Durerea de rinichi poate fi foarte neplacuta si te poate face sa te simti foarte obosit si sleit. Desi cauzele durerii de rinichi sunt adesea necunoscute, exista cateva remedii comune care pot ajuta la reducerea acesteia. In acest articol , vom explora cauzele cele mai frecvente care pot sta la baza acestei betea, precum si tratamentul adecvat pentru a usura aceasta durere.

Ce inseamna durerea de rinichi?

Durerea de rinchi poate fi descrisa ca o senzatie de discomfort care se poate localiza in partea din spate a abdomenului inferior sau la nivelul umerilor. Aceasta se poate prezenta la o anumita parte sau poate fi bilateral sau la ambele parti ale spatelui. Unii oameni pot experimenta chiar si unghiuri ale picioarelor, peste lombari sau abdomenul superior sau chiar deasupra buricului. De cele mai multe ori, aceasta este asociata cu disconfort sau sensibilitate la atingere, si poate fi prezenta atunci cand stati intinsi sau daca faceti miscari laterale.

Ce cauzeaza durerea de rinichi?

Exista o serie de cauze care le pot genera o durere persistenta de rinichi, printre care se numara:

  1. Prea multa presiune la nivelul rinichilor – in mod frecvent, aceasta se manifesta la persoanele care sufera de hipertensiune arteriala, precum si la cei care consuma alcool in cantitati mari si la cei care sufera de diverse afectiuni renale.

  2. Inflamatie renală acuta (IRS) – aceasta poate sa apara din diferite cauze si poate da nastere la dureri intense de rinichi.

  3. Fosfați de calciu – acest tip de depozite de calciu se pot acumula in teaca renală și pot duce la apariția unei dureri intense.

  4. Blocaj în tractul urinar – pot provoca dureri cauzate de aceasta senzație de discomfort.

5 daune sau leziuni ale rinichilor – leziunile, fie ca sunt cauzate de o lesinare sau bataie, pot cauza probleme imediate, care pot include dureri, pana la cronicizarea acesteia.

  1. Umflarea renală – aceasta poate fi cauzata de afectiuni precum lupus sau boala vezicii biliare, si poate provoca dureri in ambele parti ale spatelui.

  2. Cancer de rinichi – acest tip de cancer poate da nastere la dureri intense in zona respectiva.

Tratamentul durerii de rinichi

Cand vine vorba despre tratarea durerii de rinichi, aceasta presupune in primul rand identificarea cauzei si tratarea acesteia. La cei care sufera de hipertensiune, substitutie cu medicamente adecvate este vitala. Pentru persoanele care au IRS, un tratament antibiotic poate fi necesar. Aceste tipuri de tratament sunt necesare pentru persoanele care sufera de cancer de rinichi sau de leziuni ale rinichilor.

Odata ce cauza durerii este identificata, exista cateva remedii casnice care pot fi incercate pentru alinarea ei. Acestea includ:

• Administrarea de medicamente anti-inflamatorii care pot ajuta la reducerea discomfortului.

• Aplicarea unor pungi cu gheata pe zona afectata pentru a ajuta la reducerea durerii si inflamației.

• Efectuarea de exercitii fizice regulate, cum ar fi Yoga sau Pilates, va poate ajuta sa va relaxati si sa diminuati durerea.

• Evitarea si limitarea expunerii la factori externi care ar putea face agrava disconfortul, cum ar fi alcoolul si fumatul.

• Incercarea de a obtine un somn adecvat si suficient.

• Incorporarea unor alimente sanatoase in dieta, care sa ii furnizeze antioxidanti si substante nutritive necesare organismului.

Daca durerea este prea intensa si nu se potriveste cu niciuna dintre remedii, trebuie sa contactati medicul curant. Acesta poate prescrie pastile painfull si alte medicamente anti-inflamatorii, precum si recomanda proceduri precum masajul terapeutic sau fizioterapie.

In cazuri extreme, medicul poate sugera interventii chirurgicale.

In cazuri mai rare, unii oameni pot chiar avea nevoie sa consulte un psihoterapeut, deoarece durerea persistenta si persistenta poate duce la anxietate si depresie.

Prin urmare, durerea de rinichi poate avea diverse cauze și poate fi tratata pe baza acestora. Exista si multe tratamente naturiste si remedii casnice pe care le puteti incerca, insa in cazul in care aceasta durere este severa, este important sa discutati cu medicul curant despre cel mai adecvat tratament.