Alergiile de pe față sunt una dintre cele mai comune alergii ale pielii. Acestea pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții, dar nu ar trebui să fie ignorate, deoarece tratarea și managementul adecvat al acestei afecțiuni pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Acest articol examinează cauzele, simptomele și tratamentul alergiilor de pe față și oferă sfaturi utile despre modul în care pot fi gestionate simptomele alergiei.

Ce este o alergic pe fata?

O alergic pe fata este o reacție de sensibilitate a sistemului imunitar la anumite sensibilizatori externi (cum ar fi polen, parul animalelor, părul uman, mucegaiul și alimentele), care determină producerea de una sau mai multe manifestări cutanate caracteristice. Aceste manifestări se manifestă sub forma iritației, iritației, mâncărimii sau apariției de pete sau riduri pe față, de obicei în regiunile cu piele sensibilă (cum ar fi în jurul gurii, în jurul ochilor și în jurul nasului).

Cauzele alergic pe fata

Principalele cauze ale alergiilor de pe față sunt alergiile la alimente, alergiile la substanțele chimice din detergenți, alergiile atopice și alergiile la îmbrăcăminte. Alergiile alimentare sunt cauzate de consumul unor alimente care cauzează hypersensitivity la sistemul imunitar. Alergiile chimice din detergenți sunt, de obicei, cauzate de substanțele chimice conținute în produsele de curățare și curățare suprasubstanțiale. Alergiile atopice sunt provocate de polenul plantelor și de parul animalelor. Alergiile la haine sunt cauzate de materialele din care este fabricată îmbrăcămintea.

Simptome de alergie pe fata

Simptomele alergiilor de pe față variază în funcție de cauza care le-a provocat. Următoarele sunt simptome caracteristice ale alergiilor de pe față:

• Roseață și inflamație a pielii

• Mătreață

• Oboseală
• Dureri musculare
• Durere și mâncărime și prurit
• Senzație de arsură
• Eruptii cutanate sau urticarie
• Congestie, în special bancheri și / sau iritații ale ochilor
• Respirație dificilă și stare generală de indispoziție

Diagnosticarea alergic pe fata

Diagnosticarea alergiilor de pe față se efectuează prin realizarea unui istoric complet al pacientului și prin examinarea fizică a pielii. De asemenea, diagnosticul poate implica și un test cutanat sau teste de sânge, cum ar fi testul ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay) sau testul RAST (radioallergosorbent test), care măsoară anticorpii specifici cauzați de sensibilitatea alergică. Mai multe teste pot fi necesare pentru a se stabili exact cauza alergiei.

Tratamentul alergic pe fata

Tratamentul alergiilor de pe față constă în tratarea simptomelor și, în unele cazuri, în reducerea sensibilizării sistemului imunitar. Ca și tratament al simptomelor, medicii pot recomanda aplicarea unor medicamente de suprafață, cum ar fi unguente, geluri sau lotiuni, pe baza de corticosteroizi pentru reducerea iritației și mâncărimii. Tratamentul poate include, de asemenea, medicamente care să îmbunătățească reacția sistemului imunitar și, în unele cazuri, medicamente antihistaminice pentru a reduce simptomele alergice.

De asemenea, tratamentul alergic pe fata poate include evitarea contactului cu sensibilizatorii cunoscuți și evitarea expunerii la produse chimice. Deoarece mulți dintre sensibilizatorii cunoscuți (de exemplu, polenul, parul animalelor și părul uman) sunt extrem de dificil de evitat, tratamentul ar trebui să se concentreze asupra gestionării simptomelor alergiei și asupra minimizării expunerii la alergenii cunoscuți.

Cum sa gestionezi simptomele alergiei pe fata

Unele dintre măsurile pe care le puteți lua pentru a gestiona simptomele alergiei de pe față sunt:

• Evitați expunerea la substanțe chimice, precum produsele de curățare și detergenți
• Folosiți produse de curățare non-comerciale și produse de curățare ecologice
• Folosiți produse de hidratare și îngrijirea pielii pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă
• Utilizați produse hipoalergenice și produse care nu conțin alergenii cunoscuți
• Evitați expunerea la soare și aplicați protecție solară pentru a preveni iritarea pielii
• Evitați frecarea pielii și lăsați pielea să aerisită
• Utilizați produse de hidratare și dușuri non-alergice și țineți-vă de exercițiile de respirație profundă și relaxare pentru a reduce stresul și a ameliora simptomele alergiei