Sarutul este unul dintre cele mai emotionante gesturi de iubire si, prin urmare, cele mai practice moduri in care ne aratam sentimentele. Acest gest simbolizeaza sentimentele noastre oricare ar fi acestea, cuvintele sunt adesea prea slabe pentru a le exprima. Sarutul este o parte importanta a expresiilor noastre de amor, dragoste, prietenie, stare de bine sau simplu salut. Desi aceasta este o practica veche de cand lumea, multi oameni nu stiu lucrurile interesante despre sarut. Iata sase lucruri pe care nu le stiai despre sarut:

  1. Cheia pentru a da un sarut bun

Atunci cand dai un sarut, este esential sa incerci sa te conectezi la trupul celuilalt. Acest lucru poate fi realizat prin folosirea muschilor din zona gurii, inclinarea corpului si strangerea stransa fara sa apesi prea tare. Aceste miscari zdrobesc placute terminatiile nervoase si activeaza descarcarea de endorfine.

  1. Cel mai lung sarut din istorie
    Thailandezii au stabilit recordul pentru cel mai lung sarut continuu din istorie. Un cuplu a sarutat in mod continuu timp de 58 de ore, 35 de minute si 58 de secunde. Aceasta actiune a fost realizata in scopuri caritabile si a obtinut fonduri pentru oaspetii si copiii din centrele locale de ingrijire.

  2. Sarutul pentru a vindeca

Pentru multi ani, medicii au utilizat principiul sarutului pentru a trata tulburarile de sanatate emotionala. Acest principiu presupune ca deschiderea spre emotia pozitiva oferita de sarut ajuta la vindecarea emotionala si emotionala a unei persoane.

  1. Sarutul asista in usurarea durerii

Sarutul in sine are proprietati antiinflamatoare prin conexiunea emotionala si hormonii eliberati in timpul actiunii. Prin urmare, sarutul poate ajuta la reducerea nivelului de durere in cazul unor persoane care sufera de dureri fizice, cum ar fi durerea articulara sau durerea cronica.

  1. Sarutul obisnuit poate sa arda calorii

Potrivit unui studiu realizat de University of Albany, sarutul obisnuit poate arde pana la 16 calorii pe minut. Acest lucru este echivalent cu jogging-ul pentru aproximativ 20 de minute. Prin urmare, sarutul poate fi, de asemenea, prietenos cu protectia mediului.

  1. Sarutul poate educa copiii

Un studiu publicat in jouranl Developmental Psychology a aratat ca in mod conectat cu cercetarea despre sarut, copiii au o mai buna intelegere si cultura din partea reuniunilor cu rudele si prietenii. Acest lucru ajuta copiii sa „invata comportamente sociale si sa inteleaga relatiile interumane”. Aceste invataminte poate fi adesea un bun fundament pentru a creste cei mai buni adulti din generatia noastra.

Sarutul poate fi mult mai puternic decat cum se banuieste. Indiferent daca va sarutati partenerul, copilul sau un prieten, sarutul reprezinta sentimente de iubire, acceptare si conexiune. Acest gest cald si intim odată, este adesea punctul ce unește oamenii si creaza o legatura pe care nu poate marca altceva. In afara de toate aceste beneficii extraordinare, sarutul poate, de asemenea, sa ajute la declansarea eliberarii hormonilor care elibereaza un sentiment de bine si poate chiar ajuta la arderile caloriilor. Aceste lucruri te fac sa te simti adorat si implinit. Sarutul poate fi intre oricine si oricare poate invata sa sarute excelent. Si deoarece saruturile pot fi date si primite oricand, oriunde si oricui, cu siguranta este unul dintre cele mai frumoase si memorabile lucruri. Sarutul este, probabil, unul dintre cele mai importante elemente ale comunicarii directe si, prin urmare, trebuie sa il tratam cu atentie si respect.