Iepurii cap de leu fac parte dintr-o specie de animale domestice cheroase dragalase si cea mai comuna din grupa sa. Acestia sunt iepurasi simpatici si destul de usor de ingrijit si crescut, din acest motiv fiind cea mai aleasa rasa de animale de companie. Iepurii cap de leu sunt considerati foarte salbatosi si vrednici de iubire, fiind usor de antrenat si obisnuiti cu diverse activitati. 

Subunitatea lor provine de la cainii de vie si de cersetori din terenul de joc traditional. Acesti iepurasi au capete mari, lungi si alungite, gaturi lungi si urechi lungi si drepte care incearca sa le faca o ascunzatoare frumoasa si adorabila.

I. Caracteristicile speciei

Iepurul cap de leu este un animal de companie numit si Haltenlauch sau Tigerkaninchen. Acesti iepurasi sunt disponibili in diferite culori, marimi si greutati, acestia cantarind intre 5 si 8 kg. Sunt iepurasi dragalasi de langa un om care prezinta cateva caracteristici foarte specifice. Acestea sunt incluse mai jos:

1.Urechi: Acesti iepurasi sunt cunoscuti pentru urechile lor ascutite si lungi, care sunt scufundate intr-o forma de lopata delicata. Urechile lor sunt pozitionate pe varfuri si cantaresc pana la 17 cm.

2.Coada: Coada lor de iepure este scurta si poate avea un colorit care se distinge, oferind o imagine cat mai atragatoare acestor animale.

3.Corpul: Constituit dintr-o carcasa fina, corpul lor poate ajunge pana la 20 cm lungime si are un greutate de 5-7 kg.

4.Gatul: Gatul lor este neted si lung si le ofera un aspect de inalta clasa.

5.Parul: Parul acestor iepurasi este moale, dens si la ureche este usor mai tras la spate astfel incat animalele se pot vedea mai bine.

6.Culoarea: Acesti iepurasi cap de leu pot avea culori variate, cum ar fi negrul, albastru deschis, vanilie sau chiar alb. De asemenea, pot fi chiar si cu dungi alaturi de aceasta.

II. Ingrijirea Iepurilor Cap de leu

Iepurii cap de leu pot fi ingrijiti cu usurinta daca se respecta mai multe seturi de reguli si sfaturi. Acestea sunt mentionate mai jos:

1.Hranire: Hrana lor majora ar trebui sa fie o combinatie bogata in nuterguturi vitale si sa contina, de asemenea, fructe si legume usor digerabile. Legumele, precum morcovii sau frunzele de salata, sunt, de asemenea, foarte sanatoase si le pot oferi iepurii cap de leu cantitati ridicate de umiditate si glucide, care sunt esentiale pentru cresterea eficienta.

2.Locuinta: Dimensiunea recomandata a locuintei depinde in mare masura de numarul de exemplare pastrate intr-un singur loc. Este foarte important ca acestea sa aiba un habitat cat mai aerisit si curat. Intrucat, un container prea mare poate fi deranjant pentru ei, va fi nevoie de grija din partea proprietarului de a facilita un habitat convenabil pentru animale.

3.Asezari: Acesti iepurasi se simt bine trasponbul in vechile traditionale jucarii, care pot fi cumparate din magazinele pentru animale de companie. Acestea includ, de asemenea, o varianta a caselor pe care iepurii le pot folosi pentru a se relaxa si pentru a se ascunde.

4.Activitate: Aceste animale de companie au nevoie de miscare si distractie pentru a se mentine active si sanatoase. Activitatea recomandata ar include plimbari regulate, jocuri si exercitii. Motocicletele, trenuletele sau chiar animalul de plus ii pot distra si pot face parte din jocurile lor.

III. Beneficiile aduse de Iepurii cap de leu

Iepurii cap de leu sunt foarte usor de antrenat si pot fi foarte utili si benefice pentru unii copii in crestere, cu mai multe motive care includ:

1.Incurajeaza financiar: In general, acestia au nevoie de cumparaturi minime si de nutritie sanatoasa care sunt accesibile faptului ca le ofera economii considerabile.

2.Educatie: Ei ajuta copiii sa invete anumite abilitati prin jocurile si activitatile lor. Acestia isi pot cultiva inteligenta si intuitia cu ajutorul jocurilor pe care le joaca impreuna.

3.Interactionare cu animalele: Copiii vor invata sa intre in contact cu animalele si sa le inteleaga nevoile si trasaturile lor. Acestia vor invata sa faca fata propriilor sentimente si sa se deschida vor comporta mai bine intr-un mod social.

4.Control asupra stresului: Gnozomul activ al animalelor de companie ii va ajuta pe copii sa se concentreze asupra responsabilitatilor lor si sa se concentreze mai bine asupra problemelor care ii obosesc. acestia vor invata sa treaca peste comportamentul lor stresat si sa faca fata situatiilor dificile mai usor.

IV. Cum alegi un Iepure Cap de leu

Exista mai multe lucruri de care ar trebui sa tii cont atunci cand cumperi un iepure cap de leu, inclusiv:

1.Rasa: Asigura-te ca iti cumperi un iepure din aceeasi rasa cu cea pe care ti-o doresti si care este compatibila cu nevoile tale si iu animalului tau.

2.Greutate: Acorda atentie greutatii corecte pentru a justifica daca animalele prezinta atributele normale ale unui iepure cap de leu, cum ar fi greutatea.

3.Culoare: Asigura-te ca iti cumperi un iepure cu o culoare selectata si uniforma. Este important sa te asiguri ca nu iti cumperi un iepure cu parul sectat sau cu vreo albine de culoare necunoscuta.

4.Vaccinuri: Asigura-te ca iepura ta este la curent cu toate vaccinurile si a fost examinat recent si nu are nici o boala.

5.Oferta: Cand cumperi un iepure asigura-te ca primesti si toate ofertele care sunt folosite la cresterea lui, precum cutii pentru transport si cusca.