Dragostea este un sentiment intens si profund, care ne transmite sentimente puternice si intense. Cu toate acestea, comunicarea sau expresia acestor sentimente poate fi dificila. Nimic nu poate inlocui spontaneitatea exprimarii dragostei si toate emotiile asociate, in special prin limbajul trupului. Acest limbaj poate fi deopotriva direct si subtil, si este esential pentru a sustine si a intari atmosfera intima in relatia ta.

Iata ce semnifica limbajul trupului in dragoste:

Pozitie

Pozitia este unul dintre elementele cele mai importante ale limbajului trupului. Oricare ar fi pozitia care este adoptata, ea poate transmite sentimente puternice si emotionale, de la calm si siguranta conexiunii si increderii, pana la blocari si izolare. Cu alte cuvinte, pozitia pe care te asezi in prezenta partenerului tau poate transmite sentimente contradictorii si sentimente nespuse.

Atunci cand esti in prezenta partenerului tau, pozitia adoptata poate transmite multiple mesaje. Poti sa te asezi direct in fata sau apropiat, asta fiind un semn ca se doreste o apropiere si o conexiune mai profunda. Poti sa te asezi in lateral si sa privesti de la o distanta, putin necomod, asta fiind un semnal ca vrei sa-ti pastrezi autonomia in relatie.

Atingerea

In majoritatea cazurilor, atingerea si strangerea de mana sunt cele mai des intalnite forme de comunicare nonverbala intre parteneri. De ce? Pentru ca atingerile arata ca se doreste legatura emotionala si accepti si esti deschis sa primesti si sa oferi iubire.

Atingerea poate fi de asemenea foarte sublima si poate contine anumite elemente perspicace, prin atingeri accidentale, ca de exemplu degetele sau mana care se lovesc intamplator. In general, acest lucru poate transmite semnale subtile si poate anunta inceputul unei apropieri.

Imbratisarea

Nu exista nicio modalitate mai buna de a exprima dragostea si emotionale profunde, decat prin imbratisare. Imbratisarea este o alta forma de atingere care ofera sentimentul de siguranta si simtul de a fi acceptat si iubit. Abraziunea si lipirea poturtelor va pot consolida legatura emotionala intre parteneri si poate transmit sentimente profunde.

Contactul ocular

Contactul ocular este un semnal laudabil si poate fi un mod nonverbal foarte eficient de a expune sentimentele pe care le ai fata de partenerul tau. Contactul ocular transmite sentimente de conexiune profunda, siguranta, caldura si bucurie. In plus, acesta promoveaza calitatea relatiilor si poate fi, de asemenea, un element decisiv in a aprofunda conexiunea emotionala si romantica.

Comunicarea nonverbala

Majoritatea persoanelor nu considera necesara exprimarea cuvintelor pentru a arata sentimentele pe care le au si pentru a-si expune dragostea. Acest tip de comunicare nonverbala este unul dintre cele mai profunde. Pozitiile corporale si miscarile raman subtile cu precautie, sugerand sau aratand sentimentele. De exemplu, schimbarile fizice cum ar fi muschi flasc sau tensiune pot indica partea subconstienta a sentimentelor unei persoane. Etalarea fortei, slabiciunii sau vulnerabilitatii poate comunica sentimente profunde prin mijloace nonverbale.

Gesturile

Gesturile sunt foarte importante in dragoste si pot fi demonstrat sau simbolizat printr-o serie de elemente nonverbale, cum ar fi clatinatul capului, buzunarul, miscari ale mainilor sau introducerea inhibarii. De asemenea, gesturile pot fi mici, ca de exemplu buzele franturilor zambind sau ochelari deschizandu-se, ambele arata bunatate si sentimente pozitive.

Toate aceste gesturi mici pot arata sentimentele subtile, iar ele pot fi foarte eficiente in exprimarea dragostei. De asemenea, se poate prezenta si dileme prin gesturi ca de exemplu, atingeri relieful sau incrucisarea membrelor. Aceste gesturi pot fi confuze si dificil de descifrat, insa ele pot arata lipsa de incredere sau o pozitie neutra de autoaparare.

Limba

Limba poate fi folosita in mod eficient pentru a demonstra dragostea si sentimentele, precum si pentru a relata starea sufleteasca si dorintele. Limba este un mod uimitor de a emana sentimente profunde si poate fi folosita pentru a arata o simpatie puternica fata de persoana iubita.

Uneori, limbajul poate fi aproape simbiotic si poate fi folosit pentru a improspata sentimentele. Prezenta unor cuvinte mici, calde slabe poate fi un mod uimitor de a consolida relatia si a arata ca stii ce simti si cum simti partenerul tau.

Sarutul

Sarutul poate fi considerat ca fiind culmea cunoasterii. Pentru multi, sarutul este cel mai profund simbol al dragostei si este folosit pentru a arata sentimentele pe care le ai fata de partenerul tau.

Un sarut poate fi mai mult decat o atingere superficiala si poate fi folosit pentru a arata devotamentul, intentia si datoria din relatia ta. Sarutul poate fi deasemenea folosit pentru a arata acceptarea si respectul.

Orice persoana ar trebui sa inteleaga importanta limbajului trupului si trebuie sa invete sa decripteze ceea ce transmit atat partenerul cat si ea. Acest lucru poate ajuta la intarirea relatiei si poate ajuta la construirea si consolidarea legaturilor emotionale dintre parteneri.

Limbajul trupului poate fi folosit de fiecare parte pentru a exprima, fara cuvinte, sentimentele pe care le au. Fiecare partener poate sa observe acele prezente subtile si sa se conecteze si sa se inteleaga mai bine. In cele din urma, acest lucru va contribui la cresterea nivelului de comunicare si va sterge hotarul dintre iubire si atasament.