Bucurestiul, cel mai populat oras al Romaniei, are o importanta istorie culturala si ofera oportunitati unice, ce poate fi explorata dincolo de turismul de masa.

Factori de atragere pentru Bucuresti

Bucurestiul se bucura de o pozitie unica pe harta Europei; este un loc in care elemente culturale vechi isi intalnesc elemente contemporanee. Este pe atat de divers si surprinzator, incat devine „unice” in multe privinte.

Mii de locuitori ai Bucurestiului si turisti din toata lumea sunt atrasi de capitala Romaniei din cauza multitudinii de atractii turistice, de la atmosfera inconfundabila a pasajelor pietonale la zona centrala a orasului, din care se poate admira orasul si istoria sa la fiecare pas. Impreuna, aceste elemente fac din Bucuresti un oras aparte si foarte cautat.

In plus, Bucurestiul atrage o majoritate de oameni de afaceri si tineri cu spirit antreprenorial datorita oportunitatilor create in domeniul tehnologiei, comunicarii si al industriei.

Viata de Zi cu Zi in Bucuresti

Viata de zi cu zi in Bucuresti poate fi surprinzatoare in ceea ce priveste varietatea; locuitorii bucuresteni se bucura de atmosfera relaxata si de momentele de dans in cluburile selecte din oras, in timp ce se bucura de nenumaratele opriri cu produse de baza sau de lux.

Sistemul de transport public pe care Bucurestiul il ofera este excelent. Exista mijloace de transport in comun (metrou, autobuze, trolee, etc.) precum si piete si malluri multifunctionale unde vizitatorii pot cauta descoperiri minunate si pofta de explorare.

Pe langa oportunitatile variate pentru distractie si calatorii, Bucurestiul ofera locuitorilor sai unele dintre cele mai bune burse si posibilitati de a studia. Una dintre marile sale caracteristici este ca aceasta apartine Europei Unite, caracteristica ce determina si natiunile sa prezinte interes de a se bucura de drepturile oferite.

Galeria din Bucuresti

Bucurestiul gazduieste cateva dintre cele mai rare colectii de arta, expozitii si galerii. Astfel, Bucurestiul ofera oportunitati culturale multiple prin arta care se gaseste in numerosooase locuri, de la sali de expozitie moderne si monumente de arta contemporana la muzee si monumente istorice.

Printre cele mai renumite galerii si muzee se numara:

• Muzeul National de Arta: unul dintre cele mai mari muzee din lume, colectia sa cuprinzand intreaga gama a artei europene, chinezesti si ruse

• Muzeul National de Istorie: se gaseste in Bucuresti si poate fi accesat gratuit

• Muzeul de Arta Contemporana Kube: o galerie moderna ce expune o varietate de lucrari de arta avangardista

• Muzeul Municipal de Arta: unul dintre cele mai bine reprezentate muzee din estul Europei

• Galeria Nationala a Romaniei: Clubul Mondial se bucura de o colectie extinsa de picturi, sculpturi, ceasuri si obiecte de bijuterii

Bucurestiul, o Capitala Vibranta

Bucurestiul ofera numerosi locuitori si vizitatori oportunitati de divertisment, pe langa posibilitatile de vizitare a obiectivelor turistice, cercetarii culturilor si nenumaratele oferte gastronomice.

Chiar daca atmosfera traditionala a Bucurestiului se mentine in anumite parti ale capitalei, bucurestenii se bucura in fiecare zi de viata vibranta si aclamata ca la un festival. Unele dintre cele mai populare evenimente ale orasului sunt:

• Festivalul de Film de la Bucuresti (BFF): ocazie pentru a descoperi ultimele filme de pe plan mondial si pentru a viziona proiectii ale operelor remarcabile ale artistilor si regizorilor romani

• Festivalul International de Jazz: eveniment care se bucura de atentie din parte tuturor

• Ruea 20/20: eveniment annual care aduna artisti locali si internationali

• Bucurie Pentru Viata: eveniment muzical care reunește artiști de toate genurile

• Artmania: festival anual care aduna aproximativ 25.000 de oameni, cu ocazia caruia pot fi ascultate genuri variate de muzică, precum pop, rock, jazz, hip hop și electro.

Unicitatea Bucurestiului

In concluzie, Bucurestiul reprezinta un pol cultural chiar inaintea lui ca destinatie turistica, si fie ca vorbim despre istorie, cultura, arta sau modul viata cat mai modern, capitala Romaniei raspunde tuturor asteptarilor si ofera in fiecare zi experiente de neuitat. Diversele elemente ale sale atrag locuitori si vizitatori deopotriva si contribuie la unicitatea sa ce ii impune aceasta pozitie de capitala europeana.