Sa practicam meditatia si sa ne primim in noi.

-Sa permitem posibilităţilor de iluminare si sa luam decizii despre ce am invatat si ce ne aduce urmatorul lunecator al vietii noastre.

-Sa facem yoga si respiratie profunda pentru a aduce energie si circulatie atunci cand locuim aceeeee momente ale echinoctiului.

  • Sa ne conectam cu natura, sa facem drumetii, sa culegem simboluri si sa ne reamintim de unitatea dintre tot ce exista.

-Sa lasam sentimentele profunde sa se manifeste in natura, sa ne punem si sa ne manifestam dorintele, sa spunem adevarul si sa ne sfaturim pe noi insine.