Voma, un lucru de care fiecare aude prin limbajul comun, dar pe care nimeni nu-l aplaudă cu adevărat. Uneori, adevărata cauză a unei vărsături poate fi depistată rapid, în timp ce alteori, vomitatul ar putea fi considerat un mod de a se simți mai bine. Indiferent de motiv, vomita poate fi un rezultat neplăcut de oboseală sau stres, gripă, intoxicație alimentară sau chiar un mod deliberat de a elimina otrăvurile sau obezitatea. Cu toate acestea, vomita nu trebuie să fie riscantă sau o problemă prelungită de sănătate, ci poate fi efectuată corect pentru a obține răspunsul dorit.

Acest articol va explora cum să vomați corect, deoarece vomita necontrolată poate fi periculoasă pentru sănătatea dvs. vomita corect poate reduce disconfortul, riscul de efecte secundare și potențialele consecințe medicale.

Cum se diminuează senzatia tulburătoare de vomă?

Orice globalizare se bazează pe sentimentul de greață și lipsa poftei de mâncare, deoarece acestea sunt semnele precoce ale unei vărsături imminente. Senzația de vomă poate fi tratată cu câteva soluții simple:

 1. Pastile pentru a preveni vărsăturile
 2. Descoperiți-vă cauza: Dacă vărsăturile dvs. sunt cauzate de o boală sau de stres sau anxietate excesivă, încercați să abordați cauza pentru a scăpa de senzația tulburătoare.
 3. Încearcați să gătiți cea mai simplă mâncare: Consumați mâncăruri ușor de digerat. Încercați să preparați și să consumați acasă mai multe mâncăruri nutritive și alegeți o dietă care să fie hrănitoare, dar să nu îndure stomacul.

Cum să vomați în mod corect când apare

Înainte de a vomita, asigurați-vă că aveți în apropiere saci de voma, iar persoanele alergice trebuie să poarte un un medicament precum epi-pen sau un inhalator pentru orice simptom sever. Înainte de a vă vomita, încercați următoarele trucuri:

 1. Ridicați-vă capul și înclinați corpul înainte: Ridicați-vă capul și trunchiul, așezându-vă în poziția de genunchi pe sol. Înclinați-vă înainte, deoarece acest lucru va împiedica stomacul să vă producă vărsături.

 2. Respirați profund: Respirați adânc și încet pentru a vă relaxa. Acest lucru dezamorsează sentimente de vomă și ajută corpul să se relaxeze.

 3. Atingeți vârful nasului: Pur și simplu atingeți vârful nasului cu o mână în timp ce respirați, acest lucru va opri șocul stomacului și vă va ajuta să vă calmăți pentru a vă vomita ușor.

 4. Deschideți gura înainte de a vă vomita: Deschideți gura înainte de a vă vomita, acest lucru va reduce acumularea excesivă de saliva și presiunea corpului asupra stomacului.

Avantajele vărsăturii controlate

Când vomitați corect, puteți obține următoarele avantaje:

 • Vă puteți elimina mâncarea indigestă sau vă puteți curăța stomacul în cazul oboselii: Voma reprezintă un mod excelent de a vă curăța stomacul de mâncarea indigestibilă sau de toxine acumulate. Dacă vă simțiți obosit și după ce ați mâncat, vomitați pentru a vă simți recuperat.

 • Beneficii medicale: Voma poate fi, de asemenea, folosită ca tratament în gastrită, enterocolită și stomatită, deoarece ajută la eliminarea bacteriilor din tractul digestiv.

 • Beneficii pe termen scurt: Voma, în unele cazuri, poate fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a trata excesul de greutate și obezitatea. În aceste cazuri, vomitați, astfel încât corpul să elimine alimentele nesănătoase pe care le-au consumat și să-și reduce greutatea rapid.

 • Efecte pe termen lung: Vomitandu-va in mod regulat, puteti curata stomacul, reducerea disconfortului si imbunatatirea digestionei si absorbtiei nutrientilor.

Cum să restabiliți echilibrul sănătos

 1. Hidratati-va: Pilula pentru a preveni voma poate fi foarte eficienta, dar trebuie sa vă rehidratați pentru a vă îmbunătăți sentimentul general de sănătate și buna dispoziție.

 2. Petreceți mai mult timp în aer liber: Atmosfera plăcută din aer liber ajută la îmbunătățirea stării de spirit și va ajuta, de asemenea, la controlarea sentimentului de voma.