Pastile pentru emotii – Cum sa te mentii calm si relaxat fara a folosi medicamente
Pastilele pentru emotii au cunoscut o noua investitie din ultimii ani, deoarece oamenii cauta modalitati sigure si sanatoase de a-si monitoriza si controla starea emotionala. Din fericire, exista o multime de solutii practice de prevenire si tratare a schimbarii dispozitiei si tulburarilor emotionale fara a recurge la pastile. Iata cateva moduri practice de a va mentine starea emotionale sanatoasa fara a recurge la medicamente.

1. Stopam automediul

Mulți oameni au obiceiul de a-și automedica reacțiile lor emotionale, in moduri nu foarte sănătoase. Acest obicei poate include a te nega pe tine însuți prin comportamente care nu te ajută. Aceste obiceiuri nesănătoase induc sentimentele de vina sau de vina aut-recurenta, și poate duce la gânduri negative și stări ezoterice mai greu de abordat și gestionat.

De aceea, este important sa te „opresti” inainte sa te auto-incriminezi. Pune pe primul loc respectul fata de tine insuti, recunoaste ca ai un anumit tip de reacție normală și limpidește-ti gandurile si emoțiile. Acesta este un pas important in evitarea recurgerii la pastilele pentru starile emotionale.

2. Practicati meditatia

Meditatia este un mod natural si extrem de eficient de a se relaxa si de a contracara anxietate si alte probleme emotionale. Aceasta modifica calea potrivita a creierului si produce modificari structurale ce au un impact pozitiv asupra functiilor cognitive si emotionale. Meditatia poate ajuta la reducerea stresului, confuziei, anxietatii si poate intensifica sau reduce numeroase alte raspunsuri emotionale.

Unii oameni pot găsi meditația relaxanta, in timp ce altii pot avea dificultati in a se concentra. Cateva lucruri simple care va pot ajuta sa va bucurati si sa va conectati mai usor in meditatie sunt sa va gasiti un loc linistit pentru a va medita, sa va asezati in pozitia cea mai relaxanta pentru dvs si sa concentrati mai mult pe respiratia lenta si regulata, concentrandu-va asupra sentimentelor fizice cauzate de inspiratie si expiratie.

3. Exercitati asertivitatea

Asertivitatea reprezinta abilitatea de a-ti exprima sentimentele, gandurile si opiniile fara a reproduce comportamentul agresiv sau pasiv-agresiv. Unul dintre modurile prin care poti cultiva asertivitatea este sa te exprimi cu claritate atunci cand comunici. Exprimandu-ti sentimentele clar, cu deschidere si fără agresivitate, este mai probabil sa ceri si sa primesti ceea ce îți dorești.

De asemenea, este esential sa te asiguri ca iti exprimi sentimentele și limitele într-un mod non-toxic și non-amagitor. Acest lucru te poate ajuta sa te simti mai confortabil cu tine însuți si sa te eliberezi de stres si anxietate.

4. Alimentatie sanatoasa

O alimentatie sanatoasa poate avea un impact pozitiv asupra starii emotionale si poate reduce simptomele generale de stres, depresie si anxietate. Alimentele sanatoase au fost dovedite clinic ca ajuta la cresterea nivelului de starea de spirit, asigurand un nivel optim de substante nutritive necesare pentru producerea de neurotransmitatori si, de asemenea, ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate si a dispozitiei, inlaturand plictiseala si confuzia.

Alimentele care promoveaza sanatatea mentala pot include carne slaba, peste, legume, fructe, seminte, nuci, produse lactate si produse din cereale integrale. De asemenea, suplimentele nutritive precum vitamina B, magneziul, esentialii grasimi Omega-3 si alte vitamine si minerale esentiale sunt de asemenea esentiale pentru cresterea starii mentale.

5. Fa ceva relaxant

Gandurile negative sunt inevitabile, in special atunci cand avem o stare emotionala mai putin placuta. De aceea este important sa gasesti activitati care te pot ajuta sa te relaxezi si sa te concentrezi pe anumite aspecte pozitive in lumea ta. Activitatile care te pot ajuta sa te relaxezi pot varia de la yoga si exercitii fizice, la cazaturile intr-o balta si plimbatul in aer liber.

Fa ceva ce te ajuta sa te simti mai bine, cum ar fi sa citesti o carte care iti place sau sa vizionezi o sedinta de divertisment distractiva. Iti vei oferi o oportunitate de a evadeaza din realitatea ta in prezent si sa te relaxezi intr-un mod relaxant si pozitiv, in pofida problemelor emotionale pe care le-ai intampinat.

6. Alatura-te grupurilor de sprijin

Daca simti ca esti confuz si ca ai nevoie de ajutor pentru a intelege mai bine si a controla emotiile tale, alatura-te grupurilor de suport. Aceste grupuri sunt alcatuite din oameni care se confrunta cu aceleasi sentimente si probleme emotionale si care pot interactiona, impartasi si intelege la un nivel profund problemele emotionale in comun. Acest lucru poate face ca problemele sa par mai realiste si sa te faca sa te simti mai sustinut si mai putin singur.

Grupurile de suport ofera, de asemenea, practici eficiente, asa cum ar fi coachingul si meditatia, care pot fi practice de asemenea pentru a te ajuta sa se simti mai relaxat și mai calm. Aceste grupuri sunt, de asemenea, excelente surse de informare despre astfel de subiecte, programe de tratament si alte recomandari cum ar fi pastilele pentru starea emotionala.

7. Reducerea stresului

Reducerea stresului si a suprasolicitarii inseamna sa-ti dai voie sa te detasezi de situatiile stresante si de inlaturarea factorilor care te pot face sa te simti stresat. Acest lucru inseamna sa te limitezi sau sa te desparți de situatiile, persoane sau activitati ce te preseaza sau te stiuceleaza emotional.