Apa oxigenata, cunoscuta si sub numele de peroxid de hidrogen, este folosita din cele mai vechi timpuri pentru a decolora parul. Are un nivel de pH neutru, ceea ce face ca ea sa fie cea mai potrivita optiune atunci cand vine vorba despre decolorarea parului si de pastrarea stralucirii sanatoase a acestuia. Acest articol va prezenta tot ce trebuie sa stiti despre decolorarea parului cu apa oxigenata si despre beneficiile acesteia.

Care sunt avantajele folosirii apei oxigenate pentru decolorarea parului?
Apa oxigenata ofera nenumarate beneficii decolorarii parului. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje oferite de folosirea acesteia:

● Este potrivita pentru orice tip de par
Multe decolorari sunt facute din produse chimice care pot face mai mult rau decat bine parului si scalpului. Apa oxigenata este potrivita pentru orice tip de par si scalp, iar asta se datoreaza acizilor sau bioxidului de carbon pe care ii contine.

● Este ieftina
Apa oxigenata este mai ieftina decat produsele chimice pe care le puteti gasi in comert. Acest lucru inseamna ca este distractiv sa experimentati si sa pastrati, de asemenea, sanatatea parului si a scalpului.

● Vopseaua ramane pe par mai mult timp
In comparatie cu vopseaua inofensiva, folosirea apei oxigenate pe par va ajuta sa va mentineti mai mult timp culoarea parului. Acesta va ramane pe par mai mult timp si o sa va bucurati mai mult.

● Nu creeaza reactii alergice
Produsele chimice folosite pentru vopsirea parului pot crea alergii de la unele persoane. Folosirea apei oxigenate pe par nu doar ca nu are reactii alergice, dar poate fi chiar si mai benefica pentru scalp si par.

Care sunt modurile in care se poate face decolorarea parului cu apa oxigenata?
Exista mai multe metode prin care parul poate fi decolorat cu apa oxigenata. Iata cateva dintre acestea:

  1. Decolorarea parului cu apa oxigenata si banana:
    Aceasta metoda va necesita amestecarea unei jumatati de banana cu 3 linguri de peroxid de hidrogen. Amestecul trebuie intins pe par si poate fi mentinut acolo intre 20 si 30 de minute, in functie de cat de contrastant ati vrea sa faceti.

  2. Decolorarea parului cu apa oxigenata si otet:
    Se amesteca doua parti de otet cu trei parti de apa oxigenata si se aplica aceasta amestecare pe par. Se poate lasa pe par intre 10 si 30 de minute, in functie de cat de mult contrast vreti sa faceti.

  3. Decolorarea parului cu apa oxigenata si tinctura de scortisoara:
    Pentru aceasta metoda, se amesteca trei parti de apa oxigenata cu doua parti de tinctura de scortisoara. Dupa ce amestecul este pregatit, se aplica pe par si se lasa sa actioneze intre 20 si 30 de minute, in functie de intreaga imagine pe care vreti sa o obtineti.

Cum sa aplicati apa oxigenata pentru decolorarea parului?
Aplicarea apei oxigenate pentru decolorarea parului poate fi destul de dificila, mai ales daca sunteti la prima folosire. Trebuie tinut cont de cateva aspecte importante pentru a vopsi parul corect.

● Folositi manusi
Folosind manusi in timp ce aplicati apa oxigenata pe par, veti preveni decolorarea mainii sau actiunea iritanta a produsului.

● Clatiti parul
Este important sa folositi apa mai rece pentru clatirea parului dupa terminarea aplicarii apei oxigenate pentru a preveni decolorarea.

● Hidratati parul
Dupa aplicarea apei oxigenate este important sa folositi produse hidratante pentru a mentine stralucirea intregului par.

● Protejati parul
Este important sa folositi produse care pot proteja parul de expunerea la radicalii liberi inconjuratori. Acest lucru va ajuta parul sa ramana sanatos si stralucitor dupa aplicarea produselor.

Ce alte beneficii ofera apa oxigenata pentru par?
Apa oxigenata este un bun produs cu beneficii multiple pentru par. Iata cateva dintre beneficiile pe care le veti avea folosind apa oxigenata:

● Hidrateaza parul
Apa oxigenata ajuta la mentinerea nivelului de hidratare al parului. Acesta se datoreaza faptului ca aceasta contine bioxid de carbon, ceea ce ajuta la hidratarea parului si scalpului.

● Combate matreata
Apa oxigenata are proprietati antiseptice si de curatare. Acestea ajuta la reducerea matretii si la imbunatatirea sanatatii scalpului.

● Previne despicarea varfurilor
Folosind apa oxigenata, parul nu va mai fi deshidratat, ci, din contra, va fi hidratat si protejat. Acest lucru va ajuta la reducerea despicarii varfurilor si la obtinerea de par mai rezistent si mai sanatos.

Care sunt riscurile prin care va puteti expune folosind apa oxigenata?
Desi folosirea apei oxigenate poate fi o metoda eficienta si sigura de a decolora parul, trebuie sa luati in considerare si cateva riscuri asociate cu aceasta. Acestea sunt:

● Activarea parului
Folosind prea multa apa oxigenata, parul dumneavoastra poate absorbi prea multa peroxid de hidrogen si poate deveni prea subtire si sensibil. Acest lucru poate conduce la despicarea varfurilor, spargerea parului si pierderea stralucirii parului.

● Intensificarea albirii
Intensificarea albirii se poate produce prin folosirea excesiva a apei oxigenate. Acest lucru poate conduce la albirea totala a parului sau poate face ca acesta sa devina prea subtire si sensibil.

● Degradarea parului
Utilizarea produselor chimice pentru decolorare poate duce la deteriorarea parului. Daca produsul nu se aplica corect sau daca produsul chimic ramine prea mult pe scalp si par, poate duce la degradarea parului.

Apa oxigenata poate fi un bun remediu pentru decolorarea parului si a scalpului. Acesta ofera multiple beneficii, precum hidratare, combaterea matretii si reducerea despicarii.