Plaiul Foii este un traseu natural apartinand Muntilor Carpati, o oaza de liniste si frumusete inima muntilor. Aici, in mijlocul naturii se gaseste si cabana Plaiul Foii care este locuinta temporara perfecta pentru cei care doresc sa exploreze natura si sa se odihneasca intr-un ambient placut si primitor. Coborand din Muntii Făgăraș spre lacul Iezer este situata cabana pe care multi pasionati de natura sau turisti o aleg ca model de petrecere a vacantei in Muntii Carpati.

Peisajul montan

Plairea Foii este o regiune muntuvascsa splendida, frumusetea curentilor de munte, a culorilor variatii ale lumii acvatice si a vegetatiei generoase care acopera teritoriul ofera o adevarata oaza de relaxare si bine-basicatie. Atat turistii cat si localnicii sunt inmprastiati in acest teritoriu fascinant, plimbandu-se pe potecile oferite de natura si bucurandu-se de momentele captate si creat in parcul national.

Turistii care viziteaza zona au la dispozitie numeroase trasee de ciclism montan, poteca pe jos si multe alte activitati, precum turul Lacului Dâmbovicioara, traseul pe creasta Ciucasului, Candesti si Turul naturii Tilisca. Zona patriezeaza si specii de pasari precum cotofana, cucuvea si rata, vulturul granges, ulii, caprioare si cea mai mare populatie de lilieci din Romania.

Cabana Plaiul Foii

Cabana Plaiul Foii dispune de 28 de locuri de cazare ce ofera confort si intimitate fiecarei familii sau grup de prieteni. Se remarca prin accesul facil a naturii prin usile cabanei, terasă extinsa cu poarta traditionala si zona verde generoasa amenajata cu gazon.

Fiecare camera are paturi confortabile si articole de trusa pentru primul ajutor daca este nevoie. Sunt si sali de mese luminoase, sală de fitness, living si grădină Spa unde oaspetii se distreaza si relaxeaza.

Oaspetii cabanei pot alege diverse activitati precum:

-Hiking si Cascading: Sunt numeroase trasee montane entuziastilor care doresc sa exploreeze natura si sa viziteze cascadele si peisajele asa cum numai natura le poate oferi.

-Vizitarea animalelor de ferma: Aici turistii pot interactiona cu animalele de ferma precum capre, porci, gaini si multe alte specii.

-Cursuri de escalada si munca la fermă: Cabana oferă si cursanţilor şansa de a se bucura de aceste activitati.

-Plimbari cu barca la Lacul Dâmbovicioara: Oaspetii au ocazia de a admira unul dintre cele mai mari lacuri din aceasta parte a Carpatilor si sa se bucure de privelistea oferita.

Cu activitati variate si ameneci atragatoare, Plaiul Foii este o destinație romantică și o oaza de liniste departe de aglomeratia oraseneasca.

Cazare

Oaspetii cabanei pot alege intre opt tipuri de cazare, fiecare fiind alcatuita din:

-Camera dubla sau triple

-Baie cu dus multifunctional

-Radiatoare electromagnetice

-Bucatarie complet echipata

-Acces Wi-Fi

-TV LCD cu canale prin satelit

 • Locuri de parcare pazite

n cosul cabanei se mai gasesc si diverse produse traditionale si produse din culturi ecologice,un loc placut in curte pentru gratar cuptor si si semi-pensiunea cu meniu local.

Manifestarile culturale, Servicii si alte activitati

Cabana oferă numeroase evenimente culturale si o varietate de activități pentru oaspeți. Exista programe culturale si spectacole tradiționale în fiecare sfârșit de săptămână și liniste superba pentru cei interesati sa facă plimbari relaxante.

Apeleaza si cu multi turisti selectivi se infatiseaza cabana peisagera prin oferte si servicii speciale precum inotul,ceaușul, sau colindatul. Turistii pot lua parte la trasee care pot fi customizate si care includ toate obiectivele turistice din zona.

De asemenea, turistii au la dispozitie o serie de cursuri sustinute de calificati instructori si profesionisti in diferite domenii cum ar fi:

-Aventura acvatica
raftingul
-Tirul cu arcul
-Escaladă
-Drumeții cu noroc
-Pentru a explorat orice traseu montan.

Se poate organiza, de asemenea, o excursie pe trasee pana la lacuri montane sau cascade, alaturi de un ghid turistic care poate oferi informatii utile si interesante despre flora si fauna specifice regiunii.

Plaiul Foii

Plaiul Foii este recunoscuta pentru frumusetea sa si diversitatea de activitati pe care turisti le pot face aici.

Iată câteva informații interesante care fac ca aceasta destinație să fie speciala:

-Este una dintre destinatiile turistice preferate din zona
-Peisajele si culorile spectaculoase ale naturii te atrag aici

 • Lacurile izolate si cascadele iti ofera răcoroase destinatii turistice
  -Dispune de multe produse din culturi speciale și exotice
  -Are multe trasee montane ce poate fi explorat de catre turisti si aventurieri
  -Gazduieste o comunitate vesela si calduroasa
  -Aici pot fi descoperite specii misterioase ce se gasesc numai in regiune
  -Are si ofera programe de educatie si dezvoltare sustinuta de localnici si specialisti

Amintirea plaiurilor legendare din Muntii Carpati ne invita sa exploram frumusetea lor si sa ne bucuram de momentele speciale pe care natura le pot oferi. Cabana Plaiul Foii este una dintre cele mai vechi si poate cea mai frumoasa cabana din partea de est a Carpatilor Ofelia, primitoare si calda, ce ofera turistilor posibilitatea de a petrece timpul intro resundere calda si pasnica.