Exista ceva mai minunat decat sa iei o mica pauza de la zgomotul si aglomeratia orasului si sa te bucuri de frumusetea si linistea parcurilor si gradinilor? Daca vorbim despre Bucuresti, capitala Romaniei, exista multe parcuri si gradini frumoase si variate, aici aflandu-se de la endurole pustii si natura salbatica, pana la asternuturi cu iarba proaspata si flori colorate. In cele ce urmeaza vom sa va prezentam o lista cu parcurile si gradinile din Bucuresti pe care le puteti vizita.

  • Catedrala Mantuirii Neamului

Catedrala Mantuirii Neamului reprezinta una dintre cele mai frumoase gradini din Bucuresti. Gradina are o suprafata de aproximativ 500.000 de metri patrati si ofera unele dintre cele mai frumoase privelisti din punct de vedere urban. In plus, ofera o experienta unica si o multime de locuri in care te poti relaxa, printre care se numara lacul, parcurile si pavilioanele. De asemenea, Catedrala Mantuirii Neamului gazduieste si multe evenimente si activitati, acestea fiind organizate frecvent.

  • Gradina Botanica

Gradina Botanica din Bucuresti se gaseste in partea de vest a orasului si se intinde pe o suprafata de 17 hectare. Conține mii de specii exotice de plante si animale si, de asemenea, are una dintre cele mai impresionante colectii de flori si arbuști din Europa. Gradina Botanica ofera o multime de activitati si locuri pline de frumusete si liniste, oferind una din cele mai bune oportunitati de relaxare din oras.

  • Parcul Herastrau

Parcul Herastrau este cel mai mare parc din Bucuresti si de asemenea unul dintre cele mai frumose. Parcul se intinde pe o suprafata mai mare de 70 de hectare, avand numeroase locuri magnifice, printre care se numara lacul, teritoriul virgin si monumentele istorice. Parcul Herastrau gazduieste in mod regulat festivaluri si alte evenimente.

  • Grădina Icoanei

Grădina Icoanei este un alt parc minunat din Bucuresti. Se intinde pe o suprafata de 10 hectare si ofera un spatiu minunat de relaxare in mijlocul orasului. In aceasta gradina, cei care viziteaza pot gasi un labirint, pergole si pavilioane, precum si multe alte elemente care ofera o experienta inedita privitorilor.

  • Parcul Carol

Parcul Carol este unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucuresti si dateaza din anul 1906. Se intinde pe o suprafata de 18 hectare si contine 100 de tipuri de plante si flori, precum si multe alte elemente decorative. Acesta este unul dintre cele mai frumoase parcuri din oras si, in mod special, are multe spatii deschise in aer liber, unde cei care viziteaza se pot relaxa.

  • Gradinile Regale

Celebrele Gradini Regale din Bucuresti ofera o experienta de neuitat, oferind in acelasi timp o imagine melancolica a frumusetii palatului si a perioadelor istorice. Acestea se intind pe mai mult de 30 de hectare si ofera diversitate de cuisisuri, fauna si vegetatie, printre care se numara paduri de bambus, flori si gradini de trandafiri.

In concluzie, orasul Bucuresti ofera o multime de locuri frumoase, parcuri si gradini, care iti ofera oportunitati unice de a lega legatura cu natura si de a te relaxa. De aceea, indiferent de sezon, fie de vara, de toamna, de iarna sau de primavara, orice vizita intr-unul dintre aceste parcuri si gradini va avea un impact asupra ta de neuitat. Asadar, profita de toate aceste locuri frumoase si fa-ti o escapada prin ori si gradinile Bucurestiului.