Tunsorile pentru par rar si subtire sunt esentiale pentru fata rotunda, pentru a subtia, alungi si sculpta aceasta forma, oferind un aspect feminin si proaspat. Tunsorile trebuie sa contureze trasaturile fetei, sa abordeze nativitatea părului si sa permită, de asemenea, obținerea unor coafuri personalizate, bazate pe disciplinarea firelor delicate si gestionarea lor.

Din fericire, exista o varietate de tunsori si stiluri, care pot fi facute la diferite lungimi si, in plus, se pot glisa rapid intre bi-ramuri sau cocuri. In cele ce urmeaza, vom face o selectie cu cele mai drăguțe tunsori pentru par rar si subtire, pe fete rotunde.

​1. Bobul scurt si aplatizat

Un bob scurt si aplatizat este una dintre cele mai populare tunsori pentru fete cu par rar si subtire si fata rotunda, precum și pentru cele cu fata mai lungă sau patrata. Aceasta tunsoare ultra-indrazneata se potriveste perfect cu fata rotunda si face ca trasaturile aceleiași sa păleasca, adaugand un accent asupra liniilor, buzelor si obrajilor.

Evitați sfaturile și crestaturile in aceasta coafura, deoarece ușor ar putea arata oribil, fie prea aspru, fie prea gol. Pentru un efect dramatic, puneți un gel de fixare pe aplatizat și obțineți o cușca inspirata din conduita anilor 20.

2. ​ Chimonul

Un chimon cu textualitati este una dintre cele mai frumoase solutii pentru parul rar si subtiratic, mai ales pentru fetele cu fata rotunda. Exagerarea firelor din jurul fetei creeaza o iluzie vizuala de alungire, subtieruire si desemnare a trasaturilor fetei.

Prezenta unui termic sau a unei călcatuși poate oferi mai mult volum, dar având grija sa nu fie prea prea. Inainte de a folosi creionul, dati cu spray pentru fixare, astfel incat-o sa ai parul un pic mai voluminos.

3. Bangs cu varfuri rotunjite

Bangs-urile cu varfuri rotuncjite si suvite oblice sunt un cuvant-cheie atunci cand vine vorba de par rar si subtire. Acestea contureaza efectiv trasaturile fetei, alungind si subtiind, dar oferind, de asemenea, volum. Se potrivesc perfect cu fetele rotunde, mai ales cele care au asimetrita si un model de par plat. Asigura-te ca sa alegi un tuns in scari multiple, astfel incat sa nu devina prea drept.

4. Lunga franjuri deschise și suvite oblice

Tunsoarea lunga cu franjuri si suvite oblice este una dintre cele mai feminine stiluri de par pentru fetele cu par rar si subtire și fata rotunda. Franjurile prea lungi încadreaza fața, subtilizand-o, în timp ce suvitele oblice permit obținerea volumului.

Daca ai parul deja destul de drept, foloseste un creion termic pentru a-l da peste bordurile laterale ale fetei si pentru a obtine volume si luciu. Daca ai parul mai greu, pune scurtaturi sporadice la baza fetei, pentru obținerea unei apariții mai aglomerate.

5. Blunt Bob pas cu pas si erfat

Bob-ul galben complet si cu bordurile erfate sunt ideale pentru fetele care doresc sa isi formeze parul atat pe scală scurta cat si pe cea lunga. Acest stil ofera o structura curata si linii armonioase pentru fata rotunda.

Puteti lasa parul sa stea liber sau sa creeze separari intre diferitele straturi fara a fi prea dezordonat. De asemenea, nu uitati sa folositi clusterul frontal si la baza fetei, pentru obtinerea unui volum mai dens.

6. Par ondulat sau marmorat

Parul ondulat si marmarat este fara indoiala cea mai buna optiune pentru parul rar si subtire, mai ales pentru fetele cu forma fetei rotunda. Intotdeauna poti lasa parul liber sau sa-l prinde cu un cerc sau un ponei.

Pentru un plus de luciu si volum poti crea bucle și unde, folosind călcatul. Trebuie doar sa folosesti produsele de styling potrivite, care sa aiba, de asemenea, si protectie termica.

7. Parul genegal

Parul galben este un stil in care parul este taiat pe toata lungimea cu o scara egala si apropiata, si este o coafura perfecta pentru fetele cu forme rotunde, deoarece parul este cadetarosit in felul acesta natural, oferind trasaturilor tale un aspect feminin și armonios.

In plus, parul galben este cea mai utila coafura pentru a gestiona firele alungite, care adauga volum sensibil. Puteti folosi ingrediente naturale, precum uleiuri naturale, pentru obținerea luciului și catifelarii firelor delicate.

8. Tunsori Pixie

Tunsorile Pixie se refera la toate acele stiluri care se opresc la urechi și în partea din spate a gatului. Acestea sunt printre cele mai potrivite si must-have stiluri pentru fetele cu forma rotunda și cu par rar și subtire.

De asemenea, tunsoarea Pixie poate si sa adauge un volum uimitor unor trasaturi delicate si subțiri. Intotdeauna poti folosi produsele de styling necesare pentru a obtine anumite efecte si antrena firele sa cada mai bine.

Sfaturi Utile pentru persoanele cu par rar si subtire si o fata rotunda

• Pentru a alungi și a subția aspectul feței, selectați tunsori care să se termine sub bărbie.

• Evita crestaturile și monturile prea adanci, deoarece se pot pune in evidenta fata plata si rotunda.

• Optati pentru un par lung, daca mananci sanatos si ai givenita.

• Folositi intodeauna produse pentru volumatie si luciu.

• Spalati parul cel putin o data pe saptamana.