Aftele bucale sunt afectiuni frecvente pentru majoritatea persoanelor. Acestea sunt mai frecvente la persoanele cu imunitate scazuta sau la persoanele care urmeaza un tratament medicamentos pe termen lung. Aceste ulcere bucale se mai pot produce si ca urmare a unei deficiente de fier sau de magneziu.

In acest articol, vom discuta despre tratamentul rapid pentru aftele bucale. Am sa prezint cat mai multe informatii despre cauzele aparitiei acestor afte bucale, simptomele specifice si vor exista, de asemenea, detalii referitoare la tratamentele rapide pentru aftele bucale.

I. Ce sunt aftele bucale?

Aftele bucale sunt rani sau ulceratii ale mucoasei bucale interne sau externe. Aceste rani poarta numele tehnic de afta bucala sau de stomatita aftoasa. Acestea sunt localizate in interiorul cavitatii bucale, ce pot aparea pe limba, obraji, cerul gurii sau chiar si pe gingii. Acestea pot fi de dimensiuni foarte mici pana la dimensiuni destul de mari.

Utilizarea unei cantitati excesive de alcool si fumatul pot determina aparitia acestor afte bucale. De asemenea, una din cosmarurile oricarui fumator, cancerul bucal poate fi cauzat in mare parte de fumatul excesiv.

II. Cauzele aparitiei afte bucale

Exista mai multe cauze care pot duce la aparitia afte bucale. Majoritatea cauzelor sunt asociate cu unele schimbari ale sistemului imunitar pe care organismul nostru le prezinta. Aceste schimbari pot avea loc fie ca urmare a unor interventii medicale, fie ca urmare a unor complexe regimuri alimentare sau obiceiuri alimentare.

De asemenea, anxietatea, stresul si stresul emotional pot fi factori importanti in aparitia afte bucale. Unii dintre cei mai susceptibili de a dezvolta aceste afte bucale sunt persoanele care sufera de anemie sau persoanele care nu isi hranesc corespunzator organismul.

III. Simptome observabile

Imbracand o forma rotunda si localizata, care devine durerosa, aceste afte bucale sunt percepute ca fiind o iritare severa si rosiatica a cavitatii bucale. Uneori ele se pot transforma si in dureri dentare si arsuri in gat.

Durerea este amplificata in momentul consumului de alimente si al bauturilor calde sau reci si poate dura intre doua si sapte zile, necesitand adesea tratament.

Printre simptomele remarcate mai gasim senzatia de arsura si umflatura, care apar in momentul aparitiei aftei, precum si aparitia unei zone denivelata, usor galbena si inrosita in jurul acelei zone.

IV. Tratamente rapide

Plusurile tratamentelor rapide cu care putem sa tratam cele mai multe dintre cazurile de afte bucale pot fi:

  1. Tratamentul cu pastile

Dintre tratamentele cu pastile, aciclovirul este cea mai des recomandata interventie medicala. Aciclovirul poate fi administrat sub forma de tablete sau sau prin aplicarea directa pe zona afectata printr-un bandaj. Aciclovirul poate fi, de asemenea, administrate si sub forma unui gel care trebuie aplicat de 3-4 ori pe zi.

  1. Tratamente naturiste

De asemenea, putem recurge si la tratamente naturiste ca remediu pentru aftele bucale. Aloe vera poate fi folosita poate fi folosita topica,iarna si vara cateva picaturi de suc de lamaie sau de lamaie pe zona afectata pot oferi un anumit plus si pot accelera tratamentul. De asemenea, putem aplica citeva picaturi de ulei de masline, fiind o substanta nutritiva si cu efecte antiseptice.

  1. Alimentatie

Este important pentru persoanele care prezinta astfel de simptome sa adopte o dieta bogata in fructe, legume si alimente care contin vitamina C, vitamina B si magneziu. De asemenea, va recomandam sa evite consumul alimentelor concentrate, cofetariei, conservelor si al tuturor alimentelor care contin arome artificiale, chimicale sau coloranti.

Avand in vedere toate aceste informatii, putem trage concluzia ca exista mai multe tratamente rapide pentru aftele bucale, iar aceste tratamente vor depinde in mare parte de cauza care le-a generat. Este important pentru persoanelor care prezinta simptome de afta bucala sa adopte o dieta alimentara corecta si sa se abtina de la stres si de la fumat.

Mentionam ca tratamentele cu pastile, tratamentele naturiste sau dieta alimentara corecta sunt masuri interne pe care persoanele trebuie sa le respecte, daca vor sa obtina rezultate rapide si permanente in ceea ce priveste tratamentul afte bucale. In cazurile mai grave, este recomandat sa mergeti la medic pentru un tratament medical adecvat.