Baile Herculane este un oras mic situat in inima parcului national Domogled, Carpatii Meridionali, in Romania. Este cunoscut ca una dintre cele mai traditionale zone termale din Romania, cu o istorie care dateaza inca din epoca romana. Cu o abundenta de ape termale, Baile Herculane a devenit rapid un punct preferat pentru visul vacantei din Romania.

De ce sa vizitezi Baile Herculane?

Baile Herculane nu este doar un loc sezonier de odihna. Este, de asemenea, una dintre cele mai atractive destinatii turistice pentru cei care apreciaza frumusetea natura si se bucura de peisajele unice oferite de aceste locuri. Daca doriti sa petreceti un timp distractiv si relaxant, atunci Baile Herculane va ofera multe optiuni interesante de petreceri a timpului. Beside the abundance of thermal waters, here are few of the main reasons to visit Baile Herculane:

• Izvoarele terapeutice: Baile Herculane are mai multe izvoare terapeutice, cunoscute ca si izvoare miraculoase, deoarece se presupune ca au diverse efecte curative asupra diferitelor boli. Unele dintre acestea sunt:

o Izvorul Franz Joseph – curata vindeca afectiunile interne si boli ale aparatului respirator
o Izvorul Traian – trateaza afectiunile reumatice si boli ale aparatului digestiv
o Izvorul Mihai – vindeca boli nervoase si dureri reumatice
o Izvorul Carol – favorizeaza cura reumatismului si afectiunilor cronice ale aparatului respirator

• Infrastructurile de distractie: orasul ofera unele dintre cele mai variate optiuni turistice, inclusiv activitati outdoor precum inot, schiat, pescuit sau echitatie. Si, daca vreti sa va creati propriul traseu, Baile Herculane ofera drumetii in zonele de interes din apropiere. Traseele pe care le puteti alege sunt :

o Cetatea Corvinilor
o Parcul natural Domogled
o Rezervatia Padurea Cheile Nerei
o Muzeul Etnografic ‘Dragut’

• Faimoasa stare de bine: vechea Indie Herculane a gazduit in trecut familii importante si persoane influente ale vremii, si aceasta stare a ramas si astazi, asa ca ar trebui sa rezervati timpul sa experienta atmosfera inconjuratoare. Puteti vizita aglomeratia straveche a localnicilor, sa ascultati muzica, sa mancati mancaruri tipic romanesti, sa petreceti timpul intr-un parc de distractii sau sa slabiti in proprietatile terapeutice ale izvoarelor.

Cum sa ajungi la Baile Herculane?
Baile Herculane este usor accesibil, fie prin autoturism sau transport public. Cei care prefera transportul public, pot lua trenul spre Baile Herculane, care porneste din Belele Timisoara si dureaza aproximativ 3 ore. Pentru cei care se deplaseaza cu masina, cea mai apropiata localitate este Bozovici, ce se afla la 11 km de orasul Baile Herculane.

Activitati de facut la Baile Herculane

 1. Hiking:
  Parcul natural Domogled – Valea Cernei este una dintre cele mai populare destinatii de drumetie din Romania. Ascensiunea spre varf incepe din satul Buhasti, de unde veti lua un traseu de 5 – 6 ore pentru a ajunge la varf. Acest traseu va va oferi privelisti spectaculoase ale rezervatiei naturale si ale Catunurilor Rodna, plus una dintre cele mai mari paduri de foioase din Europa.

 2. Scuba Diving:
  Daca va plac aventurile si cascadele, aceasta destinatie este optima pentru a incerca scuba diving-ul. Apa lacului dulce Dezna si a rezervatiei naturale Cheile Nerei va ofera posibilitatea de a vedea peisajele sub-acvatice, precum si izvoarele subterane.

 3. Turismul speluncistic:
  Baile Herculane este o destinatie perfecta pentru turismul speluncistic. Pestera lui Ludi din apropierea satului Ramna ofera celor aventurosi o cale de explora, precum si o experienta pe care multi oameni o gasesc fascinanta.

 4. Schiat – partii variate :
  Daca va place sa schiati, Vaile Carasului sunt locul ideal pentru a incerca schiatul cu sania pentrum sus, iar Partiile Domogled sunt proiecte pentru cei care prefera schiatul mai traditional.

 5. Drumeții și mountain biking este
  Zona Padurea Cheii Nerei ofera trasee spectaculoase si antrenante pentrum drumeții si mtb, iar traseele sunt usor de urmat si bine marcate pentru turistii pasionati.

Baile Herculane este o destinatie de cazare ideala
Oricine cauta o cazare potrivita la Baile Herculane are multe optiuni. Fie ca sunteti in cautarea unei locatii mai modeste sau doriti sa optati pentru un lux cu totul deosebit, Baile Herculane are ceea ce va trebuie.

• Hoteluri de lux: Hotelul International, Hotelul Central si Hotelul Roman sunt doar cateva dintre optiunile de lux pe care le puteti alege.

• Hoteluri si pensiuni mai modeste: Amana Slate Park, Hotel Perseu si Hotel Levoslav House sunt cateva dintre optiunile pentru cei care prefera un mediu mai modest.

• Camping si cabane: Baile Herculane ofera, de asemenea, mai multe locatii de camping si cabane, cum ar fi Lacul Zanoaga, si Paradise Camping Vilobos, care se regasesc in lista de accesibili turistilor.

Baile Herculane – unul dintre putinele locuri din lume unde poti merge intr-o vacanta plina de sanatate
Baile Herculane, cu numeroasele sale izvoare terapeutice si aproape endless de oportunitati de distractie, ofera o experienta unica turistilor care cauta sa exploreze cat mai mult, si sa combine relaxarea cu elementele terapeutice ale izvoarelor naturale.

Cu un decorations natural spectaculos si faruri de istorie, Baile Herculane reprezinta locul ideal pentrum un sejur relaxant și plin de energie pozitiva. Fie ca sunteti in cautare de confort luxos sau de un mediu mai modest, Baile Herculane ofera vacanta care se potriveste oricarui buget si preferinta.