Baile Herculane sunt una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta din Romania, oferind turistilor multiple alternative de relaxare. Acest sat aflat in tinutul Caras-Severin si-a inceput existenta in anul 79 d.Hr. si a fost denumit dupa legendarul Ercule. Acesta este printre cele mai vechi statiuni balneare din lume si ofera cazare sub forma unor hoteluri, vile sau cabane, fiecare construite special pentru a servi segmentului de turism wellness.

Statiunea Baile Hercule are multiple surse de apa bicarbonat-sodica calde, cu viteze lente, cu proprietati terapeutice, fiind cunoscuta in intreaga lume datorita beneficiilor multiple pe care acestea le aduc corpului uman. De-a lungul timpului, acest loc a fost preferat de cei ce aveau nevoie de insanatosire fizica, dar si spirituala.

In cele ce urmeaza, enumeram mai jos principalele atractii turistice ale statiunii Baile Hercule, precum si alte aspecte legate de aceasta localitate:

I. Atractii turistice

 1. Centrul Ceaikovski
  Bunul gust este foarte prezent si in Baile Herculane, unde special pentru amatorii de frumos statiunea acorda spatiu Centrului Ceaikovski. Acesta, la randul lui, ofera amenajari in stil romantist popular printre care se numara culcusurile, bazinele si fantanile cu apa termala, precum si o scena decorata cu basoreliefuri si statui.

 2. Baile Turcesti
  In zona statiunii aflate si binecunoscutele Baile Turcesti, acestea fiind create de catre turci lipiti pe malul raului Cerna in secolul al XVIII-lea. Aceste constructii sunt cunoscute ca fiind un simbol al energiei si vitalitatii, iar cultul acestui lacas se perpetueaza si astazi.

 3. Telegondola
  Pentru cei ce vor sa admire mai de aproape statiunea Baile Hercule, se ofera posibilitatea de a folosi telegondola, aceasta asigurand o plimbare cu vedere pitoreasca catre muntele Mehedinți.

 4. Parcul Herculane
  Parcul Herculane, alcatuit din o gradina zoologica, un lac unde se poate face navigatie si chiar unul dintre cei mai mari cinematografe din afara Capitalei, ne duce cu gandul in anii europeni din secolul al XVIII-lea.

II. Activitati recomandate

 1. Cursuri de relaxare si yoga
  Baile Hercule sunt cunoscute in intreaga Europa si datorita cursurilor de relaxare si yoga pe care le ofera in mod regulat. Aceste se desfasoara in sali special amenajate, conditiile de cazare si in special cele de relaxare facand ca aceasta sa devina perfecta pentru meditatie si pentru atingerea starii de mindfulness.

 2. Excursii in jurul statiunii
  Situata in Caras-Severin, statiunea Baile Hercule ofera o varietate mare de trasee si excursii, unde turistii au posibilitatea de a se bucura de panoramele minunate si de activitati in aer liber. De la drumetii pe munte pana la plimbari cu ATV sau biciclete, se gasesc numeroase optiuni de petrecere a timpului liber, in special pentru cei care sunt mai activi in natura.

 3. Plimbari pe lacul Mehedinti
  O alta modalitate de relaxare si destindere in Baile Hercule o reprezinta plimbarea cu o ambarcatiune pe lacul Mehedinti, acesta fiind deschis si pentru pasnicele si indraznetele plimbari cu hidrobicicletele. Aceasta optiune vine cu multiple plusuri, printre care se numara admirarea peisajului de pe partea lacului si interactiunea cu natura.

 4. Jet-ski si hidrobiciclete
  De notat ca Baile Hercule sunt faimoase si datorita echipamentului modern ce poate fi inchiriat in acest sens, astfel ca distractiile pe apa sa fie sur-laudate si sa atraga mult mai multi turisti. Aici se preteaza la canotaj, la mers cu jet-ski-ul sau cu hidrobicicleta, mai ales ca se pare ca exista aceeasi cantitate de adrenalina indiferent de oprtiunea ales.

III. Food-ul si cazarea

 1. Restaurante
  Pentru cei ce vor sa se bucure de gusturile din acest oras, restauratul local cu specific romanesc ofera o provocare gustativa, aceasta fiind una dintre cele mai bune optiuni de a manca aici.

 2. Hoteluri
  La Baile Hercule se gasesc mai multe hoteluri, precum Hotelul Herculane, care ofera detalii confortabile si luxoase pe toate cele 6 etaje cu care dispune. Exista si alte locatii de cazare similare astfel cum sunt: Hotelul Neptunul, Hotelul Domogled sau Hotelul Minerva ce ofera camerele curate si aerisite de care si-ar dori orice turist.

IV. Actiuni comunitare
Baile Hercule sunt locuri pline de solidaritate si oameni care isi ajuta in mod frecvent semenii. Activitatile comunitare sunt multiple, incepand cu parcarile ecologice, curatarea lacurilor si amenajarea parcurilor. De asemenea, invatamantul si medicina au fost si ele dezvoltate, unele dintre actiunile comune initiativelor fiind: invatamantul primar si gimnazial, gratuit si pentru cei nevoiasi, medicina moderna si asistenta in cazuri medicale complexe.

V. Festivalul international de film
In fiecare an, statiunea Baile Hercule gazduieste Festivalul International de Film si asigura o locatie excelenta pentru a gazdui selectia de pelicule din toata lumea, facandu-o unica si rememorandu-i pe cei care au facut o contributie la cultura printr-un mic cadou.

Baile Hercule ofera turistilor impartiti in grupele obisnuite si pensiunari aproape anual, principalele nise fiind cele de wellness, natura, film si comunitate. Acest loc minunat poate servi multor scopuri si este perfect pentru cei dornici sa se relaxeze si sa se bucure de darurile naturii din Romania.