Bucurestiul cultural este capitala Romaniei, dar se bucura de o rica mostenire istorica si vibrant prezent artistic. Contrar aparentelor, Bucurestiul poate oferi o game variata de experiente creative si culturale, de la vizite la muzee notabile la mai multe galerii de arta si expozitii temporare. Astfel, indiferent ca doriti sa aflati mai multe despre arta europeana sau istoria romana, acest ghid va ofera un tur al celor mai impressionante muzee si galerii din Bucuresti.

  1. Muzeul de Arta Nationala din Bucuresti

Muzeul de Arta Nationala din Bucuresti este locul perfect pentru orice passionat de arta. Acesta ofera vizitatorilor expozitii permanente ce cuprind mii de piese din Romania si din intreaga lume, inclusiv sculpturi, arhitecturi, grafica si tablouri. Printre obiectele adunate se numara unele din secolele al XVII-lea si XVIII-lea adunate cu grija de colectionarul european, inclusiv capodopere ale lui Rembrandt si Rubens. Acesta are mai multe sali distincte, toate rustice si spectaculoase, ce ofera, de asemenea, o experienta inedita de vizualizare.

  1. Muzeul MNAC

Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC), unul dintre cele mai moderne muzee din Europa, ofera o experienta unica si inovativa. Muzeul se concentreaza pe arta postmoderna si organeaza numeroase expozitii si evenimente tematice. Acestea ofera vizitatorilor oportunitatea de a interactiona cu artistii in cadrul sesiunilor de Q&A si de a experimenta mai multe forme de arta contemporana. MNAC organizeaza seminarii, prezentari, workshopuri si alte evenimente artistice, iar marea sala de expozitii adaposteste obiecte incitante ce aduc viata Bucurestiului.

  1. Muzeul Municipiului Bucuresti

Acest muzeu daruit bucurestenilor surprinde bogata istorie a orasului. Fiind cel mai vechi dintre toate muzeele din Bucuresti, Muzeul Municipiului se concentreaza pe evenimentele si schimbarile istorice ce au marcat Bucurestiul. Contine o vasta gama de obiecte de epoca, precum obiecte din Argintul Secolului al XIX-lea si Albatrosul, un vapor ce circulat in Dunare in anii ’60. Acesta ofera si un spatiu interactiv pentru cei ce vor sa afle mai multe despre istoria orasului, inclusiv documente originale si uimitoare machete. Acest muzeu este deschis de luni pana vineri, cu gratuitate pentru tinerii sub 18 ani.

  1. Bucurestiul in Epoca Moderna

Acest muzeu se afla in Palatul Sutu si este deschis zilnic vizitatorilor. Pe langa sectiunile informative, acesta ofera si o mare sectiune de arta vizuala si presupune cercetari stiintifice si promovarea interactiva a Bucurestiului in epoca moderna. Muzeul Bucurestiului in Epoca Moderna este un spatiu educativ si diversificat, cu o multime de obiecte ce vorbesc despre bucataria traditionala, despre rural, urban, cultura si intreruperile tehnologice ce au schimbat relatia orasului cu locuitorii sai.

  1. Muzeul de Carte Veche si Muzeul de Istorie Militara

Muzeul de Carte Veche isi are sediul in Manastirea Kretzulescu, unde se gasesc peste 15.000 de carti vechi si documente cu iz istoric, inclusiv harti, fotografii, carti postale si multe altele. Acesta ofera si programe educationale si prezinta lectii and publicului despre arta tipografica si harti vechi. Muzeul de Istorie Militara, de asemenea, ofera vizitatorilor un tur impresionant al arsenalelor, uniformelor si armelor de pe coasta europeana. Acesta dispune si de un spatiu multimedia modest oferind discutii interactive care prezinta mai multe perspective asupra istoriei militare.

  1. Galeria Nationala de Arta

Galeria Nationala de Arta, una dintre cele mai mari galerii de arta din Romania, se afla in Palatul Regal. Acesta adaposteste sapte sectiuni distincte: arta egipteana si biblicala, arta europeana, arta egipteana, orientala si islamica, arta interbelica, arta postbelica si arta contemporana. In toate aceste sectiuni, vizitatorii pot admira arta romaneasca moderna si contemporana, precum si multe obiecte fascinante. Acestea si alte expozitii localizate ofera un prilej foarte prietenos pentru public pentru a se conecta cu arta si cultura.

  1. Atelierul 030202

Atelierul 030202 detine o impresionanta selectie de arte vizuale contemporane, bazandu-se pe perspectiva romaneasca asupra artelor vizuale. Acesta ofera lectii de arta si evenimente deschise la public, ce ofera o perspectiva alternativa asupra artelor contemporane. Acesta ofera si consultanta clientilor pentru a alege cele mai bune obiecte artistice, precum si cursuri online si exponate ce acopera toate aspectele artei postbelice.

  1. Galeria Taav

Galeria Taav se afla intr-o cladire istorica ce detine o selectie impresionanta de arta moderna si exponate experimentale. Acesta se concentreaza mai degraba pe arta contemporana si artele vizuale ale Romaniei si pune la dispozitia publicului numeroase spectacole interactive si informale, precum expozitii si evenimente Focus Group. De asemenea, galeria ofera si spatii pentru aparitii artistice si ofera tuturor entuziastilor de media posibilitatea de a se recrea si de a dialoga cu membrii personalului interaciv.

  1. Galeria Parter

Galeria Parter este una dintre galeriile de arta independenta din Bucuresti ce adaposteste activitati culturale ce au la baza conceptul de divertisment. Galeria are o interesanta mostenire contemporana si organizeaza o multime de lansari creative si proiecte multimedia. Galeria ofera atat artistilor si creatorilor, cat si publicului ocazia sa experimenteze arta din perspectiva actuala ce exploreaza aproape toate aspectele creatiei contemporane.

Indiferent ca doriti sa aflati mai multe despre arta europeana sau istoria locala, Bucurestiul este destinatia perfecta. Cu muzee si galerii suficiente, orasul are de oferit oricui pentru a se dedica explorarii artei.