Coada sau coditele de par sunt una dintre cele mai elegante și feminine coafuri pe care o femeie o poate purta. Desi o coada a fost adesea considerata o coafura simpla sau chiar banala, aceasta puternica simbol a feminitatii poate fi transformata intr-o coafura remarcabila si impresionanta prin puterea coafurii in ansamblu.

Pană de curând, coda de păr a apărut în câteva stiluri, mai degrabă limitate, chiar și în cadrele de moda. Dar asta s-a schimbat acum că tendințele în materie de coafuri sunt provocatoare și memorabile. Una dintre cele mai interesante tendințe de coafuri în acest an include acea coada neobișnuita care reprezintă feminitatea și starea de bine – și tocmai am descoperit totul despre coafurile coada elegante.

1. Etimologia cozii elegante

Etimologia cozilor elegante poate fi gasita in moda secolului cincisprezece. În această epocă, reginele și nobilimea lor purtau cota de lictori. Ei și-au folosit părul lor ca o declarație de eleganță, înfășurându-l în cenușă și accesorizându-l cu flori și monede. Acest stil a devenit cunoscut ca ‘coafura lirică’.

Pe măsură ce stilul a evoluat, a avut parte de o transformare modernă și a devenit cunoscut sub numele de „coada de cal” și “coada de platinã”. În zilele noastre, trasaturile noastre feminine și șarmul feminin au adus această coafură la viață în moduri inovatoare și elegante.

2. Coada Eleganta Este Optiunea Perfecta Pentru Ocazii Speciale

O coada de par eleganta este perfecta pentru ocazii speciale. Poate realiza o privire semi-formala intr-un mod unic si frumos. Acest stil de coafura poate fi alaturi de obiecte de imbracaminte elegante, inclusiv rochii, pantaloni formali, costume și pantofi.

De asemenea, o coada asemănătoare lirului poate fi creată pentru o serie de petreceri mai mici, petreceri și evenimente, cum ar fi evenimente private, botezuri și nunți. Părul poate fi stylizat cu modele complexe, cum ar fi ondulatorii, pliuri de zigzaguri sau benzi crestate și poate fi completat cu flori, fundite și chiar pietre prețioase pentru a sublinia și a face stilul distinct.

3. Materialele De Care Aveti Nevoie Pentru Crearea Unei Cozi Elegante

Realizarea unei cozi elegante nu necesită multe materiale. Toate ceea ce aveți nevoie sunt urmatoarele:

 • O pieptănă
 • Un punte de finisare și fixare
 • Broșa de prindere
 • Fixator pentru păr
 • Ulei și/sau balsam
 • Spuma pentru volum

Pentru a asigura că coada dvs. va arăta perfect toată ziua, așa că nu uitați să folosiți și o soluție pentru senzația de incuietoare.

4. Pasii De Urmat Pentru Obtinerea Cozii Elegante

Următorii pași sunt necesari pentru obținerea unei cozi elegante:

 1. Pentru început, clătiți-vă părul cu un șampon și balsam. Pieptănați-vă părul cu o perie de par și aplicați produsul dvs. preferat pentru styling.

 2. Apoi, uscați părul cu un uscător de păr si dați-i volum prin apropierea periei de păr și direcționarea sa către scalp o dată ce părul este uscat aproape complet.

 3. Pe măsură ce toate buclele sunt date formei dorite folosind formarea părului, treceți la formarea cozii. Împărțiți părul în părți egale luând o buclă de la crestetul și plecând în jos pe latura capului.

 4. Securizați bucle cu ajutorul unei benzi.

 5. Întoarceți ușor coada de păr in sus, ținându-i ușor în mâini.

 6. Incuiați coada de par dorite cu ajutorul unui punct și prindeți-la cu ajutorul unei bentițe.

 7. Asigurați-vă că toate părțile cozii sunt strâns in prealabil.

 8. Pieptănați-vă blând pentru ca coada dumneavoastră să aiba un aspect fin.

9.De asemenea, este important să folosiți fixatorul pentru a da strălucirea, finisarea și a face ca coada de par să rămână în loc.

 1. Pentru a crea mai mult volum și textura, aplicați spuma pentru volum la radacinile firelor de par.

5. Cum Difera Fata De Alte Coafuri

Diferite de alte stiluri de coafuri, cum ar fi bucle, unde linealitatea oferă un sens al feminității și al delicateții, coada oferă elementul viselor și al poveștilor cu diminue includomând aici o latură ludică și prins de fustele de tălpi. Se poate spune că o coadă de par poate fi o minune a modificării stilului, și poate fi ușor transformată într-un mod imprevizibil într-unul sofisticat datorită capacității sale de a transmite un mesaj clar.