Febra poate fi un simptom prezent in multe afectiuni, dar nu trebuie sa provoace intotdeauna panică în mintea adultului. Desi multe persoane au tendinta de a vedea febra ca pe un lucru rau si un semn de boala, febra este in realitate un mecanism de autoaparare al organismului. In ciuda temerilor si ingrijorarilor sale, febra poate fi usor managata prin diferite remedii, remedii si tratamente alternative.

Ce este febra si care sunt semnele implicarii sale?

Acest lucru este termenul medical pentru temperaturi mai ridicate ale corpului decat norma. Aceasta variaza in functie de varsta si statutul fiecarei persoane, dar, in general, temperatura corpului uman poate varia de la aproximativ 36,5 grade C la aproximativ 37,5 grade C. Orice temperatura mai mare decat acestea se considera febra. O persoana poate prezenta simptome precum oboseala, frisoane, transpiratii, dureri in gat, congestie nazala sau nas uscat, pierderi temporare de energie si poate chiar sa-si piarda pofta de mancare.

Cauze comune ale febrei la adulti

Febra la adulti poate fi cauzata de multe afectiuni si afectiuni comune, inclusiv infectii bacteriene si virale. Unele dintre cele mai comune cauze ale febrei la adulti sunt:

• Infectii ale urechii – O infectie a urechii poate provoca febra si alte simptome, cum ar fi dureri in ureche, greata si varsaturi, scaderea auzului si umflarea membranei timpanului.

• Infectii ale sinusurilor – O infectie a sinusurilor poate provoca febra si alte simptome precum congestie nazala, dureri si presiuni in sinusuri, dureri in partea sagetii linga ochi si frisoane.

• Gripa – Gripa provoaca simptome cum ar fi febra, scaderea poftei de mancare, frisoane, oboseala, dureri de cap, tuse, congestie, dureri in gat si dureri musculare.

• Boala Lyme – Boala Lyme poate fi cauzata de ceva similar cu o musca purtand o bacterie. De obicei, o persoana infectata prezinta febra, dureri musculare severe, oboseala profunda, frisoane, dureri de cap si dureri articulare.

• Infectii Urinare – Infectii urinare pot provoca simptome precum urinari frecvente, dureri la nivelul abdomenului si febra.

De ce sunt importante managementul si tratamentul febrei la adulti?

Indiferent de cauza, este important sa se abordeze corect febra deoarece aceasta poate fi un simptom al unei infectii sau al unei afectiuni mai grave. Acest lucru poate depinde in parte si de gradul de 50 de grade Celsius. Persoanele care au febra mai mare de 39 de grade Celsius, trebuie sa vina in contact cu medicul. In plus, managementul febrei la adulti sustine sanatatea si binele intregului sistem imunitar.

Cum se poate reduce febra la adulti?

Exista mai multe modalitati prin care se poate reduce febra la adulti. Cele mai comune chestiuni sunt:

• Odihna – Odihna este necesara atunci cand exista febra si poate ajuta la restabilirea sanatatii generale.

• Hidratarea – Hidratarea este foarte importanta deoarece setea poate duce la deshidratare, in special daca persoana cu febra transpira excesiv.

• Patria antiinflamatorii si analgezice – Desi febra nu este un semn al unei afectiuni grave, poate fi inconfortabila si de aceea se poate lua un sin sau un antiinflamator pe baza de prescriptie medicala pentru a reduce simptomele.

• Baie calda – Un baie calda nu numai ca poate ajuta la reducea simptomelor febrei, ci poate si ajuta la relaxarea muschilor si relaxarea intregului organism.

• Comprese reci – Se pot folosi comprese reci pentru picioare si zonele abdominale pentru a reduce febra si durerile din corp.

• Remedii pe baza de plante – Anumite remedii pe baza de plante pot fi folosite pentru reducea simptomelor febrei. Unele dintre acestea includ echinaceea, scoarta de stejar si ceai de musetel. De asemenea, se poate prepara un remediu din aproximativ doua linguri de usturoi pisat amestecat cu 1/4 cana de apa clocotita si luat inainte de culcare.

• Dormidoare reci – Dormitoarele pot fi racite prin curatarea aerului sau prin deschiderea ferestrei.

• Masaj terapeutic – Masajul terapeutic poate fi un remediu foarte util pentru reducerea febrei.

• Regim alimentar – Alimentele puternic condimentate nu sunt recomandate pentru persoanele care prezinta febra. De asemenea, se recomanda limitarea cafelei si a bauturilor carbonatate si consumul unei diete bogate in fructe si legume.

• Lumina naturala – Lumina naturala din casa poate ajuta la reducerea temperaturii corpului si la ameliorarea simptomelor.

• Vigilenta medicala – Uneori, febra poate fi un semn al unei afectiuni mai grave si pot fi necesare tratamente de specialitate. In acest caz, e recomandabil ca persoana sa consulte un medic pentru evaluare corecta si tratament.

Febra la adulti poate fi un simptom al unei afectiuni o reflecție a stării sistemului imunitar al unei persoane si poate fi redusa prin management adecvat. In majoritatea cazurilor, febra poate fi controlata prin remedii, remedii pe baza de plante, remediu naturale si un stil de viata sanatos. Cu toate acestea, daca temperatura corpului continua sa ajunga pana la 39 de grade Celsius sau mai mare, persoana cu febra ar trebui sa consulte un medic pentru un diagnostic si tratament corect.