Vaccinarea împotriva varicelei: când și de ce ar trebui să facem
Varicele este o boală infecțioasă acută cauzată de virusul varicelozosterian și, deși poate provoca simptome severe, aceasta este în primul rând o boală care afectează persoanele copilărești. Vaccinarea împotriva varicelei este unul dintre cele mai eficiente și simple moduri de a preveni varicela la copii.

Ce este varicela?
Varicele este o boală infecțioasă acută provocată de virusul varicelo-zosterian. Acest virus se poate transmite la oameni prin contact direct sau prin aerosoli, cauzând o erupție cutanată însoțită adesea de febră. Boala este adesea mai severă la copiii și adulții care nu s-au vaccinat împotriva varicelei. Din fericire, ea poate fi prevenită prin vaccinare.

Simptomele varicelei
Simptomele varicelei sunt adesea ușor recunoscibile, care constau în erupții cutanate pe tot corpul. Inițial, erupția poate fi formată din pete de mărimea unui bob de mazăre, localizate pe piele. Aceste pete devin apoi bubițe care se umplu cu un lichid tulbure. Intervalul de stare potențială înainte de apariția erupției poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni. Alte simptome ale varicelei pot include:

-febră
-scăderea apetitului
-dureri musculare
-dureri de cap
-pierderea poftei de mâncare
-usturime și mâncărime

Diagnosticarea varicelei
Pentru cei care prezintă simptome și symptome persistente asociate cu varicela, este recomandat să se consulte un medic de familie sau un specialist în boli infecțioase pentru un diagnostic corect. Medicul curant va fi capabil să identifice erupția, cercetând simptomele și istoricul medical al pacientului. În plus, medicii pot folosi un test de sânge pentru a depista prezența varicelo-zoster virusului.

Tratament pentru varicela
Există două modalități principale de tratament pentru varicelă, unele axate pe suprimarea simptomelor individuale și altele axate pe prevenirea complicațiilor și pe accelerarea vindecării. Pentru a reduce febra și mâncărimea cauzate de varicelă, medicii pot recomanda medicamente din plante, cum ar fi ibuprofen sau paracetamol. Aceste medicamente pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea disconfortului. Este important să nu exagerați cu aceste medicamente, deoarece aceasta poate provoca reacții adverse severe.

De asemenea, medicii pot recomanda medicamente antivirale cum ar fi Aciclovir in tratarea varicelei; Acestea s-au dovedit a fi eficiente în reducerea severității simptomelor și în accelerarea recuperării. În plus, medicii pot recomanda comprese reci, înmuiate în apă sărată de la 8 până la 10 minute de patru ori pe zi.

Vaccinare împotriva varicelei
Vaccinarea împotriva varicelei este o modalitate eficientă de a preveni boala și este recomandată pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 săptămâni și 14 ani. Vaccinul este, de asemenea, recomandat adultilor care nu au fost vaccinați în copilărie, deoarece persoanele vaccinate au un risc mai mic de a dezvolta forme severe ale varicelei și ale complicațiilor cauzate de aceasta.

Vaccinul varicelos împotriva varicelei este complet sigur și poate fi eficient în prevenirea dezvoltării bolii dacă este administrat la vârsta recomandată. Deși nu există niciun tratament curativ pentru varicelă, vaccinarea poate ajuta la prevenirea complicațiilor și la reducerea gravității simptomelor.

Întrucât virusul varicelo-zosterian rămâne în organism, există încă un pic de risc teriferent de a dezvolta varicela chiar dacă ați fost vaccinat. Acest risc este profund redus pentru persoanele care au fost vaccinate, dar persoanele care s-au vaccinat trebuie să își monitorizeze în mod regulat simptomele și să contacteze medicul lor curant dacă apar schimbări.

Vaccinarea împotriva varicelei poate fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru prevenirea infecției cu varicelo-zoster virus și reducerea numărului de complicații asociate bolii. Vaccinul varicelos împotriva varicelei este un tratament sigur și poate fi eficient în prevenirea varicelei la copiii și adulții care nu au fost vaccinați anterior. Deși eficacitatea vaccinării nu este absolută, vaccinarea împotriva varicelei poate reduce numărul de persoane care contractează și se simt bolnave de varicela.