Mierea este cunoscuta a fi un aliment natural care se poate adauga la o varietate de produse alimentare si preparate. Initial consumata incepand din cele mai vechi timpuri, mierea a primit un renume pozitiv din cauza beneficiilor sale nutritive si a faptului ca se poate folosi ca un inlocuitor pentru zaharul rafinat. Insa exista multi care se intreaba daca mierea poate ingrasa?

Inainte de a incerca orice sfat asupra miersului si greutatii corporale, este important sa vedem cat de calorice sunt toate produsele care contin miere.

Caloriile din Miere

O portie de o lingurita (21 grame) de miere contine circa 64 de calorii. El poate fi cumparat in majoritatea supermarketurilor, a caror numar mare de produse fac din el o optiune foarte populara si la indemana. Dar folosirea multipla a unui produs poate creste riscul de obezitate si poate afecta greutatea corporala. O lingurita de miere contine aceleasi calorii ca o lingurita de zahar, insa mierea se poate dovedi a fi o alternativa mai sanatoasa la zaharul clasic deoarece aceasta contine antioxidanti, minerale si acid folic.

Mierea si usurarea in Greutate

Anumite cercetari au declarat ca unele tipuri de miere contin tirozina, un aminoacid care poate ajuta la accelerarea metabolismului si, prin urmare, la arderea grasimilor. In plus, mierea contine un indice glicemic (IG) mai mic decat zaharul si glucidele, ceea ce inseamna ca grasimile vor fi folosite pentru a furniza energie, decat grasimile. Acest lucru neglijeaza nevoia organismului de a stoca si mai multa grasime in surplus.

Dezavantajele Mierii

Chiar daca mierea contine antioxidanti si un IG scazut, acestea nu trebuie sa insemne ca suntem liberi sa exageram cu acest aliment. Este important sa ne amintim ca orice exces va conduce la cresterea in greutate. Asadar, consumul sau consumul indelungat al mierii, in dozele mari, poate contribui, de asemenea, la lipsa sau pierderea greutatii curriculum.

In concluzie, mierea poate fi convertita in energie care va asista la metabolismul propriu, ajutandu-va sa pierdeti, sau chiar sa castigati dupa caz, greutatea si sa ramana in echilibru. Desi mierea contine calorii, se poate folosi in mod eficient daca se mentioneaza anumite masori. Trebuie sa ne limitam la cantitatile recomandate si trebuie sa acordam atentie advertentei de pe eticheta sau folosim mierea obtinuta de producatori naturali.

Cu toate acestea, unul dintre avantajele mierii fata de zaharul obisnuit este ca mierea nu numai ca poate face bauturile si preparatele noastre mai delicioase, dar, de asemenea, poate oferi nutrienti nutritionali pentru o dieta sanatoasa si echilibrata.

Toate acestea fiind spuse, mierea nu va ingrasa, mai degraba va ajuta organismul sa acumuleze mai putine grasimi si sa foloseasca depozitele de grasimi pentru energie. Cu toate acestea, functia sa principala in greutate va fi, in anumite cazuri, dependenta de la persoana la persoana si de modul de folosire si de orice alte elemente nutritive pe care le veti cantari cu aceasta delicioasa si naturala optiune.