Când se spun cuvintele „București”, mulți dintre noi se gândesc la capitalele lumii moderne, cladiri înalte, istorie, cultură și lifestyle. Bucurestiul se dezvolta rapid, transformandu-se pe parcursul anilor într-unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, un loc in care mai toti s-ar bucura sa locuiasca, sau macar sa-l viziteze. De aceea, am decis sa intrebam localnicii si sa vedem cum le vorbeste inima acestui oras din momentul in care au ajuns aici.

Este important sa intelegem ca fiecare localnic și-a format propriile păreri despre orașul lor prin nenumărate experiențe pozitive sau negative. Ca și localnici, avem sentimente de aparținanță si ne atasam de acest oras cu întreaga lui istorie si patrimoniu cultural. Ne dorim sa cunoastem mai mult despre Bucuresti și din această cauză am căutat localnici care sa ne povesteasca despre propriile lor experiențe.

Iata ce am aflat:

Bucureștiul până acum

Fondat în prima jumătate a secolului al XVI-lea de către domnitorul Vlad Țepeș, Bucurestiul s-a dezvoltat rapid în anii ce au urmat. Acesta a devenit capitala tarii noastre și unul dintre cele mai mari orase ale lumii.

Localnicii au fost deseori surprinși de modernizarea acestui oras, de peisajul sau si de evoluția saa, care l-a transformat foarte mult in comparatie cu modul in care arata în urma cu mulți ani, și asta în special începând din anii ’90.

Dimensiunea orasului a crescut foarte mult, de la o populatia de aproximativ 500 de mii de persoane, la 2 milioane în prezent. Numarul acestora se înmulțește în fiecare zi, fiind considerat unul dintre cei mai populati orașe din Europa.

In prezent, Bucurestiul este alcătuit din 6 sectoare și găzduiește locuri uimitoare precum:

  • Palatul Parlamentului
  • Palatul Regal
  • Calea Victoriei
  • Muzeul Național de Istorie
  • Cercul Militar
  • Librarii, teatre si alte locuri de interes public.

Bucurestiul prin ochii localnicilor

Daca ar fi sa ne luam dupa localnici, Bucurestiul poate fi un oras extraordinar unde putem gasi ceva interesant sa facem in fiecare zi.

Printre pozitivele initiale enumerate mai sus, localnicii se bucura de multe alte lucruri:

  • Prietenii si familia sunt cele mai importante. Exista atat de multi oameni frumosi, iubitori, draguti si optimisti care te vor face sa te simti special din momentul in care ii cunosti.

  • Bucurestiul are un climat prielnic. De la calde veri si racoroase ierni, toate sunt constrastante si deloc neobisnuite. Acest fapt face posibila vizita la parcuri si alte locuri de interes, acest lucru insemnand ca persoanele isi pot petrece mai mult timp afara.

  • Bucurestiul este plin de locatii spectaculoase care merita vizitate. Shopping Mallurile sunt primul lucru care vine in minte datorita locatiilor cu multiple branduri si magazine. Pentru cei care cauta alte experiente culturale, Bucurestiul are un numar peste medie de muzee, teatre, galerii de arta, parcuri și multe altele. Noaptea, vamile se umplu de oameni care iși petrec câteva ore alaturi de prieteni sau fac ceva distractiv.

  • Bucurestiul este o destinatie grozava pentru cei care sunt dispusi sa exploreze ce se afla in afara orasului. Cu ajutorul transportului in comun sau personal, puteti face excursii in toata tara, pana in locuri pitoresti precum Alba Iulia, Brasov, Constanta sau Sibiu.

Experienta zilnica in Bucuresti

Ziua in Bucuresti poate fi intotdeauna diferita si minunata. Localnicii au facilitati atat in centrul orasului, cat si in afara lui, ceea ce presupune ca acestia au o varietate de optiuni de iesire sau relaxare.

In ceea ce priveste transportul, acesta este destul de bine pus la punct, cu ajutorul mijloacelor de transport in comun, precum si al serviciilor private ca Uber sau taxisuri. Acestea le permit localnicilor sa se deplaseze de la o locatie la alta foarte usor.

In ceea ce priveste mancarea, acestea este una dintre principalele preocupari ale localnicilor. Cafeauar fiind, Bucurestiul are mai multe locuri in care iti poti petrece timpul, numeroase bistro-uri sau restaurante care servesc bucate din diferite zone sau tari.

Pentru cei care cauta distractii sau momente relaxante, Bucurestiul are si mai multe optiuni. Teatrul National, cinematografele, pub-urile si casinourile se numara printre locatiile predilecte ale localnicilor.

Localnicii sunt cei mai in masura sa descopere ce poate oferi acest oras. Isi pot dezvolta o relatie bogata, in care sa puna bazele unei vieti frumoase si linistite.

Bucurestiul este un oras plin de viata, in centrul Europei, care ne poate oferi momente captivante si memorabile. Este un oras care se schimba si se dezvolta cu fiecare zi care trece.

Acest articol ne-a aratat ca Bucurestiul este un oras interesant și plin de personalitatate, oferind localnicilor un refugiu linistitor si numeroase activităti distractive.