Pisicile pufoase sunt adesea cunoscute pentru blanita lor bogata si aspectul sau al lor delicat. Aceste soiuri de pisici sunt adorabile și se bucură de o bună popularitatea de-a lungul secolelor. Incepand de la rasele Metis pana la cele cu pedigree, pufoșenia poate fi întâlnită la majoritatea soiurilor de pisici. Departe de a fi doar o etichetă de aspect prețios, blana unei pisici poate fi o indicație importantă a rasei ei specifice.

I. Blana unei pisici

Unul dintre modurile importante cu care poti identifica o rasă a pisicii este prin blana și felul în care aceasta cade pecorp. Blana unei rase poate fi definită prin calitatea fibrei sale, densitatea și aspectul ei general. In mod obișnuit, fiecare rasă de pisică apartine fie unul dintre tipurile de blană: scurtă, medie sau lungă.

 1. Blana scurta

Blana scurta este cea mai problematica blana, si este definita de catre fire slabe si foarte apropiate. Aceasta este blana predominanta a unei pisici si poate fi intalnita pe pisicile Metis, Amercian Curl, Bengal si Donskoy, repectiv.

 1. Blana medie

Blana medie se regaseste, de asemenea, la unele soiuri de pisici Metis, precum și la British Shorthair, Maine Coon si Chartreux. Blana acesteia, in general este subțire si moale, cu fire reprezentand, in majoritatea cazurilor, coafura dorita.

 1. Blana lunga

Blana lunga poate fi intalnita la o gama variata de rase de pisici pedigree, inclusiv Maine Coon, Norvegian De pădure, Ragdoll, British Long Hair si cateva alte rase, aceasta fiind și cea mai grosolana blana intalnita la pisici.

II. Cele mai cunoscute rase de pisici pufoase

 1. Birmanez

Pisicile Birmaneze sunt cunoscute pentru blana lor bogata si aspectul nobil. Ele au, de obicei, blana medie, cu fire pline si bogate in directionare, blana fiind chiar si cele mai caracteristice rase de pisici. Pisica Birmanez este o rasa foarte placuta si in general pasnica. Odata cu cresterea popularitatii lor in trecut, si ascensiunea lor catre o rasa aristrocratica, Birmanezii au capatat si porecla “pisica sacra”.

 1. Maine coon

Maine Coon este o alta alegere excelenta pentru cei pasionati de blana pufoasa a unei pisici. Acesti teritoriali norocosi sunt la fel de placuti ca si birmanezii, cu aceleasi trasaturi lor frumoase si blana sa caracteristica. Mai exact, aceasta blana, medie pana la lunga, este scurtata, grosolana si foarte neteda la atingere.

 1. Persana

Persanele sunt adesea cunoscuote pentru blana lor luxurioasa si dulce. Cunoscut pentru firele sale dintre cele mai scurte si mai dese, precum si pentru intensele sale culori, blana persana, in mod obișnuit, poarta urmatoarele caracteristici: imensa ta, pufoasa si foarte moale.

 1. Siberian

Sibienii sunt o alta rasa de pisici cu blana pufoasa, care de multe ori este catalogata ca fiind mai calda decat a altor pisici. Aceasta blana, in mod obişnuit, este foarte grosolană și foarte neteda la atingere, si poate fi foarte bogata pana la culoarea solzoasa.

 1. Exotic shorthair

Exotic Shorthair este un pufos American Shorthair care are blana medie, pufoasa și densa. Firele sale sunt relativ scurte si foarte netede, si poate fi gaseit la multe culori unice si fascinante. Ei au si o personalitate placuta si au nevoie de multa ingrijire si atentie.

III. Intretinerea blanii

Intretinerea corespunzatoare a blanii are o importanta deosebita pentru pisica ta si va fi deosebit de utila in mentinerea pufosiei. Pentru a avea un blanita perfecta, trebuie sa iti ingrijesti pisica cu produsele corespunzatoare si sa faci regulat investigatii pentru a verifica eventualele proaste stari de sanatate.

 1. Balsam de blana

Un balsam de blana este un produs esential pentru mentinerea starii si culorii blanii ta pisica. Acesta ii hidrateaza blana si mentine elasticitatea acesteia. In plus, toti acesti balsami au un miros placut, care ii poate ajuta si mai mult starea ta pufoasa a pisicii.

 1. Sapun

Sapunul este un alt lucru foarte important în îngrijirea blanii tale pisica. Acesta este necesar in special atunci cand blana este prea lasa si murdara. Aici, un sapun special este foarte recomandat pentru a face blana ta cat mai stranie si sa preveniti iritatiile.

 1. Pieptene

Pieptanarea regulata a pisicii tale este una dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a-i mentine blana sa intotdeauna pufoasa si stralucitoare. Un piepten special pentru pisici este deosebit de util pentru a controla firele scurte si si controlando impuritatile.

Blana bogata a unei pisici pufoase reprezinta un adevarat farmec si poate fi un indiciu al unei rase de pisici specifice. Daca cauti sa adopti una dintre rasele de mai sus sau pur si simplu sa iti iei una, pastreaza in minte ca intretinerea blanii va fi foarte importanta pentru a mentine blana stralucitoare, pufoasa si plina de viata.