Poiana Brașov este cea mai mare și mai cunoscută stațiune de schi din România. A devenit extrem de populară atât pentru turiștii care vin aici în vacanță, cât și pentru cei care fac schi în mod regulat, motivele fiind calitatea zăpezii, nocturna, și toate celelalte activități pe care le puteți întâlni aici. Această destinație montană reunește toate lucrurile de care ai vrea sa ai parte la o minivacanță în munți, și a luat naștere ca loc cu destinație turistică încă din anul 1935.

Istoria Poiana Brasov

1. Istoria Poiana Brașov se întinde la câteva decenii în urmă, în 1835 când localitatea s-a unit cu Dealul Cota 1000, transformându-se într-o stațiune de schi populară pentru locuitorii zonei. Prima șansă de a practica schiul din această zonă au avut-o elvețienii și austriecii, care s-au reîntors acolo după Al Doilea Război Mondial.

2. La începutul anilor ’70, Poiana Brașov a primit statutul de stațiune montană și a început să fie recunoscută în lumea întreagă pentru calitatea ei de neegalat. Și de atunci încoace, această destinație montană reușește să atragă mii de turiști an de an.

3. Cu toate că, destinația a început să capete popularitate în urmă cu câteva decenii, una dintre cele mai mari străluciri Poiana Brașov le-a adus-o un eveniment important din anul 1984, an în care au avut loc primele Campionate Mondiale de Schi Alpin.

Ceea ce ofera Poiana Brasov

1. Oferta destinației este extrem de variabilă și cuprinde beneficii atât pentru cei care vin să facă schi în Poiana Brașov, cât și pentru cei care se simt atrași de tot ceea ce turistii noștri ar putea avea nevoie și mediului care oferă plăcerea de a te bucura de munte.

2. Una dintre principalele atracții pentru turiști, în general, este infrastructura și turele de schi care se găsesc la Poiana Brașov. Prima partie creata din Poiana Brașov a fost Cazacu, acum disponibilă și pentru schiorii intermai. Există și partii pe care se poate practica schiul, precum și pârtii de schi alpin dedicate, indicate și desemnate special pentru un sportiv de performanta, în urcere, începatori și snowboard.

3. Iar dacă este să vorbim despre activități montane, în Poiana Braşov turiştii pot găsi variate trasee montane, precum traseul Bradul, care se poate parcurge în mai puțin de o oră și care te va duce pe varful Negoiu.

4. La Poiana Braşov este disponibilă și nocturna zilnică, pentru ca toti cei care vin să admire un peisaj de vis să se bucure de întregul farmec al zonei.

Alte atractii turistice din Poiana Brasov

1. Poiana Brasov este destinatia perfecta pentru amatorii de evenimente si concerte muzicale, care se organizeaza des în statiune atat iarna, cat si vara.

2. In Poiana Brasov ai ocazia sa explorezi peisajele montane superbe, sa te relaxezi și sa acorzi o mai mare atentie florei si faunei care abia asteapta sa fie descoperite.

3. Poiana Brasov se afla aproape de unele dintre cele mai bine pastrate asezari medievale din Europa, precum Rasnov. Acestea sunt locuri in care vei simti fiori si amintiri ale unei vieti ce s-a derulat de-a lungul istoriei.

Facilitati pentru turisti

1. Daca esti in cautarea unor calatorii, Poiana Brasov iti ofera posibilitatea sa explorezi muntii si sa te bucuri de toate activitatile montane disponibile in zonele necunoscute.

2. Fie ca alegi Poiana Brasov pentru schi sau o simpla excursie montana, aici vei gasi tot ceea ce iti este necesar pentru o vacanta perfecta, precum:

  • Apartamente și cabane luxoase
  • Camere confortabile și acestea vin însoțite de toate facilitățile moderne și servicii extraordinare
  • Restaurante, baruri și cafenele în care să se poată servi mâncăruri tradiționale și băuturi răcoritoare
  • Centre spa si relaxare concepute pentru a oferi o evadare perfecta și o relaxare totală
  • Magazine și magazinul Receptie Bordo, în care veți găsi toate produsele a căror achiziție nu puteți face fără și care sunt la prețuri accesibile

3Există și numeroase activități montane de încercat în Poiana Brașov, precum ture montane, snowboard, schi alpin și schi fond, dar și drumeții și drumetii cu bicicleta de montană.

De ce sa alegi Poiana Brasov

1. În primul rând este cea mai mare stațiune montană din România, ceea ce înseamna că e pe lângă tine o lume intreagă de oameni și lucruri pentru a te bucura.

2. într-o lume în care toată lumea caută pacea, trăirile adânci și toate lucrurile bune în viață.